257
Αποστάσεις και έμμεση αποδοκιμασία της ρητορικής που δείχνει να έχει υιοθετήσει ως κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης από τους δύο πρώην υπουργούς | Intimenews/CreativeProtagon

Σπίρτζης – Βασιλειάδης «δεν υιοθετούν» τη δήλωση Κασσελάκη για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2024, 11:26
Αποστάσεις και έμμεση αποδοκιμασία της ρητορικής που δείχνει να έχει υιοθετήσει ως κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης από τους δύο πρώην υπουργούς
|Intimenews/CreativeProtagon

Σπίρτζης – Βασιλειάδης «δεν υιοθετούν» τη δήλωση Κασσελάκη για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2024, 11:26

Δύο εκ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αμφότεροι πρώην υπουργοί επί κυβέρνησης Τσίπρα, πήραν σαφείς αποστάσεις από τη δήλωση-τσιτάτο του (αθυρόστομου όπως καθημερινά πλέον αποδεικνύει) προέδρου Στέφανου Κασσελάκη για τους «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά».

Χρήστος Σπίρτζης και Γιώργος Βασιλειάδης μίλησαν για ακρότητες που δεν βοηθούν, αποδοκιμάζοντας ουσιαστικά τον τρόπο που έχει ξεκάθαρα πια επιλέξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει αντιπολίτευση. Χρησιμοποιώντας δηλ. επίμονα ρητορική Πολάκη, η οποία κλιμακώνεται όσο πλησιάζουμε στην εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.

«Εγώ προσωπικά πολιτεύομαι με διαφορετικό τρόπο, προσπαθώ να αποφεύγω λεκτικες ακρότητες, δεν βοηθάνε τη Δημοκρατία», παρατήρησε σε δηλώσεις του στο Action 24, o πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, για να επαναλάβει στο σχετικό σχόλιό του ότι ο ίδιος δεν θα χρησιμοποιούσε τέτοιους χαρακτηρισμούς,

Με τη σειρά του και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, θέλησε να υπογραμμίσει ότι ο ίδιος δεν υιοθετεί τέτοιου είδους δηλώσεις, ζητώντας και από το κόμμα του -και την ηγεσία του- να μην υιοθετούν «λαϊκιστικά μοντέλα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τέτοιες δηλώσεις  «δεν βοηθάνε, όπως δεν βοήθησε η “εργαλειοποίηση”  από τη ΝΔ της φωτιάς στο Μάτι», ανέφερε αρχικά ο κ. Σπίρτζης επιχειρώντας έναν πολιτικό συμψηφισμό σε επίπεδο τακτικής και συμπλήρωσε λέγοντας:

«Οποιος έχει δημόσια θέση, πρέπει να είναι μετρημένος στον δημόσιο διάλογο, γιατί αλλιώς εκπαιδεύουμε στον πολίτη σε μια λαϊκιστική αντιμετώπιση […] Και να βοηθάει (το λεγόμενο «σκληρό ροκ» από τον πρόεδρο του  ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη), από μένα δεν υιοθετείται. Δεν πρέπει να αντιγράφουμε λαϊκίστικα μοντέλα που έχει υιοθετήσει η ΝΔ και άλλοι στο παρελθόν». 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...