188
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στο στούντιο του ΣΚΑΪ 100,3 | YouTube/ΣΚΑΪ

Γεραπετρίτης: Δεν πρόκειται να ξαναγίνει καθολικό lockdown

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2021, 09:27
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στο στούντιο του ΣΚΑΪ 100,3
|YouTube/ΣΚΑΪ

Γεραπετρίτης: Δεν πρόκειται να ξαναγίνει καθολικό lockdown

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2021, 09:27

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα, διευκρίνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Kαι αυτό όπως εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης, αφενός επειδή δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία, αφετέρου επειδή βρισκόμαστε σε διαφορετική φάση σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο λόγω του εμβολίου, που είναι καθολικό αγαθό.

Ερωτηθείς  αν θα υπάρξουν χώροι διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους πολίτες, ο υπουργός ανέφερε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει σχετική πρόσβαση για όλους, αλλά θα πρέπει και να αποκατασταθούν οι ελευθερίες όσων εμβολιάστηκαν.

Οσον αφορά εξάλλου την υποχρεωτικότητα για τον εμβολιασμό, σημείωσε ότι με βάση τη σχετική μελέτη της Επιτροπής Βιοηθικής, βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη για το πως θα προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα για συγκεκριμένες δομές, όπως υγειονομικές, φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Σε δεύτερο στάδιο, πρόσθεσε, θα ξεκινήσει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, τα μέσα μεταφοράς και την εκπαίδευση.

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κρίσιμες μονάδες και δομές.

Σύμφωνα τέλος με τον κ. Γεραπετρίτη, δεν υπάρχει σχεδιασμός να επιστρέψει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...