171
Ενα περίπτερο με εφημερίδες έχει τυλιχτεί στις φλόγες κατά τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων το σαββατοκύριακο που μας πέρασε | Reuters

«Ηλεκτροσόκ» Μακρόν στα Κίτρινα Γιλέκα με απαγόρευση διαδηλώσεων

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 21:42
Ενα περίπτερο με εφημερίδες έχει τυλιχτεί στις φλόγες κατά τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων το σαββατοκύριακο που μας πέρασε
|Reuters

«Ηλεκτροσόκ» Μακρόν στα Κίτρινα Γιλέκα με απαγόρευση διαδηλώσεων

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 21:42

Με ένα… «ηλεκτροσόκ» ελπίζει η κυβέρνηση του Εμανουελ Μακρόν να χαλιναγωγήσει την ολοένα και κλιμακούμενη οργή των Κίτρινων Γιλέκων, οι διαδηλώσεις των οποίων παραλύουν το Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις κάθε σαββατοκύριακο.

Μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν για μία ακόμη φορά στις κινητοποιήσεις το Σάββατο, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα αυστηρά μέτρα, καθώς από το ερχόμενο Σάββατο απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις σε συνοικίες του Παρισιού που έχουν πληγεί περισσότερο, ανάμεσά τους και τα Ηλύσια Πεδία, μόλις υπάρξουν ενδείξεις για την παρουσία ριζοσπαστικών ομάδων που σκοπεύουν να προκαλέσουν ζημιές.

«Το Σάββατο διαδήλωσαν στους δρόμους του Παρισιού περίπου 10.000 άνθρωποι. Ανάμεσά τους ήταν 1.500 ταραξίες που λεηλατούσαν, κατέστρεφαν περιουσίες και προκαλούσαν τραυματισμούς», είπε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

«Αυτές είναι εγκληματικές ενέργειες. Η απάντηση της κυβέρνησης πρέπει να είναι σθεναρή», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακόμη, ο Γάλλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το πρόστιμο για τη συμμετοχή σε απαγορευμένες διαδηλώσεις αυξάνεται από τα 38 στα 135 ευρώ.

Επιπλέον, καρατομήθηκε και ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού, Μισέλ Ντελπίς, ο οποίος και θα αντικατασταθεί από τον αστυνομικό διευθυντή της Ακουιτανίας, Ντιντιέ Λαλεμάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...