213
Σε κλίμα Χριστουγέννων μπήκε το Λονδίνο με το άναμμα του νορβηγικού έλατου | Reuters

Κλίμα Χριστουγέννων στο Λονδίνο με το νορβηγικό έλατο στην πλατεία Τραφάλγκαρ

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2018, 23:17
Σε κλίμα Χριστουγέννων μπήκε το Λονδίνο με το άναμμα του νορβηγικού έλατου
|Reuters

Κλίμα Χριστουγέννων στο Λονδίνο με το νορβηγικό έλατο στην πλατεία Τραφάλγκαρ

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2018, 23:17

Άναψε πριν λίγες ώρες το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο, μια μακρά παράδοση της αγγλικής πρωτεύουσας που κρατά από το 1947.

Σε κλίμα Χριστουγέννων κι επισήμως λοιπόν με το χριστουγεννιάτικο δέντρο της διάσημης πλατείας να σημαίνει τον ερχομό των γιορτών – ένα έθιμο παλιό… όσο η ίδια η πόλη.

Από το 1947 και μετά, όμως, το δέντρο – μια νορβηγική ερυθρελάτη – είναι το δώρο της πόλης του Όσλο προς το Λονδίνο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης των Νορβηγών για τη βοήθεια και την υποστήριξη που τους παρείχε η Βρετανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το κόψιμο του δέντρου, ύψους άνω των 20 μέτρων, γίνεται στα μέσα Νοεμβρίου στις βορεινές εσχατιές της σκανδιναβικής χώρας και κατόπιν το έλατο ταξιδεύει με πλοίο για το Λονδίνο.

Στη συνέχεια φωταγωγείται, τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, σε μια φαντασμαγορική τελετή, στην οποία συμμετέχουν  οι δήμαρχοι του Λονδίνου και του Όσλο, καθώς και ο βρετανός πρεσβευτής στο Οσλο.

Το έλατο στολίζεται σύμφωνα με το παραδοσιακό νορβηγικό στυλ από ειδική ομάδα τεχνικών και φωτίζεται με 500 οικολογικά φωτάκια ενώ παραμένει φωτισμένο μέχρι και τη Δωδέκατη Νύχτα των Χριστουγέννων (6 Ιανουαρίου) οπότε και αποσύρεται προς ανακύκλωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...