271
Ο Ράιαν Κράουζερ σε μια προσπάθεια του στα αμερικανικά trials για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες | Kirby Lee-USA TODAY Sports

Ο Ράιαν Κράουζερ «γκρέμισε» ένα από τα πλέον «στοιχειωμένα» ρεκόρ του στίβου

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2021, 10:18
Ο Ράιαν Κράουζερ σε μια προσπάθεια του στα αμερικανικά trials για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
|Kirby Lee-USA TODAY Sports

Ο Ράιαν Κράουζερ «γκρέμισε» ένα από τα πλέον «στοιχειωμένα» ρεκόρ του στίβου

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2021, 10:18

Ήταν ένα από τα στοιχειωμένα ρεκόρ του στίβου. Όχι σαν αυτά στα σπριντ των γυναικών που έγιναν στη δεκαετία του αχαλίνωτου ντοπαρίσματος, αυτή της δεκαετίας του 1980, αλλά και πάλι ήταν μια επίδοση που κρατούσε τρεις δεκαετίες. Η σφαιροβολία έχει έναν νέο αδιαφιλονίκητο «βασιλιά», τον Αμερικανό Ράιαν Κράουζερ, ο οποίος στα προκριματικά των ΗΠΑ για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες —συχνά το ίδιο ανταγωνιστική και δύσκολη διαδικασία, με αυτούς καθαυτούς τους Αγώνες— έστειλε τη σφαίρα σε απόσταση 23,37 μ.

Η επίδοση του χρυσού Ολυμπιονίκη του Ρίο ντε Τζανέιρο, πριν πέντε χρόνια, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του συμπατριώτη του Ράντι Μπαρνς (23,12 μ.) που είχε κρατήσει 31 ολόκληρα χρόνια! O Μπαρνς είχε κατακτήσει δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ασημένιο στη Σεούλ το 1988 και χρυσό στην Ατλάντα το 1996) και το 1990 είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του Ανατολικογερμανού Ουλφ Τίμερμαν. Ομως και αυτού η καριέρα του είχε αμαυρωθεί από συστηματική χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Στους ίδιους αγώνες στο Ορεγκον, η 35χρονη Αλισον Φέλιξ, η οποία στη μεγαλειώδη καριέρα της μετρά 13 μετάλλια παγκόσμιου πρωταθλήματος, κέρδισε τα 400 μ. με επίδοση 50.99, διεκδικώντας έτσι την πέμπτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Λεπτομέρεια; Η δίχρονη κόρη της Κάρμπιν παρακολουθούσε τη μαμά της από την εξέδρα.

Η καταπληκτική Αλισον Φέλιξ πρώτευσε στα 400 μ. (Kirby Lee-USA TODAY Sports)

Επίσης ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ντόνοβαν Μπρέζιερ κέρδισε τα 800 μέτρα με 1:45, όπως αναμενόταν, και η 34χρονος «χάλκινη» το 2016, Τζένι Σίμσον κέρδισε στα 1.500 μέτρα με 4:11.34.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας, θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...