351
Νοσηλεύτρια ετοιμάζει το εμβόλιο κατά της Covid-19 για να το χορηγήσει σε παιδί (Φωτογραφία Αρχείου) | Γιάννης Λιάκος / IntimeNews

ΗΠΑ: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε βρέφη από έξι μηνών

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2022, 11:48
Νοσηλεύτρια ετοιμάζει το εμβόλιο κατά της Covid-19 για να το χορηγήσει σε παιδί (Φωτογραφία Αρχείου)
|Γιάννης Λιάκος / IntimeNews

ΗΠΑ: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε βρέφη από έξι μηνών

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2022, 11:48

Την επόμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας από έξι μηνών κατά της Covid-19, αφού κορυφαίοι σύμβουλοι υγείας ψήφισαν υπέρ του εμβολιασμού των βρεφών από έξι μηνών και πάνω κατά του ιού. Και τα 12 μέλη της επιτροπής που συμβουλεύουν τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ υποστήριξαν την κίνηση, η οποία επικυρώθηκε από τη διευθύντρια του CDC, Ρασέλ Βαλένσκι.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού αναμένεται να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα εμβολιάσουν τη νεότερη ηλικιακή ομάδα στον κόσμο, με εξαίρεση τη Νικαράγουα, η οποία επέκτεινε το πρόγραμμα σε όλες τις ηλικίες τον Δεκέμβριο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την κίνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως «ιστορικό βήμα προς τα εμπρός στον αγώνα του έθνους μας κατά του ιού».

«Για τους γονείς σε όλη τη χώρα, αυτή είναι μια μέρα ανακούφισης και γιορτής. Είμαστε η πρώτη χώρα που προστατεύει τα μικρότερα παιδιά μας με εμβόλια Covid-19», πρόσθεσε.

Η σύσταση του CDC ήρθε την ημέρα μετά την έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τα εμβόλια που κατασκευάζονται από τη Moderna και την Pfizer-BioNTech. Και τα δύο εμβόλια βρέθηκαν να παράγουν αντισώματα παρόμοια με αυτά που παρατηρούνται σε νεαρούς ενήλικες. Εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να αποσταλούν σε φαρμακεία, νοσοκομεία και ιατρεία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Telegraph.

Ενώ η Covid-19 που προκαλείται από τον κορονοιό θεωρείται πιο ήπια στα παιδιά απ’ ότι στους ενήλικες, η ασθένεια εξακολουθεί να είναι η πέμπτη κύρια αιτία θανάτου σε παιδιά ηλικίας ενός έως τεσσάρων ετών.

«Αυτή η μόλυνση σκοτώνει παιδιά και έχουμε την ευκαιρία να το αποτρέψουμε», είπε η Μπεθ Μπελ, μία από τις γιατρούς της επιτροπής. «Εδώ έχουμε μια ευκαιρία να αποτραπεί ένας γνωστός κίνδυνος».

Από ορισμένους γονείς παιδιών ηλικίας 5-11 ετών υπήρξε διαφωνία μετά την έγκριση του εμβολίου για αυτήν την ηλικιακή ομάδα τον Νοέμβριο. Την περασμένη εβδομάδα, ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα και πιθανός υποψήφιος για την προεδρία, Ρον Ντε Σάντις, δήλωσε ότι η πολιτεία δεν θα παράσχει προγράμματα για τη χορήγηση των εμβολίων.

«Θα έλεγα ότι είμαστε κατά του εμβολίου Covid για μικρά παιδιά», είπε ο Ντε Σάντις. «Πρόκειται για μια κατηγορία που έχει μηδενικό κίνδυνο να πάθει οτιδήποτε», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...