440
Εργαζόμενος σε κρεματόριο ετοιμάζει πυρά για νεκρούς από κορονοϊό | REUTERS/Francis Mascarenhas

Ινδία: Καίνε τους νεκρούς από κορονοϊό στα πεζοδρόμια γιατί δεν χωρούν στα κρεματόρια

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2021, 16:04
Εργαζόμενος σε κρεματόριο ετοιμάζει πυρά για νεκρούς από κορονοϊό
|REUTERS/Francis Mascarenhas

Ινδία: Καίνε τους νεκρούς από κορονοϊό στα πεζοδρόμια γιατί δεν χωρούν στα κρεματόρια

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2021, 16:04

Τσουνάμι κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό αντιμετωπίζει η Ινδία, όπου τα νούμερα έχουν αυξηθεί ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες.

Την Τρίτη, οι καταγεγραμμένες μολύνσεις παρέμειναν πάνω από το επίπεδο των 200.000 για έκτη συνεχόμενη ημέρα. Συγκεκριμένα, τα κρούσματα έφτασαν τα 259.170 και οι θάνατοι τους 1.761, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 180.000.

Στη χώρα των 1,3 δισ. κατοίκων, καταγράφονται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας και ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων στον κόσμο, με 15 εκατομμύρια κρούσματα, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Το Νέο Δελχί μπήκε σε αυστηρό εξαήμερο λοκντάουν, την ώρα που το σύστημα υγείας καταρρέει υπό το βάρος των νέων μολύνσεων. Στην πόλη των 20 εκατ. κατοίκων, οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία ήταν λιγότερες από 100, τη Δευτέρα.

Συγγενείς θάβουν τους νεκρούς τους σε νεκροταφείο στο Νέο Δελχί

Ακόμα και οι καλύτερα δικτυωμένοι δεν μπορούν να βρουν κρεβάτι για κάποιον δικό τους.

Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα παντού κλίνες, ακόμα και στους χώρους υποδοχής, ενώ συνέχεια διώχνουν ασθενείς.

Μία νέα παραλλαγή του κορονοϊού, που ξεκίνησε από την Ινδία και έχει ήδη εντοπιστεί στη Βρετανία, το Ισραήλ και αλλού, έχει προκαλέσει ραγδαία αύξηση της μετάδοσης. Τα πρώτα στοιχεία των επιστημόνων δείχνουν και αύξηση των επαναμολύνσεων.

Για αυτό και ο Μπόρις Τζόνσον ακύρωσε ταξίδι του στην Ινδία, ενώ η Βρετανία πρόσθεσε τη χώρα στην κόκκινη λίστα. Οποιος φτάνει από την Ινδία στη Βρετανία, υποχρεούται να μείνει σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Συνωστισμός σε αγορά στο Νέο Δελχί, στις αρχές Απριλίου

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ό,τι το 2020, καθώς έχουν τελειώσει ακόμα και τα φάρμακα στα νοσοκομεία, ενώ έλλειψη υπάρχει και σε οξυγόνο. Η μαύρη αγορά για την ρεμντεσιβίρη ανθεί στη χώρα.

«Δεχόμαστε τέσσερις φορές περισσότερους ασθενείς», δήλωσε διοικητής νοσοκομείου του Νέου Δελχί στην Telegraph.

Ως αποτέλεσμα, τα κρεματόρια δεν προλαβαίνουν να κάψουν τους νεκρούς. Κάποια επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις τους, ενώ πυρές στήνονται ακόμα και σε πεζοδρόμια.

Ο κόσμος έχει κουραστεί, δεν φοράει μάσκες και δεν ακολουθεί τα μέτρα προστασίας, λένε ειδικοί, ενώ βέλη δέχεται η κυβέρνηση Μόντι, που επέτρεψε τη διεξαγωγή θρησκευτικού φεστιβάλ των Ινδουιστών με την παρουσία εκατομμυρίων πολιτών στη βόρεια Ινδία, ενώ όλα τα κόμματα διοργάνωσαν προεκλογικές συγκεντρώσεις με πολύ κόσμο.

Η κυβέρνηση δεν ακύρωσε το μεγάλο θρησκευτικό φεστιβάλ των Ινδουιστών στη βόρεια Ινδία, όπου την περασμένη εβδομάδα συγκεντρώθηκαν εκατομμύρια πολίτες, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Προγνωστικά μοντέλα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προβλέπουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει πολύ για ένα μήνα και οι νεκροί θα φτάνουν τους 5.000 καθημερινά.

Οσο για τους εμβολιασμούς, στη χώρα των 1,3 δισ. κατοίκων, έχουν γίνει 127 εκατ. δόσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...