• Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ως birthday party crasher

    O Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, συνεχίζει το φλερτ του με το πολιτικό cult, αν όχι με μια κάποια γραφικότητα –αν και, εδώ που τα λέμε, οι στρατευμένοι έλληνες κομμουνιστές δεν έχουν τέτοιες ανησυχίες περί γραφικότητας, τα έχουν προσπεράσει προ πολλού.

     

    Αφού, λοιπόν, ο κ. Κουτσούμπας έγινε κατά καιρούς viral με τα ψυχεδελικά ποιήματα που απήγγειλε από το βήμα της Βουλής, με τις ατάκες του –«γιατί αυτοί είστε»–, με τα γαλλικά του, με τις λαμπάδες «Κουτσουμπίνι» κ.λπ., έγινε και birthday party crasher: εμφανίστηκε ως έκπληξη στο πάρτι γενεθλίων ενός νεαρού μεταφέροντας την τούρτα!

     

    Το περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη όπου περιόδευσε την Τετάρτη ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος αφού έκανε τις ομιλίες και τις συναντήσεις του, πήγε σε ένα εστιατόριο να δειπνήσει. Εκεί όμως βρισκόταν μία παρέα νεαρών, για τα γενέθλια ενός φίλου.

     

    Κάποιοι από την παρέα εντόπισαν τον ηγέτη του ΚΚΕ και του ζήτησαν αν μπορεί να κάνει έκπληξη στον εορτάζοντα, ο οποίος όπως του εξήγησαν τον εκτιμάει αρκετά και υποστηρίζει το κόμμα.

     

    Ο κ. Κουτσούμπας δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη: δέχθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση να συμμετέχει στην έκπληξη και όχι απλώς πήγε στο τραπέζι αλλά μετέφερε και την τούρτα και ευχήθηκε στον έκπληκτο εορτάζοντα «χρόνια πολλά».

     

    Το σχετικό βίντεο έγινε viral στο Tik Tok, προσφέροντας στον κ. Κουτσούμπα μια επαφή με τα λεγόμενα «ειδικά κοινά», δηλαδή τους νέους που «καίγονται» στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης –και είναι απορίας άξιον αν θα θυμηθούν καν ότι στις 25 Ιουνίου πρέπει να πάνε να ψηφίσουν.

    @giannis97pap Τα γενέθλια σας; #koutsoumpas #luben #tiktokgreece #mpesfypgamw #ekloges2023 #lubentv #autoieiste #viralgreece ♬ πρωτότυπος ήχος – Giannis97pap

  • Η Πέτυ Πέρκα επικαλείται τον γιο της στο Λονδίνο για να μη γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα

    Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε την Πέμπτη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Πέτυ Πέρκα, υποψήφια βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) στη Φλώρινα.

     

    Η κυρία Πέρκα ήταν στο στούντιο της εκπομπής «Σήμερα» των Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλου και αναφέρθηκε σε όλα αυτά που θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως επάρατα σημεία της διακυβέρνησης της ΝΔ, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην Παιδεία και στη συζήτηση για αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για τα δημόσια πανεπιστήμια.

     

    «Μπορούμε να δεχτούμε την αστυνομία στα πανεπιστήμια; Μπορούμε να δεχτούμε την ισοτίμηση (sic) των κολεγίων με το δημόσιο πανεπιστήμιο;», διερωτήθηκε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, για να δεχτεί έπειτα τη δημοσιογραφική ερώτηση από τον κ. Παυλόπουλο: «Πόσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –και καλά κάνουν οι άνθρωποι– έχουν επιλέξει να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό; Γιατί αυτήν την ευκαιρία να μην την έχουμε στην Ελλάδα;».

     

    «Δεν είναι έτσι. Πρώτο και κύριο, τα πανεπιστήμιά μας είναι στο ανώτερο επίπεδο, βρίσκονται στο 6% των καλύτερων πανεπιστημίων», είπε η κυρία Πέρκα για να επιχειρηματολογήσει έπειτα: «Εχω τον γιο μου στο Λονδίνο και του λένε “φέρε κι άλλους έλληνες μηχανικούς”, του λέει η εταιρεία. Γιατί είναι εξαιρετικά τα πολυτεχνεία μας». Το ότι το ΕΜΠ είναι κάτι μοναδικό και ότι πολλά άλλα πανεπιστήμια είναι σε τρομακτική κατάσταση, το προσπέρασε η κυρία Πέρκα. Εχει άλλωστε τον γιο της στο Λονδίνο…

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

  • Η γκάφα του Πνευματικού ως «μαύρος κύκνος»

    Σε έναν μικρό «μαύρο κύκνο» κινδύνευσε να μετατραπεί για τη ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός, διακεκριμένος γιατρός και υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας, ο οποίος θεωρητικολογώντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, την Πέμπτη, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας –ούτως ή άλλως ένα ακανθώδες θέμα– μίλησε όχι ως πολιτικός, αλλά με τον κυνισμό του επαγγελματία της Υγείας, για ανάγκη διαλογής ασθενών, ιδίως των καρκινοπαθών.

     

    [Διευκρίνιση: Η θεωρία του «μαύρου κύκνου» ανήκει στον σπουδαίο δοκιμιογράφο Νασίμ Νίκολας Ταλέμπ. Ο «μαύρος κύκνος» εννοείται ως ένα ολιγοπίθανο και απρόβλεπτο γεγονός που λαμβάνει χώρα σε μια οποιαδήποτε σειρά πιθανών και συνηθισμένων γεγονότων σε κάθε δραστηριότητα μιας κοινωνίας, ανατρέποντας δραματικά προς το χειρότερο τη δομή της].

     

    Ο κ. Πνευματικός βγήκε, που λέτε, στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ 100,3 και περιέγραψε μια πρακτική που ακολουθείται στις ΗΠΑ, αλλά στην Ελλάδα ακούγεται σαν ένα τρομακτικό «triage», δηλαδή διαλογή ασθενών.

     

    «Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες από αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά από αυτά τα πράγματα που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι “δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας”. Ενας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο λοιπόν που δεν έχει λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Βέβαια, θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, αλλά όμως στο τέλος της ημέρας πώς θα γίνει, τι θα γίνει; Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα: Γιατί ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος, το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κ.τ.λ. κ.τ.λ.», είπε σε ένα σημείο.

     

    Για να εξηγήσει λίγο αργότερα: «Ακούγεται λίγο κυνικό. Δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο, γιατί αν η υπηρεσία που παρέχω σήμερα σε κάποιον δεν πρόκειται να του προσφέρει κάτι, την παίρνω από κάποιον άλλο που θα μπορούσε να του σώσει τη ζωή αύριο. Αυτό πρέπει να σκεφτούμε και αυτά τα πράγματα θα πρέπει να τα δει κάποιος».

     

    Αυτή η θέση του κ. Πνευματικού έδωσε μια ευκαιρία στον πολιτικά ξεδοντιασμένο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει κρυφό σχέδιο της ΝΔ για το ΕΣΥ και προκάλεσε την οργή της Πειραιώς διότι σε μια ανέφελη προεκλογική εκστρατεία αποτέλεσε αυτό το «απρόβλεπτο γεγονός» για το οποίο προειδοποιεί ο Ταλέμπ. Ο κ. Πνευματικός τα άκουσε από την Πειραιώς και μπορεί να έβγαινε και εκτός ψηφοδελτίων, αν οι λίστες δεν είχαν ήδη αποσταλεί προς εκτύπωση.

     

    To «Θεωρείο» της «Καθημερινής» έγραψε σε ένα σημείωμα με τίτλο «Εντολή Πειραιώς: Μην αυτοσχεδιάζετε»:

     

    «Εξαλλοι ήταν στη Νέα Δημοκρατία με την γκάφα του Σπύρου Πνευματικού, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ , πρότεινε διαλογή ασθενών και συγκεκριμένα καρκινοπαθών, στη λογική της αναλογίας “κόστους-οφέλους” (cost benefit ratio). Η Πειραιώς λίγο μετά γνωστοποίησε –κάτι που δεν το συνηθίζει– πως υπήρξε οργισμένο τηλεφώνημα του γραμματέα του κόμματος, Παύλου Μαρινάκη, στον υποψήφιο βουλευτή Ευβοίας, με το οποίο του ζήτησε να βγάλει διορθωτική ανακοίνωση, όπερ και εγένετο. Το φάλτσο πάντως του Σπύρου Πνευματικού οδήγησε την Πειραιώς, και δη τον κ. Σκέρτσο, να στείλει χθες μήνυμα σε σύσκεψη που είχε με όλους τους υποψηφίους να σταματήσουν να αυτοσχεδιάζουν και να αρκούνται στη… γραμμή του κόμματος. “Μόνο δύο εβδομάδες μένουν, άλλωστε”, όπως ειπώθηκε στο τέλος του zoom».

     

    Από την πλευρά του, ο «Μικροπολιτικός» των «Νέων» έκανε λόγο για «αυτογκόλ». Και επίσης έγραψε ότι ο κ. Πνευματικός τα άκουσε από τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη:

     

    «Στα “γαλάζια” κεντρικά της Πειραιώς χθες δεν κρυβόταν ο εκνευρισμός για τη δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας και καθηγητή Ιατρικής, Σπύρου Πνευματικού, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αντιμετώπισης των καρκινοπαθών από το ΕΣΥ εφαρμόζοντας αμερικανικό σύστημα αναλογίας “κόστους-οφέλους” ανάλογα με τη βαρύτητα της κατάστασής τους. Το αυτογκόλ θεωρήθηκε αδιανόητο, πόσω μάλλον σε μέρες που έχει μπει στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, με τραγικές αφορμές, το ΕΣΥ. Και πολύ γρήγορα αναγκάστηκε να σηκώσει το τηλέφωνο ο γραμματέας Παύλος Μαρινάκης για να του μεταφέρει τα… αισθήματα των κεντρικών και να του ζητήσει να προβεί σε διευκρινιστική δήλωση».

     

    ΥΓ. Το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Πνευματικός ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις εκλογές και ότι ακόμα και αν εκλεγεί –καθώς όπως είπαμε, τα ψηφοδέλτια έχουν ήδη πάει προς εκτύπωση– θα παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα του.




text
  • Στο μεταξύ, όχι μόνο δεν υπάρχει εισιτήριο για πουθενά, δεν υπάρχει ελεύθερη ούτε θέση στάθμευσης στο αεροδρόμιο. Μας διώχνει η ακρίβεια μακριά


    25 Απριλίου 2024, 22:30