199
Διασώστες βρήκαν σε μια χαράδρα τους δύο βέλγους πεζοπόρους, ενώ η Ολλανδή είχε πέσει σε άλλο, δύσβατο σημείο | Twitter/CanalSur Granada

Ισπανία: Αγριοκάτσικο τραυμάτισε τρεις πεζοπόρους

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2023, 13:29
Διασώστες βρήκαν σε μια χαράδρα τους δύο βέλγους πεζοπόρους, ενώ η Ολλανδή είχε πέσει σε άλλο, δύσβατο σημείο
|Twitter/CanalSur Granada

Ισπανία: Αγριοκάτσικο τραυμάτισε τρεις πεζοπόρους

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2023, 13:29

Τρεις πεζοπόροι κινδύνεψαν από τράγο στη νότια Ισπανία, όταν τους επιτέθηκε στη διάρκεια της βόλτας τους στα βουνά της Γρανάδα.

Δύο Βέλγοι και μία Ολλανδή τραυματίστηκαν από την επίθεση του ιβηρικού αγριοκάτσικου (Iberian ibex).

Πρώτη τραυματίστηκε η 64χρονη Ολλανδή που έπεσε σε χαράδρα 20 ατόμων και έσπασε και τους δύο καρπούς της. Κατάφερε, όμως, να πάρει τηλέφωνο στο νούμερο εκτάκτου ανάγκης και να ζητήσει βοήθεια.

Αμέσως, ένα ελικόπτερο με διασώστες έσπευσε να την εντοπίσει, καθώς βρισκόταν σε δύσβατη περιοχή, αλλά στην πορεία, δέχθηκαν νέο τηλεφώνημα από έναν βοσκό που είχε βρει τραυματισμένους τους δύο Βέλγους, οι οποίοι είχαν επίσης δεχθεί την επίθεση του αγριοκάτσικου.

Ενας από τους δύο Βέλγους ήταν χωρίς τις αισθήσεις του.

Αστυνομικός δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι πιθανολογείται πως το ίδιο αγριοκάτσικο επιτέθηκε και στα τρία άτομα, κοντά στο χωριό Τρεβέλεθ, κάτω από την οροσειρά της Γρανάδα.

Την εποχή του ζευγαρώματος, οι τράγοι μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι και επιθετικοί προς τους ανθρώπους.

Το ελικόπτερο βρήκε τους δύο Βέλγους αλλά οι διασώστες δεν μπορούσαν να φτάσουν στη γυναίκα, η οποία αναγκάστηκε να περάσει τη νύχτα στη χαράδρα, με σπασμένους καρπούς σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το άλλο πρωί οι διασώστες κατέβηκαν στη χαράδρα και την μετέφεραν με άλογο σε καταφύγιο και από εκεί σε νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...