Mια μεταγραφή έκλεισε ο Αλέξης Τσίπρας για την κάλπη του Ιουνίου. Τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκο Μαραντζίδη. Ο Μαραντζίδης έχει ήδη αναλάβει τον πολιτικό σχεδιασμό της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ παρά τω προέδρω.

  • Ο Μαραντζίδης που προφήτευε ότι ο Μητσοτάκης θα έχει το τέλος του Τσαουσέσκου (!) αναλαμβάνει την εκστρατεία του Τσίπρα

    Την είδηση έγραψε η «Καθημερινή της Κυριακής» στη στήλη «Θεωρείο»: «Mια μεταγραφή έκλεισε ο Αλέξης Τσίπρας για την κάλπη του Ιουνίου. Τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκο Μαραντζίδη. Ο Μαραντζίδης έχει ήδη αναλάβει τον πολιτικό σχεδιασμό της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ παρά τω προέδρω».

     

    Το οποίο είναι σπουδαία είδηση εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, μόνο και μόνο αν αναλογιστεί κανείς ότι σε αυτές της 21ης Μαΐου πολιτικός σχεδιασμός δεν υπήρξε, παρά μόνο οι παλινωδίες του Αλέξη Τσίπρα και οι μπαρούφες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Τώρα, ο κ. Μαραντζίδης ο ίδιος είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Είναι ένας πολιτικός επιστήμων και συγγραφέας –με αρθρογραφία και στο Protagon παλαιότερα– , ο οποίος κάποτε παρουσίαζε στον ΣΚΑΪ έρευνες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όμως αυτές οι παρουσιάσεις είχαν διακοπεί το 2017 καθώς ο κ. Μαραντζίδης είχε βρεθεί στο στόχαστρο του συστήματος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (ίσως επειδή οι έρευνές του έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑ χαμηλά και τους Ανεξ. Ελληνες πολύ χαμηλότερα). Ο κ. Μαραντζίδης είχε υποστεί και φυσική βία από  «υπερασπιστές της Αριστεράς», όπως είχαν αυτοαποκαλεστεί, το 2014.

     

    Για πολλούς του χώρου θεωρείτο «σεσημασμένος αντικομμουνιστής», εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά εχθρός των ΑΝΕΛ, γεγονός που τον κατέτασσε αυτοδικαίως στους επάρατους «Μένουμε Ευρώπη» και στους «γερμανοτσολιάδες» –ήταν εξάλλου και στέλεχος του Ποταμιού.

     

    Ομως φαίνεται ότι με έναν τρόπο υπέστη ένα είδος «αναμόρφωσης». Και μετεξελίχθηκε στον αγαπημένο αρθρογράφο-δημοσιολόγο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε σαφή στόχευση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο: τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένα πολυσυζητημένο άρθρο του στην «Καθημερινή», είχε συγκρίνει την Ελλάδα με την Ανατ. Γερμανία της Στάζι, ενώ την ίδια περίοδο είχε φτάσει στο σημείο να… προφητεύσει ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έχει το τέλος του Τσαουσέσκου (ο οποίος ως γνωστόν είχε εκτελεστεί)!

     

    Στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, ως μετρ των πολιτικών αναλύσεων και των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης, είχε βγει στο Kontra και είχε επίσης προφητεύσει ότι ο κ. Μητσοτάκης τελεί υπό πολιτική κατάρρευση, ότι τον «μαυρίζουν» οι νέοι και ότι η ΝΔ βρίσκεται κοντά στο 28% και ίσως να υπάρχει «ισοπαλία» με τον ΣΥΡΙΖΑ!

     

    Δεν πήγε και τόσο καλά αυτό, καθώς φτάσαμε στις κάλπες της 21ης Μαΐου και ο ΣΥΡΙΖΑ έφαγε 21 μονάδες στο κεφάλι. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Τσίπρας επιστράτευσε τον κ. Μαραντζίδη για τον πολιτικό σχεδιασμό της εκστρατείας για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

     

    Ο οποίος κ. Μαραντζίδης, μόλις την περασμένη εβδομάδα, μετά την επική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, έγραφε και πάλι στην «Καθημερινή», για τον κ. Τσίπρα:

     

    «Ο Αλέξης Τσίπρας επέδειξε υπερβολική εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και στα αναμφισβήτητα χαρίσματά του. Το χθεσινό αποτέλεσμα απέδειξε πως υπερεκτίμησε τις δικές του δυνάμεις και υποτίμησε τις αδυναμίες του».

     

    Και λίγο πιο κάτω, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη ανανέωσης της ηγεσίας του, όχι αύριο, αλλά σχετικά σύντομα»…

     

  • Ο Αντώναρος έφυγε για διακοπές στην Πάτμο αλλά λέει ότι δεν αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Ενα από τα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τον Νίκο Μαραντζίδη είναι και η παρουσία του Ευάγγελου –«απλά φεν γιο έχει»™ και «κρατήστε τρεις ημερομηνίες»™– Αντώναρος στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όχι μόνο απέτυχε να εκλεγεί στην Ανατολική Αττική, αλλά δημιουργεί μια κάποια αναστάτωση με τις δημόσιες παρεμβάσεις του (μέσω social media, διότι για παρουσία στα κανάλια απαιτείται προέγκριση από την ηγεσία).

     

    Η «Καθημερινή της Κυριακής» σημείωσε:  «Μόλις λίγο καιρό μετά τη μεταγραφή του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Αντώναρος αντιμετωπίζει… εσωκομματικό θέμα, καθώς, όπως έλεγαν πηγές, η τοξικότητα του λόγου του αποτελεί πλέον βαρίδι για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς συνεχίζει ακάθεκτος να εκφράζεται με την οξύτητα που εκφραζόταν και πριν από τις εκλογές. Οι ψήφοι, δε, που ανέμεναν να φέρει, δεν ήρθαν καθώς κατετάγη έκτος, πολύ μακριά από τη ζώνη εκλογής».

     

    Ο ίδιος βρέθηκε στην Πάτμο και αυτές οι διακοπές του, μακριά από την εκλογική του περιφέρεια και το σιβυλλικό «δεν ξέρω πόσο θα μείνω», έδωσαν τροφή για το μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ακολούθησε νέο σχόλιο του κ. Αντώναρου, αλλά και η διαβεβαίωση σε ακόλουθό του ότι δεν αποχωρεί από την εκλογική μάχη. Ευτυχώς γιατί ανησυχήσαμε.




text
  • Πάρτε φωτογραφίες ουρανού και φυλάξτε λίγη δροσιά γιατί θα μας λείψουν


    20 Απριλίου 2024, 08:47