312
Η είσοδος στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς | twitter

H Τσέλσι στέλνει τους νεοναζί οπαδούς της στο… Αουσβιτς

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 13:58
Η είσοδος στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς
|twitter

H Τσέλσι στέλνει τους νεοναζί οπαδούς της στο… Αουσβιτς

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 13:58

Πώς αντιμετωπίζει μία ομάδα τους οπαδούς της που έχουν βρεθεί να φωνάζουν ναζιστικά συνθήματα ή να χαιρετούν με τον… γνωστό τρόπο στο γήπεδο; Η Τσέλσι σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να στείλει τους συγκεκριμένους οπαδούς μία εκπαιδευτική εκδρομή. Και μάλιστα στο Άουσβιτς της Πολωνίας.

Ετσι, αντί να τους απαγορεύσει την είσοδο στα γήπεδα για 3 ή 4 χρόνια, η Τσέλσι εξετάζει το συγκεκριμένο μέτρο προκειμένου να τους δώσει την ευκαιρία να αντιληφθούν το λάθος τους και έπειτα να επιστρέψουν δίπλα στην ομάδα. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος είναι Εβραίος, είναι από τους εμπνευστές της ιδέας για την πάταξη του αντισημιτισμού, όπως αναφέρει ο Guardian.

Μία παλαιότερη φωτογραφία που είχε προκαλέσει σάλο στην Αγγλία
«Αν απλά τους απαγορεύσεις την είσοδο στο γήπεδο, δεν θα τους αλλάξεις ποτέ την συμπεριφορά τους» εξήγησε ο πρόεδρος της Τσέλσι, Μπρους Μπακ.

«Με τη νέα πολιτική που εξετάζουμε θα τους δίνουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούν τι έχουν κάνει προκειμένου να τους κάνουμε να συμπεριφέρονται καλύτερα. Αυτό που θα τους λέμε είναι “θέλετε να σας απαγορεύσουμε την είσοδο στα γήπεδο ή θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι με κάποιους δικούς μας ανθρώπους ώστε να καταλάβετε τι κάνατε λάθος;”» πρόσθεσε ο Μπακ.

Η Τσέλσι το Σεπτέμβριο του 2017 κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια ομάδα φιλάθλων της που φώναζαν αντισημιτικά συνθήματα κατά των φιλάθλων της Τότεναμ, μιας ομάδας που έχει «ρίζες» με τον εβραϊκό κόσμο..

Το σίγουρο είναι ότι η Τσέλσι δεν είναι η μοναδική ομάδα που βλέπει τις κερκίδες της να «απειλούνται» από ακροδεξιούς και ρατσιστές. Ομως είναι η πρώτη που σκέφτεται να εφαρμόσει ένα τέτοιου τύπου μέτρο που μάλιστα έχει την στήριξη του World Jewish Congress και το Holocaust Education Trust.

Μένει να δούμε αν η ριζοσπαστική αυτή πρόταση θα εφαρμοστεί και αν τελικά θα έχει κάποιο αποτέλεσμα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...