682
Το ζεύγος Πάιατ και το ζεύγος Καμμένου. Ο υπουργός χαρούμενος κάνει χειρονομία... αμερικάνικη | SOOC/ Menelaos Myrillas

«Ιδιαιτέρως ευγνώμων στον υπουργό Καμμένο»

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 4 Ιουλίου 2018, 09:49
Το ζεύγος Πάιατ και το ζεύγος Καμμένου. Ο υπουργός χαρούμενος κάνει χειρονομία... αμερικάνικη
|SOOC/ Menelaos Myrillas

«Ιδιαιτέρως ευγνώμων στον υπουργό Καμμένο»

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 4 Ιουλίου 2018, 09:49

Ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στη δεξίωση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Αλλά ήταν και πανταχού παρών. Όλοι για εκείνον μιλούσαν. Ξεχωριστή αναφορά, μάλιστα, του επιφύλαξε στον χαιρετισμό ο οικοδεσπότης ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους, είπε: «Και ιδιαιτέρως ευγνώμων που έχουμε εδώ απόψε μαζί μας τον υπουργό Καμμένο» (“And specially grateful to have with us here this evening minister Kammenos”)…

Η δεξίωση του κ. Πάιατ για την 4η Ιουλίου, Ημέρα Ανεξαρτησίας και εθνική εορτή των ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, ήταν υπέρλαμπρη. Στον τεράστιο κήπο της πρεσβευτικής οικίας βρίσκονταν περισσότεροι από 10 υπουργοί. Εκτός του κ. Καμμένου, ήταν οι κυρίες Κουντουρά και Κονιόρδου καθώς και οι κύριοι Βίτσας, Κατρούγκαλος, Παππάς, Τόσκας, Αμανατίδης, Τσιρώνης, Μαυραγάνης, Βασιλειάδης, Κόκκαλης. Ήταν, όμως, και ο άλλος Καμμένος, ο Δημήτρης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ένας μπελάς για τη Βουλή καθώς είναι πιθανόν να χρειαστεί να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του, εφόσον δεν δείχνει ο ίδιος διατεθειμένος να παραιτηθεί μετά την αποχώρησή του από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.

Ντόρα Μπακογιάννη - Γκίκας Χαρδούβελης
Ντόρα Μπακογιάννη – Γκίκας Χαρδούβελης
 Και Harley Davidson και σημαία. Πόσο πιο ΗΠΑ;
Και Harley Davidson και σημαία. Πόσο πιο ΗΠΑ, αλλά το ξέρει ο πρόεδρος Τραμπ;

Αλλά στου κ. Πάιατ βρίσκονταν κι άλλα σημαίνοντα πρόσωπα. Από τον Γιώργο Τσίπρα και αρκετούς γενικούς γραμματείς υπουργείων έως τους δυο αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη. Από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Νίκο Ξυδάκη μέχρι τον Γκίκα Χαρδούβελη. Από τον Σπύρο Δανέλλη και τον Δημήτρη Τσιόδρα μέχρι το Χάρη Θεοχάρη και την Εύη Χριστοφιλοπούλου. Από τον Βασίλη Κικίλια και τον Βασίλη Λεβέντη μέχρι τον Βαρδή και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Γι αυτό ο κ. Πάιατ τους ευχαρίστησε όλους: νυν και πρώην υπουργούς, κυβερνητικούς και αντιπολιτευόμενους, δημάρχους και φίλους.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη με την Τατιάνα Μπλάτνικ, σύζυγο του Νικολάου Γλίξκμπουργκ (φωτό: Χριστίνα Ταχιάου)
Μαριάννα Βαρδινογιάννη με την Τατιάνα Μπλάτνικ, σύζυγο του Νικολάου Γλίξμπουργκ (φωτό: Χριστίνα Ταχιάου)
Μουσείο αμερικανικού αυτοκινήτου, στον κήπο της πρεσβευτικής οικίας
Μουσείο αμερικανικού αυτοκινήτου, στον κήπο της πρεσβευτικής οικίας

Όπως ήταν φυσικό, σε ένα τέτοιο περιβάλλον τα πηγαδάκια έδιναν κι έπαιρναν. Από παντού, πάντως, ακουγόταν ψίθυροι από τους οποίους έπιανες λέξεις: Καμμένος, F-16, εξοπλιστικά, Σούδα, ενώ δεν έλειπαν οι διόλου κολακευτικοί χαρακτηρισμοί για τον συγκυβερνήτη, οι εκτιμήσεις για τις εκλογές, τα ερωτηματικά και οι φήμες. Θα φύγει-δεν θα φύγει, θα κάνει εκλογές-δεν θα κάνει εκλογές, θα ψηφίσει–δεν θα ψηφίσει. Και στο υπόβαθρο, οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου νωρίς το πρωί της Τρίτης: «Τώρα, όσον αφορά τα εξοπλιστικά θέματα, θέλω να σας ενημερώσω ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε πλέον στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για την αναβάθμιση των F16. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την αμερικανική πλευρά και πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες ημέρες και μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες». Μιλάμε για τα F16 για τα οποία υπήρχε μια διαρκής εμπλοκή, αλλά –ω, του θαύματος!- το πρωί της 3ης Ιουλίου 2018 όλα είχαν τακτοποιηθεί.  Και ναι, βρίσκονταν πολλοί επαγγελματίες των εξοπλισμών στη δεξίωση…

Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, ηλιοκαμένος και ευδιάθετος, μιλούσε με στρατιωτικούς και πολίτες, χαιρετούσε και σε κάποια πηγαδάκια έλεγε πόσο δύσκολη είναι η θέση του για να είναι συνεπής πολιτικά.

Ο Νίκος παππάς και η Ελενα Κουντουρά τη στιγμή της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων SOOC/ Menelaos Myrillas)
Ο Νίκος Παππάς και η Ελενα Κουντουρά τη στιγμή της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων (SOOC/ Menelaos Myrillas)
Ο Παππάς, η Κουντουρά και o εθνικός ύμνος

Θα πιστεύατε ότι ο Νίκος Παππάς θα τραγουδούσε τον εθνικό μας ύμνο; Όχι, ε; Ούτε εμείς, αλλά τον είδαμε να το κάνει. Την ώρα της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων των δυο χωρών, Παππάς και Κουντουρά ήταν από τους ελάχιστους που σιγοτραγουδούσαν «Σε γνωρίζω από την κόψη». Είχαν προηγηθεί ο αμερικανικός εθνικός ύμνος και ο χαιρετισμός του πρεσβευτή. Ακολούθησαν τα εδέσματα, γευστικά και άφθονα, και πάρα πολλά πηγαδάκια.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...