334
Μην σας ξεγελάει η φωτογραφία. Ο Σπύρος Δανέλλης είναι ακόμα βουλευτής του Ποταμιού. Αλλο αν προξενεύει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, Ποταμιού και ΚΙΝΑΛ! | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Δανέλλης ζητά συνάντηση Τσίπρα – Σταύρου – Φώφης για τρικομματική συνεργασία!

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 14:08
Μην σας ξεγελάει η φωτογραφία. Ο Σπύρος Δανέλλης είναι ακόμα βουλευτής του Ποταμιού. Αλλο αν προξενεύει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, Ποταμιού και ΚΙΝΑΛ!
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Δανέλλης ζητά συνάντηση Τσίπρα – Σταύρου – Φώφης για τρικομματική συνεργασία!

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 14:08

Πρώτα έφυγε από το Κίνημα Αλλαγής. Τώρα ζητά να υπάρξει συνεργασία Ποταμιού με το Κίνημα Αλλαγής και βεβαίως τον… ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης ένας από τους πιο σταθερούς υποστηρικτές των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ (Συμφωνία Πρεσπών, ανθρώπινα δικαιώματα κλπ), εμφανίζεται πλέον και ως ο βασικός προξενητής μιας συνεργασίας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «24/7» την Παρασκευή όχι μόνο επανήλθε στη σχετική πρόταση αλλά πρότεινε να πραγματοποιηθεί και συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη! Οπως είπε θα μπορούσε η «προοδευτική »αντιπολίτευση να συμφωνήσει σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές, και από αυτή την συμφωνία θα υπάρξει η δυνατότητα (προφανώς χωρίς τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου) να υπάρξει μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή.

«Υπάρχει χρόνος», τόνισε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενος ωστόσο ότι η πρότασή του είναι ρομαντική. «Θα πρέπει οι πολιτικοί να πηγαίνουμε και κόντρα στο ρεύμα», είπε ενώ μάλιστα ζήτησε από την αντιπολίτευση «να αφήσει την υποκρισία, ώστε να γίνει διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ»!

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Δανέλλης επιβεβαίωσε ότι θα την υπερψηφίσει. Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι ότι προανήγγειλε ότι ακόμα και αν η ψηφοφορία συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης θα προσπαθήσει να πείσει το κόμμα του να μη ρίξει την κυβέρνηση, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση ακόμα και με τις θέσεις του κ. Θεοδωράκη.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού είπε: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Όμως το βασικό είναι ότι δεν πρέπει να παίζουμε με την κύρωση της συμφωνίας. Αν η γειτονική χώρα καταφέρει να ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση, καταλαβαίνετε ότι αν με οποιονδήποτε τρόπο και τερτίπι δεν περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, οδηγούμαστε σε καταρράκωση του διεθνούς κύρους της χώρας και σε απόλυτη διεθνή απομόνωση. Θα πρέπει εμείς οι βουλευτές με το χέρι στην καρδιά και ακούγοντας τη συνείδησή μας να αποφασίσουμε. Είναι μείζον θέμα η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ακόμη και αν συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης, θα προσπαθήσω να πείσω το κόμμα μου γι αυτό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...