• Ο Παπανώτας σε κωλοτούμπα για τον Κασσελάκη: Από το «είναι μόνο για καμιά μπίρα σε κάνα μπαράκι» στο «είναι ο επόμενος πρωθυπουργός»

    Τελικά το πολιτικό σίριαλ Ο Παπανώτας στην Ευρωβουλή συνεχίστηκε και το Σαββατοκύριακο, καθώς ο τηλεπαρουσιαστής δύσκολα μπορεί να χωνέψει πώς βρέθηκε εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Και πώς να το χωνέψει, εδώ που τα λέμε; Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, ο Δημήτρης Παπανώτας ήταν δεύτερος σε σταυρούς στις προκριματικές εκλογές που έστησε ο Στέφανος Κασσελάκης για την ανάδειξη των υποψηφίων. Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημοσιοποίησε τη σταυροδοσία, αλλά ο κ. Παπανώτας ήταν δεύτερος, πίσω μόνο από τον Νικόλα Φαραντούρη, που έγινε σε μια στιγμή darling των Συριζαίων όταν ζήτησε να ρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ακόμα και με δικαστικό πραξικόπημα. Η δεύτερη θέση του κ. Παπανώτα λέει πολλά —και για τον ίδιο αλλά και το ποιοι είναι πια αυτοί που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Αλλά τελικά ο κ. Παπανώτας, μετά από εκείνες τις απαράδεκτες δηλώσεις του για τις γυναίκες που κακοποιούνται (οι οποίες βέβαια είχαν γίνει πριν την υποψηφιότητά του που ευλογήθηκε από τον κ. Κασσελάκη), κόπηκε από το ευρωψηφοδέλτιο με απόφαση του προέδρου και ύστερα από το τελεσίγραφο της Σοφίας Μπεκατώρου, προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Και ο κ. Παπανώτας δεν το άφησε να περάσει έτσι. Πρώτα βγήκε στην Σταματίνα Τσιμτσιλή και είπε ότι «οι βεδουίνοι της πολιτικής με φάγανε, καλή χώνεψη». Έπειτα ξεφτίλισε τον κ. Κασσελάκη περιγράφοντάς τον ως εντελώς άσχετο.

     

    Συγκεκριμένα και απαντώντας σε σχόλιο follower ότι «ο Στέφανος πιέστηκε από παντού» και ότι έχει μετανιώσει, ο παρουσιαστής έγραψε:

     

    «Αλήθεια; Με έβγαλε εμένα ρατσιστή, ξεπερασμένο, μισογύνη και απαράδεκτο και το μετάνιωσε; Και αύριο σαν πρωθυπουργός θα μιλάει με Ερτογάν και ηγέτες μεγάλων δυνάμεων κι εμείς θα του έχουμε εμπιστοσύνη; Κι αν μπει μέσα η Μπεκατώρου και του πει “ή εγώ ή ο Ερτογάν ” τι θα γίνει; Πόλεμος; Άσε ρε φίλε… Καλό παιδί αλλά για καμιά μπίρα σε κάνα μπαράκι. Όχι για ηγέτης…»

    Ωστόσο, υπήρξε και συνέχεια —η συνήθης σε αυτές τις περιπτώσεις ανασκευή. Ο κ. Παπανώτας με ανάρτησή του το Σάββατο το βράδυ, διευκρίνισε ότι τα περί «μπίρας» δεν ήταν πολιτική θέση, αλλά μια κουβέντα παραπάνω. Και επέμεινε ότι θεωρεί τον κ. Κασσελάκη τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας…

     

  • Η Ελεονώρα Μελέτη καταγγέλλει επιθέσεις από τη στιγμή που έβαλε με τη ΝΔ: «Με λένε πόρνη, φασίστρια, δολοφόνο, ακατάλληλη μάνα»

    Το άσχημο, τοξικό και εν τέλει απάνθρωπο πρόσωπο των social media όταν αυτά συναντούν την πολιτική —για να μην πούμε όταν αυτά συναντούν και καταστρέφουν οτιδήποτε και το βαρύνουμε— γνώρισε η Ελενονώρα Μελέτη, τηλεπερσόνα και υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

     

    Αυτό το μάθαμε από μια σχετικά μακροσκελή (315 λέξεις) ανάρτησή της —στα social media— την Κυριακή, στην οποία η κυρία Μελέτη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με λένε πόρνη, φασίστρια, δολοφόνο, ακατάλληλη μάνα και δεκάδες άλλους σεξιστικους και κακοποιητικους χαρακτηρισμούς, μου εύχονται καρκίνο, ψόφο και δεκάδες άλλες ευφάνταστες κατάρες, στο πλαίσιο μιας προπαγάνδας που στόχο έχει μέσα από τη δολοφονία χαρακτήρων να δημιουργήσει εντυπώσεις».

     

    Η αλήθεια είναι ότι με το που παρουσιάστηκε η κυρία Μελέτη, μέχρι πρότινος παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής στο Mega, ως υποψήφια της ΝΔ, από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ ανασύρθηκε μια παλιά της εκπομπή στην οποία εμφανιζόταν να παρουσιάζει τον Ηλία Κασιδιάρη με όρους lifestyle, όπως αρκετοί τηλεαστέρες και media της εποχής έκαναν —και έκτοτε ξεκίνησε μια καλοδουλεμένη επίθεση εναντίον της, με τους απόλυτους και τοξικούς όρους που διεξάγονται οι επιθέσεις στα social media.

     

    Έτσι, η κυρία Μελέτη χρειάστηκε να κάνει την πολύ προσωπική ανάρτηση για τα δεινά που τράβηξε και συνεχίζει να τραβάει, με την οποία βέβαια, πήρε και ένα μικρό προβάδισμα στη μάχη του σταυρού.

     

    Άλλωστε το λέει: «Είμαι εδώ, όρθια, υγιής, με εκείνους που με ξέρουν, να με στηρίζουν και να μου δίνουν δύναμη, να προχωρήσω παρακάτω βλέποντας μόνο τον στόχο». 

  • Δημήτρης Τσιόδρας: Αντιγραφή από βιβλίο για τον Παπαδιαμάντη η αναφορά Κασσελάκη για σταυρό στην κολυμπήθρα

    Την πιο ενδιαφέρουσα ανάρτηση του Σαββατοκύριακου, πάντως, την έκανε ο Δημήτρης Τσιόδρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέχρι πρότινος διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

     

    Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα όσα υποστήριξε προσφάτως ο Στέφανος Κασσελάκης, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, για το θαύμα που συνετελέστη στη βάφτισή του. Και εντόπισε μια περίεργη ομοιότητα στην ιστορία που διηγήθηκε ο κ. Κασσελάκης με όσα είχαν γραφτεί για τη βάφτιση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τον 19ο αιώνα!

     

    «Το… θαύμα-οιωνός που δήθεν συνέβη στη βάπτιση του εισαγόμενου προέδρου Στέφανου, είναι φωτοκόπια μιας παράδοσης που αναφέρεται στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. “Κόπι πάστε”, που θά ‘λεγε και ο Πολάκης –η ψυχή του προέδρου Στέφανου, δηλαδή!», σχολίασε μεταξύ άλλων στην αποκαλυπτική ανάρτησή του ο κ. Τσιόδρας. 

     




text
  • Οι βροχές που έρχονται το Μεγάλο Σάββατο είναι η τιμωρία μας για τον χειμώνα που προσπεράσαμε


    3 Μαΐου 2024, 22:27