283
Αστυνομικοί μεταφέρουν έναν από τους συλληφθέντες φοιτητές για την εφαρμογή «Bulli Bai» | REUTERS/Stringer

Ινδία: Διοργάνωναν εικονικές online δημοπρασίες γνωστών μουσουλμάνων γυναικών

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2022, 10:51
Αστυνομικοί μεταφέρουν έναν από τους συλληφθέντες φοιτητές για την εφαρμογή «Bulli Bai»
|REUTERS/Stringer

Ινδία: Διοργάνωναν εικονικές online δημοπρασίες γνωστών μουσουλμάνων γυναικών

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2022, 10:51

Δεύτερο παρόμοιο περιστατικό εναντίον μουσουλμάνων γυναικών αντιμετώπισε η ινδική αστυνομία μέσα σε λίγες ημέρες.

Οι αρχές συνέλαβαν έναν 25χρονο Ινδό, που είχε δημιουργήσει μία ηλεκτρονική εφαρμογή, στην οποία ανέβασε τις φωτογραφίες 80 γνωστών στην Ινδία μουσουλμάνων γυναικών, «προς πώληση».

Η εφαρμογή «Sulli Deals» είχε ανέβει σε μία online πλατφόρμα, τον Ιούλιο.

Ο 25χρονος συνελήφθη λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη τεσσάρων φοιτητών στο Νέο Δελχί, που είχαν δημιουργήσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα, το «Bulli Bai», με τις φωτογραφίες 100 μουσουλμάνων γυναικών «που έβγαζαν σε εικονικές δημοπρασίες».

Αστυνομικοί συνοδεύουν έναν άντρα και μία γυναίκα που συνελήφθησαν για μία από τις εφαρμογές, στο Μουμπάι – REUTERS/Niharika Kulkarni

Και στις δύο περιπτώσεις, σκοπός των δημιουργών των εφαρμογών ήταν ο εξευτελισμός μουσουλμάνων γυναικών, πολλές από τις οποίες έχουν μιλήσει δημόσια για την άνοδο του ινδουιστικού εθνικισμού υπό τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι. Ανάμεσά τους ήταν δημοσιογράφοι, ακτιβίστριες, καλλιτέχνες και επιστήμονες.

Οι λέξεις sulli και bulli χρησιμοποιούνται υποτιμητικά από δεξιούς Ινδουιστές για τις μουσουλμάνες.

Οι εφαρμογές προκάλεσαν αντιδράσεις και η αστυνομία αναγκάστηκε να επέμβει και να συλλάβει τους δημιουργούς τους.

Η εφαρμογή «Sulli Deals» περιείχε φωτογραφίες γυναικών που υποτίθεται ότι ήταν διαθέσιμες online και διαφήμιζε την «προσφορά της ημέρας».

Μία από τις γυναίκες, που είναι πιλότος επιβατικών αεροσκαφών, είπε στο BBC ότι ανατρίχιασε όταν έμαθε για την εφαρμογή.

Η εφαρμογή «Bulli Bai» περιλάμβανε επίσης δημοσιογράφους, μία ηθοποιό του Μπόλιγουντ και την 65χρονη μητέρα ενός αγνοούμενου φοιτητή.

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, του 2018, πολύ συχνά οι γυναίκες που εκφράζουν δημόσια τις απόψεις τους πέφτουν θύματα online παρενόχλησης, ειδικά αν ανήκουν σε κατώτερες κάστες ή θρησκευτικές μειονότητες.

Τα τελευταία χρόνια, μέσα στο πολωμένο πολιτικό κλίμα της Ινδίας, υπό τον Μόντι, η παρενόχληση των μουσουλμάνων γυναικών έχει αυξηθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...