387
Η εικόνα έξω από το λύκειο Σόγκους, λεπτά μετά τους πυροβολισμούς | Reuters

Σάντα Κλαρίτα: Δύο μαθητές νεκροί από πυρά 16χρονου μακελάρη

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 22:03
Η εικόνα έξω από το λύκειο Σόγκους, λεπτά μετά τους πυροβολισμούς
|Reuters

Σάντα Κλαρίτα: Δύο μαθητές νεκροί από πυρά 16χρονου μακελάρη

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 22:03

Δύο μαθητές έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά ενός 16χρονου συμμαθητή τους που άνοιξε πυρ σε λύκειο στην κωμόπολη Σάντα Κλαρίτα, στην Καλιφόρνια, το πρωί της Πέμπτης (14/11), τοπική ώρα.

Ο 16χρονος δράστης, ασιατικής καταγωγής, ήταν μαθητής στο σχολείο και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο καθώς επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί.

Οι αρχές εκτίμησαν πως δεν υπάρχει άλλος ύποπτος καθώς βρέθηκε ένα όπλο στην σκηνή του εγκλήματος. Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τυχόν απειλές που ο ύποπτος μπορεί να είχε δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στον χώρο του σχολείου εκτυλίχτηκαν σκηνές πανικού. Σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από το CNN φαίνεται μια γυναίκα να μεταφέρεται σε ασθενοφόρο. Ορισμένοι από τους τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες έξω από το σχολείο. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος βρέθηκε τραυματισμένος στην αίθουσα της χορωδίας.

Περίπου 2.300 μαθητές φοιτούν στο Λύκειο Σόγκους, το οποίο αποτελείται από 12 κτίρια. Οι μαθητές, που στο παρελθόν είχαν πραγματοποιήσει άσκηση για συνθήκες σαν αυτή που αντιμετώπισαν την Πέμπτη, μεταφέρθηκαν μακριά από το σχολείο με την βοήθεια οπλισμένων ανδρών της ασφάλειας.

Μετά τους πυροβολισμούς, η πλειοψηφία των μαθητών προσπάθησε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν από το σχολείο, ενώ κάποιοι κρύφτηκαν και επιστράτευσαν αντικείμενα, όπως μπουκάλια, σε περίπτωση που χρειαστεί να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Η επίθεση αυτή φέρει όλα τα χαρακτηριστικά σημάδια άλλης μιας επίθεσης μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ. Οι αλλεπάλληλες εκρήξεις βίας, ιδίως στα σχολεία, έχουν αναζωπυρώσει τον δημόσιο διάλογο για τον έλεγχο των όπλων και το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να οπλοφορούν.

Λίγες ώρες μετά από αυτό το φρικτό συμβάν, κάποιοι από τους επιζήσαντες του μακελειού που είχε γίνει πέρυσι, στο Παρκλαντ, εξέφρασαν στο twitter την αλληλεγγύη τους για τις οικογένειες των μαθητών και υπογράμμισαν την ανάγκη για αλλαγή στους νόμους οπλοκατοχής της χώρας.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος Τραμπ παρακολουθεί την κατάσταση και ενθάρρυνε τους κατοίκους της περιοχής να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...