329
Ο κορυφαίος Ιβάν Βασίλιεφ έρχεται στην Ελλάδα |

Ιβάν Βασίλιεφ, ο σούπερ σταρ του χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 20:25
Ο κορυφαίος Ιβάν Βασίλιεφ έρχεται στην Ελλάδα
|

Ιβάν Βασίλιεφ, ο σούπερ σταρ του χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 20:25

Ο Ιβάν Βασίλιεφ, το τρομερό παιδί του χορού, ετοιμάζεται να καταπλήξει για μία ακόμη φορά το ελληνικό κοινό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2018, προσκαλώντας τους καλύτερους και σημαντικότερους χορευτές-φίλους του να μοιραστούν τη σκηνή μαζί του.

Τον 29χρονο ρώσο χορευτή θα συνοδεύσουν κορυφαίοι σολίστες όπως η Νίνα Καπτσόβα, ο Ντένις Σαβίν, ο Ιγκόρ Τσβίρκο, η Μαρία Βινογκράντοβα, ο Ντένις Ούντιλα, η Τατιάνα Μέλνικ, ο Ιγκόρ Κρομούσιν και πολλοί άλλοι χορευτές από τα Μπαλέτα Μπολσόι, τα Εθνικά Μπαλέτα της Ουγγαρίας και τα Μπαλέτα Εσεν της Γερμανίας.

Πρόκειται για δύο παραστάσεις που επιμελήθηκε ο Ιβάν Βασίλιεφ ειδικά για το ελληνικό κοινό, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον ίδιο μαζί με τους εκλεκτούς του καλεσμένους σε εμβληματικούς ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου, όπως ο «Κουρσάρος», ο «Σπάρτακος» και ο «Δον Κιχώτης».

Μέσα από τις δύο αυτές ξεχωριστές βραδιές, ο Ιβάν θα συστηθεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό και ως χορογράφος.

Τολμηρός, εκφραστικός, με μεγάλη μουσικότητα, άρτια τεχνική και αστείρευτο φυσικό ταλέντο, ο Ιβάν Βασίλιεφ επιβεβαιώνει σε κάθε εμφάνισή του ότι δεν έχει κατακτήσει τυχαία τον τίτλο του «σούπερ σταρ του χορού».

Σε ηλικία μόλις 29 ετών και με αμέτρητες συμμετοχές σε παραστάσεις και φεστιβάλ, βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του και κάθε εμφάνισή του θεωρείται κορυφαίο χορευτικό γεγονός.

Ολες οι μεγάλες σκηνές του κόσμου -από το Covent Garden και τα Μπαλσόι μέχρι την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης – προγραμματίζουν εμφανίσεις του, τα εισιτήρια των οποίων, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα γίνονται ανάρπαστα.

«Το αγόρι που μπορεί να πετάξει», «Ιβάν ο Τρομερός», «Ρωσικός Πύραυλος», «Συνεχιστής του Νουρέγιεφ», «Διάδοχος του Μπαρίσνικοφ», είναι μερικοί μόνο από τους ενθουσιώδεις χαρακτηρισμούς που ακολουθούν τον διάσημο Βασίλιεφ και τον τοποθετούν στην κορυφή της πυραμίδας του κλασικού μπαλέτου.


 

Info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη

11 και 12 Δεκεμβρίου 2018.  Ωρα έναρξης: 20.30

Προπώληση εισιτηρίων:

Στα Ταμεία του Μεγάρου, στο www.megaron.gr και στο 210 7282 333