• Επανεμφάνιση Καραμανλή με επίσκεψη σε καπνοβιομηχανία της Ξάνθης

    Για όσους αναρωτιούνταν πώς περνάει τον καιρό του ο Κώστας Αλ. Καραμανλής, ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, τώρα που έχει ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική του διαδρομή, να πούμε ότι έχει αφοσιωθεί στο έργο του ως πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ενωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδας (ΣΕΚΕ).

     

    Που σημαίνει ότι χρειάζεται πού και πού να παρακολουθεί πώς τα πηγαίνει η καπνοπαραγωγή και η καπνοβιομηχανία της χώρας. Και έτσι ο κ. Καραμανλής επιθεώρησε το εργοστάσιο της Japan Tobacco International (πρώην ΣΕΚΑΠ) στην Ξάνθη.

     

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ο κ. Καραμανλής ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ενημερώθηκε εκτενώς για την επενδυτική δράση της JTI στην ακριτική περιοχή της Ξάνθης καθώς και για το παραγωγικό, εξαγωγικό και κοινωνικό «αποτύπωμα» της JTI από τον διευθυντή του εργοστασίου, κ. Danilo Stojanovic.

     

    Μάλιστα ο κ. Καραμανλής φέρεται να δήλωσε εντυπωσιασμένος από την επένδυση, την ποιότητα των εγκαταστάσεων, τους μηχανισμούς για την εξασφάλιση της ποιότητας και τα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων. Και έτσι προέκυψαν και δύο φωτογραφίες:

  • Ο Πατέλης εξηγεί τις αναρτήσεις του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

    Στην αμήχανη θέση να πρέπει να εξηγήσει ένα tweet και μια ανάρτηση στο Tik Tok, εν μέσω φασαρίας στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το επικείμενο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και στην τεκνοθεσία, βρέθηκε τη Δευτέρα ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού και θεωρούμενος ως ένας από τους εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες που έχουν προωθήσει όσο λίγοι την ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ+ στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

     

    Η αλήθεια είναι ότι ο σοσιαλμιντιακός ακτιβισμός του κ. Πατέλη για την πολύ σημαντική νομοθετική ρύθμιση που θέλει να φέρει η κυβέρνηση, δεν φαίνεται να βοηθά πάντα τον σκοπό για τον οποίο γίνεται: αν το θέμα είναι να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δύσθυμοι (κυβερνητικοί) βουλευτές ώστε να περάσει ο νόμος για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τότε το να δημοσιεύεις χάρτη, σαν αυτόν παρακάτω, σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα μοιάζει να κατατάσσεται στους οπισθοδρομικούς της Ευρώπης, το μόνο που καταφέρνεις είναι να πεισμώνεις όσους είναι σκεπτικοί, έχουν επιφυλάξεις ή απλώς δεν θέλουν να τους τσιγκλάς –ιδίως εσύ που δεν έχεις εκλεγεί, αλλά παρ’ ολ’ αυτά είσαι μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και επηρεάζεις καταστάσεις (και πολύ καλά κάνεις).

    To ίδιο και με το βίντεο που ανήρτησε ο κ. Πατέλης στο Tik Tok, στο οποίο έμοιαζε να καταδεικνύει ότι η χώρα μας είναι μια εξαίρεση της πολιτισμένης Δύσης.

     

    @alexdunujlc Ποσες και ποιες χωρες εχουν ισοτητα στον γαμο και στην υιοθεσια? #λοατκι #lgbt #marriageequality #ισοτηταστονγαμο #ισοτητα #μητσοτακης #ομοφυλοφιλια #greece #gaymarriage #ελλαδα ♬ original sound – Alex Patelis

    Ο κ. Πατέλης δεν γλίτωσε έτσι και το καυστικό σχόλιο του Γιώργου Παπαχρήστου, ο οποίος στην στήλη του, «Στίγμα», στα «Νέα» της Δευτέρας, προέβλεψε πως οι διαφωνούντες κυβερνητικοί βουλευτές θα πληθύνουν με τέτοιες αναρτήσεις.

     

    Εγραψε χαρακτηριστικά στο σημείωμα με τίτλο «Βίντεο-αυτογκόλ»: «…Θα γίνουν περισσότεροι, είναι σίγουρο, όσο επιχειρείται να τους επιβληθεί το «ναι» στον γάμο και την τεκνοθεσία υπό το εκβιαστικό δίλημμα να διαπομπευθούν ως σκοταδιστές, αντιδραστικοί, ακροδεξιοί, οπισθοδρομικοί, αναχρονιστές, συντηρητικοί, ακόμη και αντιδημοκρατικοί. Και είναι τόσο απροκάλυπτη αυτή η προσπάθεια.

     

    »Για παράδειγμα, εγώ αν ήμουν βουλευτής, και δεν είχα αποφασίσει ακόμη τι θα κάνω, βλέποντας το βιντεάκι που ανέβασε μέσω ΤikΤok στα social media ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού για οικονομικά θέματα, Αλεξ Πατέλης, για να μας (και τους) ενημερώσει ότι 35-36 χώρες στον κόσμο (από τις 220 συνολικά, να μην τα ξεχνάμε και αυτά) έχουν αποδεχθεί τον γάμο, κατά την άποψη Κυριάκου, τι θέση θα έπαιρνα; Ειδικά με μια τραβηγμένη διαγώνια γραμμή πάνω στον χάρτη της Ευρώπης, που κατατάσσει την Ελλάδα – την Ελλάδα, στην οποία ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού ζει και εργάζεται! – με τις χώρες της πρώην Σοβιετίας, την Τουρκία, το Ιράν κ.λπ. και με το υπονοούμενο ότι έχουμε καταταγεί στις υπανάπτυκτες χώρες του κόσμου, εξαιτίας της μη θέσπισης του γάμου;

     

    »Συμφωνεί και ο Κυριάκος με αυτό; Πολύ θα ήθελα να γνώριζα…»

     

    Μετά από όλα αυτά, ο κ. Πατέλης χρειάστηκε να βγει το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε, προκειμένου να εξηγήσει πόσο μπροστά είναι η χώρα μας να υπενθυμίσει ότι η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ ως πρώτη νοτιοανατολική χώρα, πριν την Ισπανία και την Πορτογαλία –αλλά «η Ισπανία νομοθέτησε την ισότητα στον γάμο το 2005», προσέθεσε.

     

    «Η χώρα μας ήταν πάντα μπροστά σε πάρα πολλά θέματα. Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε το 1951, πολύ νωρίτερα από άλλους. Σε αντίθεση με αυτό που καμιά φορά λέγεται, η χώρα μας δεν είναι μια συντηρητική χωρα. Το θέμα των εκτρώσεων για παράδειγμα δεν απασχολεί την ελληνική κοινή γνώμη παρ’ όλο που διχάζει για παράδειγμα την Αμερική», είπε σε ένα σημείο της παρέμβασής του στον ΣΚΑΪ 100,3.

     

    Και λίγο αργότερα, επικαλούμενος τον Δείκτη Ευτυχίας των χωρών, προσέθεσε: «Τα λεφτά από μόνα τους δεν αρκουν για την ευημερία. Χρειάζεται να χτίσουμε μια κοινωνία ανεκτική, μια κοινωνία ισότητας, μια κοινωνία συμπεριληπτικότητας όπου όλοι θα συμμετέχουν». Ζήτησε να δούμε το θέμα του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ως μέρος «των προσπαθειών της κυβέρνησης να εντάξει και να μειώσει τις διακρίσεις σε πολλές διαστάσεις, τις έμφυλες διακρίσεις, τους συμπολίτες μας ΑμΕΑ κλπ».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης πήρε σβάρνα τα κανάλια για να πει ότι θα καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

    Σε άλλα νέα από το «γαλάζιο» στρατόπεδο και το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, να πούμε ότι ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και άλλοτε υπουργός Μεταφορών που γέμισε το Μετρό με εργαζόμενους από την εκλογική του περιφέρεια, πρέπει να έχει σπάσει προσωπικό ρεκόρ παρουσιών στα κανάλια για να διαφημίσει ότι θα καταψηφίσει το επικείμενο και επίμαχο κυβερνητικό νομοσχέδιο.

     

    Την Παρασκευή βγήκε στην ΕΡΤ και μας ανακοίνωσε ότι δεν θα απέχει και πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, τη Δευτέρα πήγε σε δύο κανάλια: νωρίς το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του Open και έπειτα στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1 προφανώς για να το εμπεδώσουν και άλλα πιο lifestyle κοινά. Και όλα αυτά για να μας πει το εξής:

     

    «Η ελληνική κοινωνία έχει αντέξει και η οικογένεια κράτησε όρθια την Ελλάδα σε πολύ δύσκολες στιγμές. Δεν το λέω μόνο για το παρελθόν: μνημόνια, Covid, οικονομική κρίση… Ο παππούς τάιζε το εγγόνι για να μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Δεν πρέπει να πειράξουμε τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας. Που παραδοσιακή οικογένεια είναι αυτή με τη μαμά και τον μπαμπά και εκεί διαμορφώνονται τα πρότυπα».

     

    Που, βέβαια, το νομοσχέδιο δεν πειράζει αυτό –και μάλιστα το «εγγόνι» θα έχει δύο «παππούδες» αν χρειαστεί. Από την άλλη όλοι ξέρουμε τι μπουμπούκια παράγει αυτή η περίφημη και αγιοποιημένη «παραδοσιακή ελληνική οικογένεια». Αλλά τέλος πάντων. Ο καθένας πουλάει ό,τι μπορεί και ο κ. Στυλιανίδης επιμένει ότι με αυτό το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «καταστρέφεται» ένα συγκεκριμένο «αξιακό μοντέλο», πέταξε και ότι όλα αυτά που βιώνουμε και πρέπει «να αντιμετωπίσουμε» είναι μια «συνέπεια της παγκοσμιοποίησης» –που πάει με όλα– και πάμε παρακάτω.

     

     




text
  • Ο Τσίπρας θα ασχοληθεί με τη Δικαιοσύνη, την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Σώπα!


    16 Ιουνίου 2024, 16:22