293
Ο Γιώργος Καμίνης στο βήμα της Βουλής | ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / InTimeNews

Καμίνης: Δεν είναι λύση η επ’αόριστον παραμονή κακοποιημένων παιδιών σε νοσοκομεία

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 22:18
Ο Γιώργος Καμίνης στο βήμα της Βουλής
|ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / InTimeNews

Καμίνης: Δεν είναι λύση η επ’αόριστον παραμονή κακοποιημένων παιδιών σε νοσοκομεία

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 22:18

Λύση στο φλέγον ζήτημα της μακρόχρονης παραμονής κακοποιημένων παιδιών σε νοσοκομεία κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, ζήτησε να δοθεί ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Καμίνης από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, σε επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα.

Παρ’ όλο που οι ιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά αυτά δεν διαρκούν πάνω από 10 ημέρες, η ίδια η υφυπουργός έχει παραδεχτεί ότι πολλά από αυτά παραμένουν στα νοσοκομεία επί μήνες μετά την έκδοση εισαγγελικής εντολής. Ωστόσο, τα νοσοκομεία ούτε διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές ούτε προορίζονται για να τα φιλοξενήσουν για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η κυρία Μιχαηλίδου επιβεβαίωσε στη Βουλή ότι σε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση βρίσκονται σήμερα 58 παιδιά.

«Προφανώς το ιδανικό είναι τα παιδιά αυτά να καταλήγουν σε ανάδοχες οικογένειες ή, αν κριθεί κατάλληλο, πίσω στις οικογένειές τους, όμως πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο μέχρι να συμβεί αυτό. Από τη στιγμή που υπάρχουν κενές θέσεις σε κάποια ιδρύματα, δημόσια ή ιδιωτικά πρέπει, έστω μεταβατικά, να δούμε αν μπορούν να μεταφερθούν αυτά τα παιδιά εκεί», είπε στην τοποθέτησή του ο κ. Καμίνης.

Είναι αυτονόητο βεβαίως, μετά και τις τελευταίες συνταρακτικές αποκαλύψεις [1, 2], ότι οι έλεγχοι στις δομές πρόνοιας που φιλοξενούν παιδιά πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηροί, προσέθεσε.

«Οι έλεγχοι που κάνουμε αυτή τη στιγμή στα ιδρύματα είναι έλεγχοι ρουτίνας, θυμίζουν τους ελέγχους που κάνουν οι Δήμοι στα υγειονομικά καταστήματα, δηλαδή εξαντλούνται στο αν τηρούνται κάποια τυπικά υγειονομικά κριτήρια. Ενώ θα έπρεπε να αφορούν τα ίδια τα παιδιά, την πραγματική κατάσταση που βιώνουν, με απευθείας προσωπική και εμπιστευτική επικοινωνία των κοινωνικών λειτουργών με τα ίδια. Μέχρι να επεκταθεί ικανοποιητικά ο θεσμός της αναδοχής, πρέπει να δούμε τι κάνουμε με τα ιδρύματα που ήδη υπάρχουν», συμπλήρωσε ο κ. Καμίνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...