186
Το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν 100 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας | REUTERS

Γεύση από… Μόντι Πάιθον είχαν οι ρουκέτες που έπεσαν στο Ισραήλ την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 18:17
Το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν 100 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας
|REUTERS

Γεύση από… Μόντι Πάιθον είχαν οι ρουκέτες που έπεσαν στο Ισραήλ την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 18:17

Οι Ισραηλινοί κατηγορούσαν τη Χαμάς, η Χαμάς με τη σειρά της την Ισλαμική Τζιχάντ, η τελευταία την προηγούμενη και πάλι από την αρχή… Ο λόγος για δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν την περασμένη Πέμπτη από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Τελ Αβίβ, τις πρώτες μετά από το 2014.

Η εκτόξευση δεν προκάλεσε μόνο μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους των Παλαιστινίων, που έψαχναν ποιος φταίει, αλλά και την έκπληξη των Ισραηλινών, που απάντησαν αμέσως με επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ελικοπτέρων και μαχητικών F-16 βομβαρδίζοντας 100 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Τελικά, την απάντηση έδωσαν δύο τεχνίτες, που επιχειρούσαν να συντηρήσουν τις ρουκέτες και τις εκτόξευσαν κατά… λάθος, παραλίγο να προκαλέσουν νέα σύρραξη, θυμίζοντας σκηνή από Μόντι Πάιθον, όπως γράφουν οι Times.

Τους ενόχους ανακάλυψε, έπειτα από έρευνα, η Χαμάς και έστειλε μήνυμα στο Ισραήλ για το τι συνέβη.

Η αντικατασκοπεία του Ισραήλ και της Αιγύπτου επιβεβαίωσαν το γεγονός και όλες οι πλευρές ηρέμησαν, καθώς ούτε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιθυμούσε ανάφλεξη της περιοχής, τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές στο Ισραήλ, ούτε η Χαμάς, η οποία διαπραγματευόταν κατάπαυση του πυρός με αιγύπτιους αξιωματούχους την ώρα της κατά λάθος επίθεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...