• H Σοφία Μπεκατώρου ζητάει από τον Κασσελάκη να κάνει «αυτό που πρέπει» με τον Παπανώτα

    Ενοχλήθηκε πολύ η Σοφία Μπεκατώρου, ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, πρωταγωνίστρια του κινήματος #MeToo στη χώρα μας και εσχάτως υποψήφια ευρωβουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δηλώσεις του συνυποψηφίου της, του Δημήτρη Παπανώτα, και ζητάει τώρα από τον Στέφανο Κασσελάκη να λάβει μέτρα.

     

    Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει την ιστορία που παίζει από την Τετάρτη, ο κ. Παπανώτας, τηλεπερσόνα που πρώτευσε στις εσωκομματικές εκλογές για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, με το γνωστό του ύφος, on camera το εξής άθλιο: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

     

    Η κυρία Μπεκατώρου, η οποία πριν από τρία χρόνια είχε βρει την τόλμη να μιλήσει για την κακοποίησή της, θίχτηκε. Μίλησε την Πέμπτη στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1», στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη, και είπε πως ελπίζει «ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει». Προσέθεσε, δε: «Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα».

     

    Πιο αναλυτικά, η κυρία Μπεκατώρου εξήγησε τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική και επικαλέστηκε μεταξύ άλλων τη βία και τα δικαιώματα: «Δεν πάει άλλο, τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο όπου θέματα τα οποία απασχολούν όλους μας, όπως το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της βίας, της Δικαιοσύνης που πηγαίνει με πολύ βραδείς ρυθμούς, της ακρίβειας που δεν βγαίνει ο μήνας, δεν βρίσκουν λύση», είπε.

     

    Και όταν ευλόγως κλήθηκε να σχολιάσει πώς η υποψηφιότητα του κ. Παπανώτα και τα όσα εκείνος έχει δηλώσει για τις γυναίκες και τη βία εναντίον τους, ταιριάζουν με όλα αυτά, η κυρία Μπεκατώρου απάντησε:

     

    «Θα απαντήσω στη δήλωση του κ. Παπανώτα με απόλυτους αριθμούς ότι 238.476 γυναίκες κακοποιούνται σωματικά ή και σεξουαλικά από σύντροφο / σύζυγο κατά τη διάρκεια του έτους. Δηλαδή 653 γυναίκες κάθε μέρα. Δεν φανταζόμαστε πράγματα, έχει έρθει η ώρα που πρέπει να φροντίσουμε να παρθούν λύσεις. Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει. Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του, διότι, πράγματι, δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες, αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις».

     

    Δικαιολογημένη η ενόχληση της κυρίας Μπεκατώρου. Αλλά τις δηλώσεις αυτές τις είχε κάνει ο κ. Παπανώτας εδώ και κάποιες εβδομάδες. Δεν ήξερε η κυρία Μπεκατώρου ποιος τύπος είναι ο κ. Παπανώτας, όταν ανέβαινε στο πλευρό του στην κομματική πασαρέλα που έστησε ο κ. Κασσελάκης με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή;

     

    Αραγε θα είναι δίπλα του και στη φιέστα που θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής στον «Ελληνικό Κόσμο» με όλο το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;

     

    ΥΓ. Τελικά, ο κ. Παπανώτας τέθηκε εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι από την Κουμουνδούρου και διά στόματος Βούλας Κεχαγιά, της πορτ παρόλ του κόμματος, έλεγαν ότι δεν υπάρχει θέμα. Θέμα υπήρχε —και υπάρχει— αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη πιστεύουν ότι πολιτική και εκλογές είναι μόνο TikTok.

  • Ο Ανδρουλάκης γελοιοποιεί τον Κασσελάκη: Να μιλήσουμε για τις βαφτίσεις μας - σε εμένα στην κολυμπήθρα σχηματίστηκε ένας ήλιος του ΠΑΣΟΚ

    Την αμφίβολη τιμή να τον τρολάρει ακόμα και ο Νίκος Ανδρουλάκης –, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ένας πολιτικός που δεν διακρίνεται για το χιούμορ του– έχει πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε μια δραματική κλιμάκωση αυτοαναφορικότητας έφτασε στο σημείο να περιγράψει ένα «θαύμα» που έγινε στη βάφτισή του.

     

    Ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε συνέντευξη το βράδυ της Τετάρτης στο Kontra και στην Αναστασία Γιάμαλη και σε κάποιο σημείο ρωτήθηκε για τον διάλογο που ενδεχομένως πρέπει να υπάρξει μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μεταξύ του ιδίου και του κ. Κασσελάκη.

     

    Και αφού ο κ. Ανδρουλάκης απαρίθμησε τι είχαν πει στην πρώτη τους συνάντηση και πόσο απαξιωτικά φέρθηκε έκτοτε ο κ. Κασσελάκης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μολονότι το κόμμα χτύπησε αποτελεσματικά την κυβέρνηση, απάντησε, διατηρώντας το σοβαρό ύφος του:

     

    «Να πάμε στα τελευταία. Τι σημαίνει να μιλήσουμε; Να μιλήσουμε, λοιπόν. Να πάμε να μιλήσουμε. Και να ανταλλάξουμε εμπειρίες για τη βάφτισή του και τη βάφτισή μου. Να μου πει την εμπειρία του που ακούσαμε και γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες, να του πω και εγώ την εμπειρία μου, που με βαφτίσανε στο Αρκαλοχώρι στο Ηράκλειο και σύμφωνα με κάποιες περιγραφές και μαρτυρίες των ανθρώπων που συμμετείχαν, βγαίνοντας από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ένας ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα μου είπαν ότι ήταν και πράσινος, πιθανόν γιατί είχαν χρησιμοποιήσει αγουρέλαιο… Λοιπόν, αυτή τη συζήτηση θα κάνουμε; Είναι αυτή αντιπολίτευση; Είναι αυτή σοβαρή αντιπολίτευση; Από τη μία ο ένας με τις επιστολές του Ιησού και από την άλλη ο άλλος με τα θαύματα της κολυμπήθρας;»

     

    Ενα δίκιο το έχει ο κ. Ανδρουλάκης.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Επέμβαση της αστυνομίας στο Κολούμπια (ή Κολάμπια, όπως θέλετε). Να περιμένουμε απάντηση με καταλήψεις στην Αθήνα


    1 Μαΐου 2024, 11:30