• Ο Γεωργιάδης διαφημίζει το click away συγκεκριμένου καταστήματος

    Πρώτα βγήκαν τα δημοσιεύματα για το «μικρό θαύμα του click away». Μετά βγήκε ο ίδιος στην τηλεόραση να το διαφημίσει. Και έπειτα πήγε και ψώνισε με αυτόν τον τρόπο από συγκεκριμένο μαγαζί και το ανήρτησε στο Twitter.

     

    Για όσους είχαν απορία, ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μας ενημέρωσε ότι αγόρασε «κάτι δύσκολο», δηλαδή ένα κοστούμι και ότι όλα πήγαν καλά, αφού έστειλε μήνυμα («μνμ») και έγινε η διαδικασία.

     

    Το ότι ο υπουργός μάς λέει ότι αγοράζει τακτικά από συγκεκριμένο κατάστημα, το «Vardas» της λεωφ. Μεσογείων, στα όρια δηλαδή της εκλογικής του περιφέρειας, και ότι ενδείκνυται για αγορές click away, το λες και δωρεάν διαφήμιση από υπουργό της κυβέρνησης, αλλά δεν βαριέσαι, δουλίτσα να υπάρχει.

  • Το Μαξίμου φοβάται μη γίνει ο Ψαριανός... Πολάκης

    Τα της πρόσληψης του Γρηγόρη Ψαριανού, πρώην βουλευτή του Συνασπισμού, της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ το 2019, στο γραφείο του Παναγιώτη Πικραμμένου έχουν ήδη υπεραναλυθεί (βλέπε και προηγούμενη Βαβέλ, εδώ).

     

    Τώρα διαβάζουμε ότι ο κ. Ψαριανός αποτελεί, ως υπάλληλος στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, μια πηγή ανησυχίας για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς θεωρείται από κάποιους ως ένα διαδικτυακό loose cannon με αναρτήσεις τύπου Πολάκη.

     

    Ετσι τουλάχιστον περιγράφεται από την παραπολιτική στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής». Γράφει συγκεκριμένα ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου:

     

    «Ειδικές οδηγίες να ξέρετε πως έχει λάβει ο Γρηγόρης Ψαριανός, μετά τη μεταπήδησή του στο γραφείο του Παναγιώτη Πικραμμένου, τόσο από το νέο του επαγγελματικό περιβάλλον όσο και από πιο ψηλά, δηλαδή από το Μαξίμου. Οι συστάσεις είναι παρόμοιες με αυτές που έχει κάνει ο Τσίπρας στον Πολάκη, να αφήσει δηλαδή το πληκτρολόγιο του υπολογιστή καθώς ο πρώην βουλευτής είναι κατά κανόνα ανεξέλεγκτος. Αυτό που βεβαίως ελπίζει το Μαξίμου είναι ο Ψαριανός να μην αντιγράψει τον Πολάκη που έγραψε τον Αλέξη Τσίπρα στα παλαιότερα των υποδημάτων του».

  • Ο Χαρδαλιάς δήλωσε αναρμόδιος για να απαντήσει για τη Θεσσαλονίκη

    O Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε… αναρμόδιος για να απαντήσει τι πήγε στραβά και η Θεσσαλονίκη περιήλθε σε αυτήν την τραγική κατάσταση με την επιδημία, θρηνώντας πάνω από 750 νεκρούς.

     

    Αυτό αποκάλυψε ο Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι σε ερώτηση 50 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι είναι αναρμόδιος να απαντήσει, καθώς τα ερωτήματα «δεν εμπίπτουν στον κύκλο αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών μας».

     

    Εντάξει, σιγά μην δήλωνε αρμόδιος ο κ. Χαρδαλιάς. Κορόιδο είναι;

     

    Οσο δεν δηλώνει κανείς αρμόδιος για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη –η τοπική αυτοδιοίκηση ισχυρίζεται ότι «εμείς τα λέγαμε, αλλά δεν μας άκουγαν», οι τοπικοί βουλευτές σιωπούσαν όταν γινόταν χαμός και τώρα ποιούν την νήσσαν, η κατά τα άλλα λαλίστατη Επιτροπή δεν απαντά στο αν είχε ζητήσει μέτρα εγκαίρως και ο Πρωθυπουργός λέει πως «κάποιοι» ήθελαν να γιορτάσουν τον Αγιο Δημήτριο, χωρίς να λέει ποιοι ήταν αυτοί οι «κάποιοι» και γιατί τελικά τους άκουσε– η ευθύνη διαχέεται και ουσιαστικά δεν την αναλαμβάνει κανείς.

     

    Σιγά μην το έκανε ο κ. Χαρδαλιάς.

  • Ο Βενιζέλος εξηγεί ότι αναλογικά η Ελλάδα έχει όσους θανάτους από Covid-19 έχουν και οι ΗΠΑ

    Μια που πιάσαμε την τραγωδία της Θεσσαλονίκης, να πούμε ότι ο μοναδικός που συστηματικά αναδεικνύει το θέμα –σε βαθμό εμμονής αλλά καλά κάνει– είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

     

    Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε την Πέμπτη σε εκδήλωση με θέμα «Πολιτική και Κορωνοϊός» με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Ηγεσία, Πολιτική και Κορωνοϊός: Η πρώτη αντίδραση σε οκτώ χώρες» των Αθ. Παπαϊωάννου και Β. Γεωργοπούλου. Και εκεί εξέθεσε για μία ακόμη φορά τα λάθη που έγιναν στην αντιμετώπιση της Covid-19 στη Θεσσαλονίκη, αποδομώντας μάλιστα την εξωραΐσμένη εικόνα που φιλοτεχνεί η κυβέρνηση με τις συγκρίσεις των θυμάτων: ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι νεκροί στην Ελλάδα είναι αναλογικά ίδιοι με αυτούς των ΗΠΑ, της χειρότερα πληττόμενης χώρας στον κόσμο.

     

    Για μια ακόμη φορά ο κ. Βενιζέλος ήταν χειμαρρώδης, ειλικρινής και αποστομωτικός εξηγώντας γιατί το δίλημμα «υγεία ή οικονομία» είναι άκυρο –και μιλάμε για έναν άνθρωπο που διατέλεσε και υπουργός Οικονομικών στις πιο δύσκολες στιγμές για την οικονομία της χώρας. Είπε λοιπόν:

     

    «Ακόμη τώρα, και ντρέπομαι πραγματικά γι’ αυτό, γίνεται συζήτηση για το πώς θα γίνει το ρεβεγιόν στην Ελλάδα ή για το πώς θα έχουμε υπηρεσίες προσωπικού καλλωπισμού, όταν έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Εκατό νεκροί την ημέρα είναι για τα αμερικανικά πληθυσμιακά δεδομένα 3.200 νεκροί την ημέρα. Ο αριθμός των νεκρών είναι ίδιος, 85 νεκροί χθες στην Ελλάδα είναι για τα αμερικανικά πληθυσμιακά δεδομένα 2.720, ακριβώς 2.720 νεκρούς είχαν χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να έχουμε μία αίσθηση του μεγέθους του προβλήματος.

     

    »Αρα, όποιες κυβερνήσεις φλερτάρουν ακόμα με το ανύπαρκτο δίλημμα, “υγεία ή οικονομία”, τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις. Χάνουν κρίσιμο χρόνο, μία βδομάδα στη λήψη μέτρων είναι τραγικά πολύς χρόνος. Στις 20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη υπήρχε καμπύλη διασποράς, ρυθμός διασποράς Rt, που ήταν ήδη ανησυχητικός, εξόχως ανησυχητικός, τα μέτρα ελήφθησαν δέκα μέρες αργότερα, ίδια μέτρα με την Αττική. Διαμαρτυρήθηκα τότε, δεν ήταν δυνατόν να συμβαίνει αυτό, όταν τα κρούσματα ήταν οκταπλάσια, με βάση την αναλογία των πληθυσμών μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, πολεοδομικού συγκροτήματος Αθηνών και περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης. Άρα, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, να σταματήσει αυτή η ενοχική αντίληψη, ότι μήπως πρέπει να βιαστούμε να αποκαταστήσουμε την οικονομική λειτουργία»…

     

    Ο κ. Βενιζέλος πολύ καλά τα λέει. Το ζήτημα είναι, δυστυχώς, ποιος τον ακούει…

  • Ο Βούτσης λέει ότι το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν υλοποιήθηκε εξαιτίας του... Αντώνη Σαμαρά

    Ο Νίκος Βούτσης, βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, έδωσε συνέντευξη στον Alpha 98,9 και έδωσε το σύνθημα λέγοντας: «Ετοιμαζόμαστε σε όλους τους τομείς»

     

    Γενικά ο κ. Βούτσης εμφανίζεται από τους πιο ετοιμοπόλεμους για εκλογές, μια ετοιμότητα που βέβαια δεν συμμερίζονται άλλοι στην Κουμουνδούρου, αλλά αυτό ας το αφήσουμε στην άκρη.

     

    Εξηγώντας λοιπόν ο πρώην ΠτΒ για την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, επιστράτευσε μια κομματική argo που την είχαμε ξεχάσει κάπου στο 2014. «Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο και ρεαλιστικό» είπε ο χαρακτηριστικά κ. Βούτσης.

     

    Στην παρατήρηση ότι «κοστολογημένο» ήταν και το θρυλικό «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» που πήγε περίπατο, ο κ. Βούτσης έδωσε μια νέα ερμηνεία.

     

    Πρώτον, ότι ένα μεγάλο κομμάτι του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης (που είχε παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ το 2014) τελικά πραγματοποιήθηκε! Δεύτερον, ότι για όσο δεν πραγματοποιήθηκε φταίει ο… Αντώνης Σαμαράς! Και τρίτον, ότι εκείνο το πρόγραμμα δεν ήταν για το 2015 αλλά για το 2016!

     

    Είπε ο κ. Βούτσης στη συνέντευξή του:

     

    «Πρώτον, μέσα στην τετραετία (των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) το 60% του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης, ακόμα και αν εκρίνετο μεγαλεπήβολο τότε, υλοποιήθηκε. Και δεύτερον, δεν γνωρίζαμε τότε, ούτε είχαμε αυτήν την εκτίμηση και εκεί είναι ένα θέμα αυταπάτης για το οποίο έχουμε συζητήσει πολλές φορές, ότι θα μας αφήνανε με κενά ταμεία για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις μέχρι τις 20 Φλεβάρη. Αυτό προφανώς δεν ήταν στοιχείο του Προγράμματος… για εκλογές που θα γίνονταν μετά από ενάμιση χρόνο».

     

    Θέλει δηλαδή να πει ο κ. Βούτσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2014, με σχεδιασμό ότι οι εκλογές θα γίνονταν ενάμιση χρόνο μετά, δηλαδή για το 2016. Και τότε γιατί το παρουσίασε το ’14 και δεν περίμενε το ’15;




text
  • Ο Βελόπουλος καλεί τους βουλευτές της ΝΔ να μην εμφανιστούν στις εκκλησίες και προκαλέσουν ένταση στο ποίμνιο. Η επιτομή του χριστιανικού λόγου


    25 Απριλίου 2024, 11:30