305
Σφιχτά χαμόγελα στη συνάντηση Μητσοτάκη - Μοσκοβισί την Τρίτη | INTIMEnews

Γιατί τα έβαλε με Μοσκοβισί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2018, 09:21
Σφιχτά χαμόγελα στη συνάντηση Μητσοτάκη - Μοσκοβισί την Τρίτη
|INTIMEnews

Γιατί τα έβαλε με Μοσκοβισί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2018, 09:21

O συνήθης μετριοπαθής Κωστής Χατζηδάκης έβαλε την Τρίτη σε υψηλούς τόνους κατά του Επιτρόπου Μοσκοβισί, καλώντας τον να ξεκαθαρίσει εάν τελικά υπάρχουν περιθώρια ή όχι για να ακυρωθεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.

Η «επίθεση» Χατζηδάκη προηγήθηκε της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γάλλο Επίτροπο κατά την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ «συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του».

Οι αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το πρόσωπο του γάλλου πολιτικού οφείλονται στην απροκάλυπτη πολιτική στήριξη που θεωρούν στην Πειραιώς ότι παρέχει στον Αλέξη Τσίπρα ο Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, πίσω από τη στάση αυτή του Επιτρόπου κρύβονται προσωπικά κίνητρα που συνδέονται με την εκπεφρασμένη πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν ως βασικός υποψήφιος των Σοσιαλιστών.

Δεν ήταν τυχαία άλλωστε, σημειώνουν, η υποδοχή που επεφύλαξαν πρόσφατα στη Σύνοδο του Σοσιαλιστικού Κόμματος στον Αλέξη Τσίπρα, όπου προς το παρόν λαμβάνει μέρος ως παρατηρητής.

Ο Πιερ Μοσκοβισί προσβλέπει στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν, είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι επιτελείς της Πειραιώς και του καταλογίζουν ότι υπό τη θεσμική ιδιότητα του Επιτρόπου υπερέβη τα εσκαμμένα με την ομόθυμη στήριξή του στην κυβέρνηση Τσίπρα. Και για τους τύπους μόνο, προσθέτουν, έσπευσε να χαιρετίσει τη συμβολή και τη Νέας Δημοκρατίας στην έξοδο της χώρας από τα προγράμματα στήριξης.

Απαντώντας χθες στον Κωστή Χατζηδάκη, ο Πιερ Μοσκοβισί δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μερίδιο για την επιτυχία. «Να νοιώθετε ότι είναι και δική σας επιτυχία η σημερινή», είπε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πάντως χαιρέτισε τη σχετική αναφορά Μοσκοβισί, ρίχνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Επίτροπο, σε μία παρέμβαση που ερμηνεύθηκε στο εσωτερικό της ΝΔ ως κατευναστική και εκτός ΝΔ ως ηχηρή διαφοροποίηση από τη σκληρή γραμμή της ηγεσίας του κόμματος έναντι του γάλλου πολιτικού.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...