206
Η κολύμβηση κοντά σε άγρια ρινοδέλφινα μπορεί να τους προκαλέσει μεγάλο άγχος με αποτέλεσμα να αντιδράσουν επιθετικά (φωτογραφία αρχείου) | EPA/PAULO CUNHA

Ιαπωνία: Τέσσερις τραυματίες από επίθεση δελφινιών

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2023, 13:40
Η κολύμβηση κοντά σε άγρια ρινοδέλφινα μπορεί να τους προκαλέσει μεγάλο άγχος με αποτέλεσμα να αντιδράσουν επιθετικά (φωτογραφία αρχείου)
|EPA/PAULO CUNHA

Ιαπωνία: Τέσσερις τραυματίες από επίθεση δελφινιών

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2023, 13:40

Τέσσερις κολυμβητές τραυματίστηκαν από επιθέσεις δελφινιών σε παραλία της κεντρικής Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας, ηλικίας 60 ετών, κατέληξε σπασμένα πλευρά και δαγκώματα στα χέρια του, όταν ένα δελφίνι τον εμβόλισε λίγα μέτρα από την παραλία στην πόλη Μιχάμα, νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Ένας άλλος άνδρας, ηλικίας 40 ετών, υπέστη δαγκώματα στο χέρι σε ένα ξεχωριστό περιστατικό στην ίδια παραλία το ίδιο πρωί.

Δύο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα θηλαστικά αργότερα την ίδια ημέρα.

Το Φουκούι έχει καταγράψει έξι τέτοιες επιθέσεις φέτος, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που λένε στους κολυμβητές να αποφεύγουν να πλησιάζουν ή να αγγίζουν τα θηλαστικά.

Αν και τα δελφίνια δεν είναι συνήθως επιθετικά προς τους ανθρώπους, η εχθρότητα προς τους κολυμβητές δεν είναι πρωτάκουστο φαινόμενο.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα άγρια ρινοδέλφινα βρίσκουν το κολύμπι δίπλα στους ανθρώπους «απίστευτα αγχωτικό» και ως αποτέλεσμα προκαλεί αλλαγές στη συμπεριφορά τους.

Oπως ανέφερε το BBC, στην Ιρλανδία, δύο γυναίκες τραυματίστηκαν μέσα σε δέκα ημέρες το 2013 από το ίδιο δελφίνι, μεταξύ των οποίων η μία υπέστη κάταγμα πλευρών.

Ένα χρόνο αργότερα, πέντε κολυμβητές χρειάστηκε να διασωθούν στα ανοικτά των ιρλανδικών ακτών όταν ένα δελφίνι τους περικύκλωσε επιθετικά.

Εκτός από την εχθρότητα προς τους ανθρώπους, τα δελφίνια είναι γνωστό ότι κατά καιρούς συμπεριφέρονται βίαια προς άλλα θαλάσσια πλάσματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...