355
Εικόνα από την πυρκαγιά στη δομή | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Στρατής Μπαλάσκας

Κάηκε δομή για αιτούντες άσυλο στη Λέσβο

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2020, 12:25
Εικόνα από την πυρκαγιά στη δομή
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Στρατής Μπαλάσκας

Κάηκε δομή για αιτούντες άσυλο στη Λέσβο

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2020, 12:25

Καταστράφηκε από φωτιά δομή εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας αιτούντων άσυλο στη Μυτιλήνη, το βράδυ του Σαββάτου. Στους χώρους της λειτουργούσε και σχολείο για παιδιά από τους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο πριν από τις 8.30 το βράδυ, στη δομή στην περιοχή του Καρά Τεπέ, λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.

Ο,τι απέμεινε από το σχολείο, το πρωί της Κυριακής – Facebook
Το «σχολείο της ειρήνης» πριν την πυρκαγιά – Facebook

Η δομή λειτουργεί από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «One happy family». Τις τελευταίες 10 ημέρες, δεν λειτουργούσε λόγω του κλίματος εναντίον των ΜΚΟ που έχει δημιουργηθεί στο νησί.

Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς – ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά μετά από δύο περίπου ώρες.

Πριν από τρία χρόνια με πρωτοβουλία του Ελβετικού Σταυρού δημιουργήθηκε η δομή One Happy Family στον Καρά Τεπέ. Ο χώρος περιλαμβάνει στεγασμένες εγκαταστάσεις 500 τ.μ. σε οικόπεδο συνολικής έκτασης έξι στρεμμάτων, όπου λειτουργούσαν πολλά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, καθώς και σχολείο, για τους αιτούντες άσυλο στο νησί.

Στιγμιότυπο από την πυρκαγιά – ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οπως αναφέρει το stonisi.gr, το πρόγραμμα One happy family περιλαμβάνει καφενείο, χώρο κινηματογραφικών προβολών, δανειστική βιβλιοθήκη, κηπουρική, αλλά και χίλιες μερίδες φαγητού από την κοινωνική κουζίνα. Η συνολική επένδυση είναι περισσότερα από 200.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φωτιά που μπαίνει σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών μετά την πυρκαγιά που έκανε στάχτη τη δομή της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με την ονομασία stage 2 στη Σκάλα Συκαμιάς την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ που αναφέρονται σε εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το νησί τις τελευταίες ημέρες επισκέπτονται ομάδες ακροδεξιών από τη Γερμανία, ανάμεσά τους και στελέχη του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...