615
Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά σε κατοίκους της Ηγουμενίτσας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη | Social media

Ο Κασσελάκης μιλά για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά»!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2024, 20:52
Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά σε κατοίκους της Ηγουμενίτσας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη
|Social media

Ο Κασσελάκης μιλά για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά»!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2024, 20:52

Σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία την Τρίτη μετά τις αναφορές του πρώτου, από την Ηγουμενίτσα, σε «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά» –πρόκειται για μία ρητορική κλιμάκωση των προσπαθειών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να εργαλειοποιήσει την τραγωδία των Τεμπών για κομματικό όφελος.

Οπως επισήμανε σε σχετική δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος «ο κ. Κασσελάκης το πιάνει από εκεί που το άφησε μετά από τη μικρή ανάπαυλα των άγιων ημερών» καθώς «δήλωσε σε βίντεο, που ανήρτησε ο ίδιος στα social media, ότι “υπουργοί σκοτώνουν παιδιά”».

«Η χυδαιότητα, η αθλιότητα και η κατηφόρα δεν έχουν τελειωμό!», σχολίασε ο Νίκος Ρωμανός.

Και πρόσθεσε: «Κάποτε τέτοιες δηλώσεις έκανε ο κ. Πολάκης και ζητούσαμε μάταια από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αποστάσεις. Τώρα πια τις δηλώσεις αυτές τις κάνει η ίδια η ηγεσία, επιβεβαιώνοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη ο Πολακισμός δεν είναι μια συνιστώσα, αλλά είναι επίσημα η νέα ταυτότητα του κόμματος. Να τον χαίρονται».

Η επίμαχη αναφορά Κασσελάκη

Η επίμαχη αναφορά έλαβε χώρα ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευε σε κεντρικό σημείο της πόλης της Θεσπρωτίας, συζητώντας με πολίτες.

Σε μία συνομιλία του κ. Κασσελάκη με κάτοικο/επισκέπτη της περιοχής ο ίδιος ακούγεται να επιτίθεται σε όσους πολιτικούς «το παίζουν πατριώτες και θρησκευόμενοι» αλλά «συγκαλύπτουν εγκλήματα». Επέμεινε, μάλιστα, ως προς τον ισχυρισμό αυτό: «Κυριολεκτικά εγκλήματα».

Συνέχισε λέγοντας πως τα πρόσωπα αυτά «πάνε και φιλάνε τα χέρια μέσα στο Πάσχα αλλά ψηφίζουν και συγκαλύπτουν υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά…».

Οι σχετικές αναφορές περιλαμβάνονται σε story που αναρτήθηκε σε επίσημα προφίλ των social media του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επίμαχο απόσπασμα, όπως το απομόνωσε η «Ομάδα Αλήθειας»:

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν διαφάνηκε, εν συνεχεία, καμία διάθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ να αμβλύνει τις εντυπώσεις.

Αντιθέτως, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε πως του δίνεται η ευκαιρία να επαναδιατυπώσει όσα είπε νωρίτερα –απέφυγε, βέβαια, να επαναλάβει τη φράση περί υπουργών που «σκοτώνουν παιδιά».

«Ομολογώ ότι δεν περίμενα επίσημη αντίδραση από τη ΝΔ γι’ αυτά που είπα συνομιλώντας –όπως κάνω καθημερινά– με πολίτες. Μου δίνεται όμως έτσι η ευκαιρία να τα πω και γραπτώς: Πολιτικοί πάνε και φιλάνε χέρια το Πάσχα, το παίζουν ευσεβείς, και μετά πηγαίνουν στη Βουλή και συγκαλύπτουν εγκλήματα, με κορυφαίο το έγκλημα των Τεμπών», έγραψε σε σχετική ανάρτησή του το βράδυ.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένας απλός τρόπος για τον Πρωθυπουργό να εξαιρέσει τον εαυτό του και τους βουλευτές του από αυτήν τη συνομοταξία: Το κατηγορητήριο για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή το έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνυπογράφουν και παραπέμπεται ο υπουργός των Τεμπών στη Δικαιοσύνη. Δε θα το κάνουν ποτέ. Γι’ αυτούς, η προστασία του τζακιού προηγείται της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς. Ομως όσα χέρια κι αν φιλήσουν, η συνενοχή φαίνεται στο βλέμμα τους –και θα μείνει για πάντα στα χέρια τους».

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον κ. Ρωμανό με μία εξίσου βερμπαλιστική τοποθέτηση:

«Καλό θα ήταν η “ευαισθησία” της Νέας Δημοκρατίας να μην περιορίζεται στις συζητήσεις που έχει με πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, αλλά στο να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν σε όσους συντέλεσαν στο έγκλημα των Τεμπών.

»Θα ήταν πραγματικά πολύ διαφωτιστικό για τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να κρύβεται στο Μαξίμου και να συνομιλεί με πολίτες αποκλειστικά και μόνο σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον και να ακολουθήσει το παράδειγμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Να μιλήσει αδιαμεσολάβητα με τον κόσμο και να κατανοήσει τον θυμό που υπάρχει από την συγκάλυψη του εγκλήματος. Τότε ίσως καταλάβει πως πρέπει επιτέλους να σταματήσει να συγκαλύπτει το άλλο τζάκι του κόμματος του».

Υπενθυμίζεται πως το αμέσως προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση είχε καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον μιλά για εγκληματικές ευθύνες υπουργών, με φόντο το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, να καταθέσει συγκεκριμένο κατηγορητήριο και πρόταση για Προανακριτική.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατέθεσε τέτοια πρόταση σε συμφωνία με όσα προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...