627
Από το κατώφλι του Αμερικανικού Πενταγώνου στην πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος; Θα δείξει | INTIMEnews

Χοντραίνει η κυβερνητική κρίση: Ζητούν ανοικτά αποπομπή Καμμένου

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2018, 10:21
Από το κατώφλι του Αμερικανικού Πενταγώνου στην πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος; Θα δείξει
|INTIMEnews

Χοντραίνει η κυβερνητική κρίση: Ζητούν ανοικτά αποπομπή Καμμένου

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2018, 10:21

Διαστάσεις ολικής ρήξης λαμβάνει το θέμα του «υπουργού Εξωτερικών» Πάνου Καμμένου, καθώς σε συνέχεια των πρωτοσέλιδων δημόσιας αποδοκιμασίας του προέδρου των ΑΝΕΛ από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, στο προσκήνιο έρχονται φωνές που ζητούν ανοικτά την αποπομπή του από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Οξύτερη από όλους, η «Εφημερίδα των Συντακτών» «ντύθηκε» βουλευτής της αντιπολίτευσης για να καταγγείλει ότι «ο Πάνος Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα». Στο κύριο άρθρο γνώμης ωστόσο η εφημερίδα πήγε ένα βήμα ακόμα παραπέρα καλώντας ουσιαστικά τον υπουργό να παραιτηθεί και αν δεν το πράξει, να αναλάβει «δράση» ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως υπογραμμίζεται, μετά την προκλητική εμφάνιση Καμμένου στις ΗΠΑ,  είναι πια μονόδρομος για την κυβέρνηση «να απαλλαγεί από τον υπουργό που τορπιλίζει τόσο χοντροκομμένα τη συνοχή της». «Και αν ο ίδιος δεν έχει την ευθύτητα να παραιτηθεί, ας φροντίσει ο πρωθυπουργός να του υπενθυμίσει ποιος καθορίζει την κεντρική πολιτική γραμμή της χώρας», σημειώνει με νόημα ο αρθρογράφος της «Εφ.Συν».

Στην Αποψη της εφημερίδας υπό τον τίτλο «Ως εδώ κύριε Καμμένε», σημειώνεται επίσης πως θα ήταν αφελής όποιος πίστευε ότι οι επίμαχες πρωτοβουλίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας κατά τις επαφές του στην Ουάσινγκτον, οφείλονται μόνο στην απελπισμένη προσπάθειά του να αποτρέψει την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ξαφνικά γίνεται αναφορά τόσο στο… «καραμανλικό» όσο και στο φιλορωσικό παρελθόν του!

«Είναι γνωστό», υπενθυμίζεται,  «ότι ο ίδιος υπήρξε υφυπουργός στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθεί για την εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας για την ΠΓΔΜ. Πιθανότερο είναι να ψάχνει υποστηρικτές εκτός Ελλάδας, τώρα που το εγχώριο ακροατήριό του έχει συρρικνωθεί απελπιστικά».

«Ο,τι κι αν έχει πάντως στο μυαλό του ο κ. Καμμένος, γεγονός είναι», τονίζει ο αρθρογράφος, «ότι με τη στάση του βλάπτει τη χώρα και εκθέτει την κυβέρνηση καθιστώντας την ευάλωτη σε κάθε είδους επιθέσεις από την αντιπολίτευση, που δικαίως εντοπίζει την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά».

Το χειρότερο, επισημαίνεται,  είναι ότι εμφανίζεται να προσφέρει στις ΗΠΑ βάσεις και να αποδέχεται στρατηγικές συμφωνίες που ανατρέπουν τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εξωτερικών και γίνεται λόγος για «ανοιχτή υπονόμευση της κυβερνητικής πολιτικής από έναν υπουργό που ακολουθεί προσωπική ατζέντα, αδιαφορώντας ακόμα και για τις απόψεις στο εσωτερικό του κόμματός του».

«Με την ίδια ευκολία που το 2016 καλωσόριζε τον Βλαντίμιρ Πούτιν «στην ορθόδοξη Ελλάδα», τώρα προσφέρει βάσεις-φιλέτα στον Ντόναλντ Τραμπ», είναι η χαρακτηριστική διαπίστωση της «Εφ.Συν» που υπενθυμίζει πώς από persona non grata στην Ουάσινγκτον ο Πάνος Καμμένος όχι μόνο αναδείχθηκε σε συνομιλιτή των Αμερικανών αλλά και αυτοαναγορεύθηκε σε κομιστή – παρουσιαστή ρηξικέλευθων προτάσων και plan B για την ευρωατλαντική πορεία των Σκοπίων.

«Υπάρχει ‘Σχέδιο B’ για την κυβέρνηση;» διερωτάται η εφημερίδα και απαντά αμέσως υποδεικνύοντας τι πρέπει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρα με τον θρασύ κυβερνητικό του εταίρο: «Φυσικά υπάρχει. Να απαλλαγεί πρώτα πρώτα από τον υπουργό που τορπιλίζει τόσο χοντροκομμένα τη συνοχή της. Και αν ο ίδιος δεν έχει την ευθύτητα να παραιτηθεί, ας φροντίσει ο πρωθυπουργός να του υπενθυμίσει ποιος καθορίζει την κεντρική πολιτική γραμμή της χώρας».

H αντίδραση Καμμένου ήρθε μέσω Twitter.

Θέλοντας να υποβαθμίσει τη σημασία των επικριτικών σχολίων σε βάρος του που κατέκλυσαν τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, ο υπουργός Αμυνας προτίμησε να μην τοποθετηθεί ο ίδιος, αλλά να «ανεβάσει» στον προσωπικό του λογαριασμό, άρθρο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, για τις επόμενες κρίσιμες ελληνοαμερικανικές επαφές, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να παίρνει τη σκυτάλη από τον κ. Καμμένο.

Στο εν λόγω άρθρο τονίζεται μεταξύ άλλων ότι στον βωμό του εθνικού χαβαλέ -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- και του δόγματος «πρώτα το κόμμα», χάθηκαν τρεις σημαντικές ειδήσεις:

Η έναρξη στις 13 Δεκεμβρίου 2018 του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδος – ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον και των γεωτρήσεων του αμερικανικού ενεργειακού κολοσσού, Exxon Mobil, στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς επίσης το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει προσκαλέσει στην επόμενη τριμερή με την Ελλάδα και την Κύπρο, και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αντε μετά να κατηγορήσεις όσους μιλάνε για στημένη ρήξη και βολικό χάος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...