277
| ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιερείς αρνούνται να κοινωνήσουν εμβολιασμένους! Κικίλιας και Τσιόδρας πάνε Ιερά Σύνοδο την Τρίτη

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2021, 09:44
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιερείς αρνούνται να κοινωνήσουν εμβολιασμένους! Κικίλιας και Τσιόδρας πάνε Ιερά Σύνοδο την Τρίτη

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2021, 09:44

Την Ιερά Σύνοδο επισκέπτονται την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, σε μία ακόμη κίνηση παρότρυνσης ώστε  να μπει ενεργά η Εκκλησία στην προσπάθεια επιτάχυνσης των εμβολιασμών.

Προς παρόν τουλάχιστον απλοί κληρικοί λειτουργούν και συμπεριφέρονται προς την αντίθετη κατεύθυνση, με πρόσφατο παράδειγμα τις καταγγελίες για ιερείς στην Κρήτη, οι οποίοι αρνούνται να επιτρέψουν σε εμβολιασμένους να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, είπε ότι δέχεται καταγγελίες πολιτών ότι κληρικοί τους «απειλούν» ότι αν εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, δεν θα τους επιτραπεί να λάβουν τη Θεία Κοινωνία ή/και να εξομολογηθούν.

Απαντώντας, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, πατέρας Ζαχαρίας Αδαμάκης, ισχυρίστηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κληρικών της Κρήτης έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, κάτι που επαναλήφθηκε και στη χθεσινή γενική συνέλευση του εκκλησιαστικού οργάνου.

Πρόκειται, είπε, για  μεμονωμένες περιπτώσεις, που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τους ιερείς του νησιού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας,  επανέλαβε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι,  κάνοντας λόγο για πατριωτικό καθήκον.

Για μία ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες, εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτός ο στόχος για τείχος ανοσίας 70% μέχρι τον Αύγουστο, ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο να προφυλαχθεί η κοινωνία από ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Παράλληλα όμως, τόνισε, πρέπει να υπάρχουν κανόνες υγείας για να κερδίσουμε την ελευθερία μας.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε επίσης ότι η Πέμπτη είναι η τρίτη κατά σειρά ημέρα που κλείστηκαν πολλά ραντεβού πρώτων δόσεων για εμβολιασμό (μόνο την Τετάρτη ανήλθαν σε 35.000).

Αναφορικά με το ΕΣΥ, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι  θα ενισχυθεί εκεί όπου πρέπει,  επισημαίνοντας ότι ποτέ ξανά δεν είχαν γίνει 10.000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...