• Πολιτικός πολιτισμός made in Greece: Ο Τζανακόπουλος αποκάλεσε «αλήτη» τον Κουμουτσάκο

    Αν δεν ήξερε κανείς τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, βουλευτή Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, θα πίστευε ότι κάτι του συνέβη την Τρίτη –η ημέρα ξεκίνησε με έναν πρωινό καβγά του στον ΣΚΑΪ με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου, τον οποίο κατήγγειλε ως «υπερασπιστή του Πλεύρη», και ολοκληρώθηκε με μια ακόμα πιο επική αντιπαράθεση, στο Kontra Channel, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, τον οποίο έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει αλήτη!

     

    Αλλά επειδή το έχει αυτό το στιλ ο κ. Τζανακόπουλος, μάλλον ήταν business as usual. Το σήκωνε άλλωστε και το κλίμα, μετά τα όσα έγιναν με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Χρήστο Ράμμο και τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στη σκιά της υπόθεσης των υποκλοπών.

     

    Θα μείνουμε στο νυχτερινό συμβάν, στο Kontra και στην σταθερά πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη –μεταξύ μας πρόκειται για το μοναδικό πολιτικό τοκ σόου που αξίζει να χαζέψεις.

     

    Εκτός από τον κ. Τζανακόπουλο και τον κ. Κουμουτσάκο, από πολιτικούς παρών στο πάνελ ήταν και ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά δυστυχώς σε αυτούς τους καιρούς τοξικότητας, το να είσαι μετριοπαθής δεν σε κάνει να ξεχωρίζεις. Ετσι, θα μείνουμε στους δύο πρώτους.

     

    Η συζήτηση, λοιπόν, είχε φτάσει στα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα –υποκλοπές από την ΕΥΠ από τη μία, καταγγελίες για τσάντες με λεφτά από τον Καλογρίτσα από την άλλη.

     

    Ο κ. Κουμουτσάκος αγόρευε όταν ο κ. Τζανακόπουλος τον διέκοψε λέγοντας ότι το ζήτημα (των υποκλοπών) έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο πολιτικό σύστημα, και πως οι κυβερνώντες έχουν βάλει βόμβα στα θεμέλια της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

     

    «Αν με διακόψετε ξανά δεν πρόκειται να γίνει συζήτηση», τον παρατήρησε ο κ. Κουμουτσάκος και ζήτησε από τον κ. Τζανακόπουλο να σταματήσει τους «τραμπουκισμούς», όπως τους χαρακτήρισε.

     

    «Εχετε μάθει με στρατιωτικούς όρους να συνομιλείτε», ήταν η απάντηση του κ. Τζανακόπουλου, με τον βουλευτή της ΝΔ να του ζητά να κόψει αυτήν την προβοκατόρικη συμπεριφορά που έχει υιοθετήσει στα κανάλια αυτές τις μέρες, και καταγγέλλοντας ότι περιφέρει στα κανάλια τον «τραμπουκισμό» του.

     

    «Κύριε Κουμουτσάκο θα μου κάνετε παρατήρηση; Τι είστε, δεκανέας είστε; Λοχαγός είστε; Νομίζω ότι τα έχετε παρεξηγήσει λίγο τα πράγματα, να μάθετε να ακούτε κριτική για τα αίσχη σας», του απάντησε ο κ. Τζανακόπουλος.

     

    «Τα δικά σας αίσχη τα ξέρετε;», ρώτησε τότε ο κ. Κουμουτσάκος τον κ. Τζανακόπουλο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τον ρωτά: «Ποια είναι τα δικά μας αίσχη;».

     

    «Οι μαύρες σακούλες και τα μαύρα λεφτά που διακινούνται», είπε ο κ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στις καταγγελίες της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα.

     

    «Δεν ντρέπεστε λίγο;» παρενέβη ο κ. Τζανακόπουλος.

     

    «Εσείς να ντραπείτε που τα παίρνετε», αποκρίθηκε ο κ. Κουμουτσάκος, προκαλώντας την έκρηξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

     

    «Καλά δεν ντρέπεσαι λίγο, που θα πεις ότι τα έπαιρνα. Αλήτη, αλήτη να ανακαλέσεις!»

     

    «Αλήτης είστε», απάντησε ο κ. Κουμουστάκος, για να επανέλθει ο κ. Τζανακόπουλος ωρυόμενος:

     

    «Δεν ντρέπεσαι λίγο, που τολμάτε να μιλάτε για λεφτά έχετε μιζώσει όλη τη χώρα και τολμάτε να μιλάτε για λεφτά. Θα σου κάνω αύριο μήνυση και θα ανακαλέσεις».

     

    Ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε ότι δεν αναφερόταν προσωπικά στον κ. Τζανακόπουλο και ότι μιλούσε «πολιτικά».

     

    Τέλος πάντων, επειδή άλλο να τα διαβάζει κανείς και άλλο να το βλέπει, ιδού και το βίντεο της επεισοδιακής εκπομπής.

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

  • O Νικήτας Κακλαμάνης στην εκδήλωση «Πλουμίδια και στολίσματα»

    Δεν είναι βέβαια όλες οι προεκλογικές δράσεις των υποψηφίων τόσο τοξικές ή επεισοδιακές. Δείτε τον Νικήτα Κακλαμάνη για παράδειγμα, βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ και αντιπρόεδρο της Βουλής.

     

    Καθώς πολιτεύεται σε μια περιφέρεια που και θα έχει λιγότερες, λόγω απογραφής, έδρες και χαρακτηρίζεται από υπερσυγκέντρωση υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ –τρεις υπουργοί (Κυριάκος Πιερρακάκης, Βασίλης Κικίλιας, Θάνος Πλεύρης), ένας υφυπουργός (Αγγελος Συρίγος) και πιθανότατα ένας πρώην Επίτροπος (Δημήτρης Αβραμόπουλος)–, ο κ. Κακλαμάνης έχει πάρει σβάρνα κάθε εκδήλωση που μπορεί να προσφέρει μια κάποια αναλαμπή στο γκρίζο πολιτικό τοπίο.

     

    Ετσι, ο κ. Κακλαμάνης εμφανίστηκε στην εκδήλωση «Πλουμίδια και στολίσματα» την οποία διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων. Μάλιστα με το κομψό ντύσιμό του, ο βουλευτής της ΝΔ ανταποκρίθηκε πλήρως στο ύφος και το πνεύμα του όλου event.

     




text
  • Ο Στέφανος δεν θα καλέσει τον Μητσοτάκη στον γάμο του. Καθόλου, μα καθόλου χιούμορ


    23 Απριλίου 2024, 22:17