168
Ο Εμπραχίμ Ραϊσί ήταν ο επικρατέστερος για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές | Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Ιράν: Νέος πρόεδρος εξελέγη από τον πρώτο γύρο ο Εμπραχίμ Ραϊσί

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2021, 10:47
Ο Εμπραχίμ Ραϊσί ήταν ο επικρατέστερος για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές
|Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Ιράν: Νέος πρόεδρος εξελέγη από τον πρώτο γύρο ο Εμπραχίμ Ραϊσί

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2021, 10:47

Ο υπερσυντηρητικός υποψήφιος Εμπραχίμ Ραϊσί κέρδισε στις προεδρικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στο Ιράν από τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας περισσότερο από το 62,2% των ψήφων, σύμφωνα με τα επίσημα, μερικά αποτελέσματα.

Από τις 28,6 εκατομμύρια ψήφους που έχουν καταμετρηθεί, ο Ραϊσί συγκέντρωσε «περισσότερες από 17.800.00», δήλωσε ο Τζαμάλ Ορφ πρόεδρος της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Τεχεράνη.

Ο Ορφ δεν ανακοίνωσε το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές. Φέτος είχαν εγγραφεί 59,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι, ηλικίας 18 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τα μερικά επίσημα στοιχεία που έδωσε ο Ορφ στη δημοσιότητα, ο πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Μοχσέν Ρεζαΐ βρέθηκε στη δεύτερη θέση με περισσότερο από το 11,5% των ψήφων, μπροστά από τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν Αμπντολνασέρ Χεματί (8,3%) και τον βουλευτή Αμιρχοσεΐν Γκαζιζαντέχ Χασεμί (3,4%).

Περισσότερα από το 14% των ψηφοδελτίων ήταν λευκά ή άκυρα.

Νωρίτερα και προτού ανακοινωθούν αυτά τα μερικά αποτελέσματα ο απερχόμενος πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί συνεχάρη τον Ραϊσί για τη νίκη του, κάτι που έπραξαν και οι τρεις αντίπαλοί του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...