• Η επιστροφή του Αδωνι Γεωργιάδη στην τηλεόραση ύστερα από 81 ημέρες: Το bullying και γιατί σιχάθηκε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

    Θα μπορούσε κανείς να την αποκαλέσει τηλεοπτική επιτυχία της χρονιάς –αν δεν ήταν εύκολο να μαντέψεις πού θα επέστρεφε ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, μετά τη σχεδόν τρίμηνη αποχή του από την τηλεόραση: ο κ. Γεωργιάδης είναι κάτι σαν γάτα, επιστρέφει πάντα στο μέρος που νιώθει πιο φιλόξενο, άρα στο στούντιο του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», όπου κάποτε ήταν τακτικός.

     

    Ετσι, λίγο μετά τις 9 π.μ. της 16ης Μαΐου 2025, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε στο πλατό του ΣΚΑΪ και πήρε τη θέση του τερματίζοντας μια μιντιακή έρημο χωρίς προηγούμενο. Αγνωστο αν φίλησε τα ιερά δάπεδα του ΣΚΑΪ, αλλά για να έχουμε μια τάξη μεγέθους –και εφόσον οι υπολογισμοί μας είναι σωστοί– η τελευταία φορά που ο υπουργός Υγείας είχε βγει στην τηλεόραση ήταν πριν από 81 ολόκληρες μέρες!

     

    Ηταν 24 Φεβρουαρίου 2025, όταν ο κ. Γεωργιάδης είχε βγει στο Open και στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδας» (εδώ)–έκτοτε δεν τον ξανάδαμε. Βλέπετε αυτή η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του υπουργού Υγείας είχε γίνει τέσσερις μέρες πριν την επέτειο των Τεμπών και τα ιστορικά συλλαλητήρια και τότε είχε θεωρηθεί, όχι αδίκως, ότι με τον τρόπο του έβγαλε κι αυτός τον κόσμο στους δρόμους.

     

    Τέλος, πάντων, αυτά είναι ιστορία, ο κ. Γεωργιάδης έχει ήδη αρχίσει να δίνει ραδιοφωνικές συνεντεύξεις (ξεκίνησε, φυσικά, με Αρη Πορτοσάλτε) και λογικά, με ανανεωμένο λουκ και αναβαπτισμένος πολιτικά, δεν θα σταματιέται.

     

    «Νομίζω ότι έχει παραγίνει σίριαλ το αν εμφανίστηκα ή όχι. Αμα εμφανίζομαι μου λένε γιατί εμφανίζομαι, άμα δεν εμφανίζομαι, γιατί δεν εμφανίζομαι», ήταν τα πρώτα του λόγια.

     

    Μετά  είπε και κάτι ενδιαφέροντα για την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με τον ρόλο της στην υπόθεση των Τεμπών.

     

    «Σιχάθηκα την Κωνσταντοπούλου όταν την άκουσα να βρίζει τον νεκρό μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Μια γυναίκα που πουλάει δήθεν ευαισθησία επειδή το πολιτικό και νομικό της συμφέρον είναι να πετύχει το ψέμα, βγαίνει στην τηλεόραση και υβρίζει τον νεκρό μηχανοδηγό ως λαθρέμπορο και οι γονείς του που ζουν την ακούνε να αποκαλεί το παιδί τους λαθρέμπορο. Δεν την ενδιέφερε ποτέ ο άνθρωπος, την ενδιέφερε το ιδιοτελές ατομικό της συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά.

     

    Οπως είπε, επίσης, «εγώ που είμαι ένα πρόσωπο που δέχθηκα πολύ λάσπη και πολύ μεγάλο bullying, μου εύχονταν να πεθάνουν τα παιδιά μου με ονομάτιζαν “εθνικό βλαξ” (sic), εγώ που πέρασα αυτά δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη δικαίωση γιατί έχουμε 57 νεκρούς οι περισσότεροι νέοι. Οι οικογένειές τους δεν θα ζήσουν ποτέ όπως πριν. Δεν χρειάζεται κανένας πανηγυρισμός», προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε τον φοβερό πόνο της τραγωδίας να γίνει αιτία καταστροφής της χώρας».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Η Εφη Αχτσιόγλου μας λέει ότι κάνει μόνο αγόρια

    Περνάμε σε μια άλλη τηλεοπτική παρουσία, αυτή της Εφης Αχτσιόγλου, βουλεύτριας (κατά το συριζαϊκό ιδιόλεκτο, που της έμεινε) Δυτικού Τομέα Αθηνων της Νέας Αριστεράς, η οποία τελευταία έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις της, είτε στην TV είτε στα social, όπου μεταξύ άλλων μιλάει για την εγκυμοσύνη της.

     

    Οχι ότι δεν τη ρωτάνε, αλλά κι εκείνη δεν το λυπάται, το κουβεντιάζει αρκούντως και όχι πάντα επιτυχημένα, όπως είδαμε και πρόσφατα στη Βαβέλ (εδώ).

     

    Τελευταία περίπτωση, η παρουσία της κυρίας Αχτσιόγλου στο στούντιο του Action24, στην εκπομπή «Η επόμενη μέρα», όπου ο παρουσιαστής Σεραφείμ Κοτρώτσος, έκρινε σκόπιμο να τη ρωτήσει πως ο γιος της βιώνει την εγκυμοσύνη.

     

    «Ο Αρης είναι τεσσάρων ετών, πώς το βιώνει όλο αυτό; Καταλαβαίνει ότι έρχεται μωράκι και δεν θα είναι το μόνο παιδάκι στο σπίτι;», ρώτησε ο κ. Κοτρώτσος.

     

    «Θεωρητικά είναι εντάξει, αλλά στην πράξη θα το δούμε, θα του έρθει λίγο… κατακούτελα», απάντησε γελώντας η βουλεύτρια.

     

    –«Τι του έχετε πει εσείς;»

     

    –«Οτι σε λίγο θα υπάρχει ο αδερφούλης σου».

     

    –«Αγόρι θα είναι και το δεύτερο;»

     

    –«Ναι, ναι, μόνο αγόρια κάνουμε…»

     

    –«Α, αγορονομάνα δηλαδή; Και η πρώτη ερώτηση του Αρη ποια ήταν;»

     

    –«Με ρώτησε αν το μωράκι μέσα στην κοιλιά είναι και με τη δική του μαμά! Και του είπα ότι η καρδούλα της μαμάς μεγαλώνει και θα αγαπάει και τους δύο το ίδιο και τα λοιπά…»

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Να κερδίσει ο Λάνθιμος το Όσκαρ και να πει ότι ούτε το Καζακστάν πρέπει να παίζει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα


    22 Ιανουαρίου 2026, 20:25