• Ο Κασσελάκης έβγαλε το ακουστικό και αποχώρησε από τηλεοπτική συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για Σπίρτζη και Βασιλειάδη

    Ο Στέφανος Κασσελάκης συστήνεται τόσο καιρό —είτε ο ίδιος, είτε από τους υμνητές του— ως ο «καθαρός», ο «κρυστάλλινος», ο κύριος «αδιαμεσολάβητη επαφή» με τους πολίτες και άλλα τέτοια. Ολα αυτά καλά, αρκεί να μην του κάνουν ερωτήσεις που δεν του αρέσουν —ακόμα και στα αγαπημένα του πρωινάδικα που συνεχίζουν να τον προβάλλουν και να τον λιβανίζουν.

     

    Διότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε το πρωί του Σαββάτου στο Mega και στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, «Χαμογέλα και Πάλι». Και αφού είπε τα δικά του, σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Ιωνία όπου περιόδευσε, όταν η χαριτωμένη συζήτηση πήγε στις αντιδράσεις που προκάλεσε και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, η περιβόητη φράση του για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά», έβγαλε το ακουστικό και έφυγε!

     

    Ο κ. Κασσελάκης λοιπόν μίλησε live από τη Νέα Ιωνία και είπε αυτές τις γενικότητες που τόσο απήχηση έχουν σε κάποια κοινά: «Αυτό που ζεσταίνει την καρδιά μου είναι όταν οι υποψήφιοι μου λένε ευχαριστούμε που μας έδωσες την ευκαιρία να συμμετάσχουμε, δηλαδή χωρίς κονέ. Πιστεύω πως πρέπει να γίνει και στα άλλα κόμματα».

     

    Αναφέρθηκε έπειτα στη δήλωσή του που έλεγε πως «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά», λέγοντας ότι εάν «είχε αφουγκραστεί τις προειδοποιήσεις ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα είχαν σωθεί τα παιδιά».

     

    Οπως τόνισε: «Το ρήμα που χρησιμοποίησα, το χρησιμοποίησε πρώτη η υποψήφια της ΝΔ. Λυπάμαι πολύ αλλά εγώ δεν σκότωσα τα παιδιά, οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας δεν σκότωσαν τα παιδιά, οι νησιώτες που επισκέφτηκα δεν έχουν σκοτώσει τα παιδιά. Δεν έχει ακουστεί συγγνώμη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παντελής έλλειψη ευθιξίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως εάν δεν είχε κάνει λάθος ο σταθμάρχης αυτή τη στιγμή θα ζούσαν τα παιδιά. Με την ίδια λογική εάν είχε αφουγκραστεί τις προειδοποιήσεις ο Κώστας Αχ. Καραμανλής αυτή τη στιγμή θα ζούσαν τα παιδιά. Εάν τολμάνε να πάμε σε προκαταρκτική επιτροπή και να τον αποπέμψουν στη Δικαιοσύνη. Δεν θα απολογηθώ εγώ για αυτό που σκέφτεται όλος ο ελληνικός λαός. Κουνούσαν το δάχτυλο. Εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή να πάνε στη Δικαιοσύνη όλοι οι υπουργοί».

     

    Οταν όμως κλήθηκε να απαντήσει: «σε σχέση με όσα είπαν ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Βασιλειάδης για τη δήλωσή σας αυτή, δηλαδή στελέχη του δικού σας κόμματος…», ο κ. Κασσελάκης αποφάσισε να μην απαντήσει.

     

    Είπε απλά: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα εξαιρετικό ευρωψηφοδέλτιο… Δεν υπάρχει ανάγκη να απαντήσω, όταν βλέπετε μπροστά σας τον πρόεδρο του κόμματος με το ευρωψηφοδέλτιο το οποίο έχει επιλέξει βάσει του κόμματος. Εκεί να επικεντρωθείτε, εκεί είναι το μέλλον του κόμματος, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, γεια σας!».

     

    Στη συνέχεια έβγαλε το ακουστικό και αποχώρησε.

    Λίγο αργότερα η κυρία Χρηστίδου δεν μπόρεσε να αποφύγει ένα σχόλιο για τον μη μου άπτου κ. Κασσελάκη: «Μου έκανε εντύπωση που απέφυγε να απαντήσει σε σχέση με τα στελέχη του κόμματος. Λογικό είναι, αλλά η ατάκα “εδώ έχεις τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ” κατά τη γνώμη μου είναι λίγο απαξιωτική. Είναι ότι δεν με νοιάζει τι λένε όλοι οι υπόλοιποι. Δεν το πήρα στραβά αυτό, αλλά μου έκανε εντύπωση».

  • Στον ΣΥΡΙΖΑ σφάζονται - ο Ζαχαριάδης επιτίθεται σε Οικονόμου, Αντώναρο, Σπηλιωτόπουλο

    Για να καταλάβουμε την ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ, με το one man show του Στέφανου Κασσελάκη, και πόσο επίπλαστη μπορεί να είναι η φιλοτεχνημένη εικόνα του κόμματος που δήθεν είναι ενωμένο και έχει πάρει φόρα, αρκεί να δούμε τι έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες —μετά τη δήλωση του αρχηγού περί «υπουργών που σκοτώνουν παιδιά», αλλά και τη μεταγραφή του πρώην υπουργού της ΝΔ, Αρη Σπηλιωτόπουλου, στην ομάδα επικοινωνίας της ηγεσίας.

     

    To cut the long story short, που λένε και οι Αγγλοσάξονες, μετά την απαράδεκτη δήλωση του κ. Κασσελάκη, βγήκαν κάποιοι «παλιοί» και επέκριναν τον αρχηγό (βλέπε Γιώργος Βασιλειάδης και Χρήστος Σπίρτζης) και έπειτα βγήκαν κάποιοι νέοι aficionado του αρχηγού (βλέπε Βαγγέλης Αντώναρος και Θανάσης Οικονόμου) και ζήτησαν καρατομήσεις όσων αμφισβητούν τον αρχηγό και άλλα τέτοια σταλινικά.

     

    Ο κ. Σπίρτζης απάντησε. Επανέλαβε την κριτική προς τον κ. Κασσελάκη —«έχω πει πάρα πολλές φορές ότι όσοι είμαστε στη δημόσια σφαίρα, πρέπει να έχουμε λίγο πιο προσεκτικές διατυπώσεις σε μια σειρά από ζητήματα», είπε—, ενώ παράλληλα «άδειασε» τον κ. Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος ως γνωστόν, με τη γνωστή του ελαφρότητα, είχε ανακαλύψει τη νεανική slang, για να δικαιολογήσει τον πρόεδρο, επικαλούμενος τη φράση για «παγωτά που “σκοτώνουν”». 

     

    «Νομίζω ότι αν τον συμβούλεψε ο κ. Σπηλιωτόπουλος τον πρόεδρό μας να έχει μια τέτοια επικοινωνιακή τακτική, στο πρώτο εγχείρημα απέτυχε», τόνισε ο κ. Σπίρτζης, πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Ανατ. Αττικής.

     

    Μιλώντας δε για τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν και προεξόφλησαν τη διαγραφή του από το κόμμα περιορίστηκε να πει: «Δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Οικονόμου και τον κ. Αντώναρο…». 

     

    Αλλά ο κ. Σπίρτζης ήταν, θα λέγαμε, διακριτικός, σε σύγκριση με τα όσα είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης, πρώην βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Σε εμφάνισή του στο στο Action24 και αναφορικά αρχικά με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, o κ. Ζαχαριάδης σημείωσε δηκτικά: «Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ είμαι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ… Εγώ δεν έχω ακούσει φράση με παγωτό να “σκοτώνει”, έχω ακούσει για το πολύ καλό παγωτό άλλη φράση. Ο καθένας να οριστεί και να περιοριστεί στο αντικείμενο που του έχει ανατεθεί από τα συλλογικά όργανα».

     

    Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Οικονόμου και του κ. Αντώναρου, είπε: «Τις βρίσκω και ακατανόητες και προβληματικές και βαθύτατα προσβλητικές. Υπάρχουν όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιος έχει πρόβλημα με τον Ζαχαριάδη δεν βγαίνει στην τηλεόραση.  Υπάρχει Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι ο κ. Οικονόμου στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι ο κ. Αντώναρος στην Επιτροπή Δεοντολογίας; Δηλαδή κάπου να είμαστε προσεκτικοί. Ο κ. Αντώναρος έφυγε 20 χρόνια πριν από ένα κόμμα το οποίο χρεοκόπησε την Ελλάδα και ήρθε σε ένα κόμμα το οποίο έβγαλε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Χρειάζεται μια προσοχή, απέναντι στους ανθρώπους που βρήκε μέσα σε αυτό το κόμμα. Το ίδιο και για τον κ. Οικονόμου. Εγώ όταν πήγα το 2002 στα γραφεία της Νεολαίας του Συνασπισμού, τον Βασιλειάδη βρήκα μέσα», είπε οργισμένος ο κ. Ζαχαριάδης.

     

    Ο ίδιος ζήτησε παράλληλα από το γραφείο Τύπου και από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξουν τη δήλωση του κ. Οικονόμου, ο οποίος, στην προσπάθειά του να φανεί ότι στηρίζει τον κ. Κασσελάκη, είχε φτάσει στο σημείο να πει ότι ο κ. Βασιλειάδης, πρώην αν. γραμματέας και πρώην υπουργός, είναι με «ενάμισι πόδι» εκτός κόμματος.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • «Τα νούμερα δεν βγαίνουν». Βγαίνουν και παραβγαίνουν. Ολο νούμερα είμαστε


    4 Ιουνίου 2024, 22:00