317
Η Ιλέβεν και η παρέα της περιμένουν να δουν τι άλλα υπερφυσικά θα τους συμβούν στην τρίτη σεζόν | Netflix

Η «υπερφυσική» επιτυχία του «Stranger Things»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 19:59
Η Ιλέβεν και η παρέα της περιμένουν να δουν τι άλλα υπερφυσικά θα τους συμβούν στην τρίτη σεζόν
|Netflix

Η «υπερφυσική» επιτυχία του «Stranger Things»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 19:59

Ταυτόχρονα με την αμερικανική Ημέρα Ανεξαρτησίας, οι χρήστες του Netflix στις ΗΠΑ αλλά και την υπόλοιπη υφήλιο γιορτάζουν την έναρξη της τρίτης σεζόν της πολυαγαπημένης σειράς-φαινόμενο «Stranger Things».

Η σειρά επιστημονικής φαντασίας εμφανίστηκε πρώτη φορά στην συνδρομητική πλατφόρμα το 2016 με τον πρώτο της κύκλο και πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από ένα πολύ μεγάλο πλήθος ανθρώπων, ειδικά ηλικίας άνω των 35-40 ετών, καθώς βρίθει νοσταλγικών αναφορών στην ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του 1980.

Οπως σημειώνει το Economist, σύμφωνα με την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών Parrot Analytics, το «Stranger Things» είναι εδώ και περίπου έναν χρόνο  η πλέον δημοφιλής τηλεοπτική σειρά στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία, που μετράει όχι μόνο την τηλεθέαση αλλά τις on demand συνήθειες του τηλεοπτικού κοινού των υπηρεσιών streaming όπως το Netflix, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις σειρές που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι Αμερικανοί.

Η δεύτερη -περσινή- σεζόν του Stranger Things προσέλκυσε 361.000 συνδρομητές, οι οποίοι είδαν ολόκληρη τη σεζόν των εννέα επεισοδίων σε 24 ώρες από την κυκλοφορία της, ενώ το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου το είδαν συνολικά 15,8 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία Nielsen.

«Πού οφείλεται η δημοτικότητα της σειράς; Πρόκειται για συνδυασμό επιστημονικής φαντασίας, τρόμου, κωμωδίας και περιπέτειας, που εκτυλίσσεται στη δεκαετία του 1980 στη φανταστική πόλη Χόκινς της Ιντιάνα. Μια ατρόμητη παρέα των παιδιών ξαφνικά βρίσκονται μέσα σε μια πραγματική έκδοση του (φανταστικού) σύμπαντος του δημοφιλούς επιτραπέζιου παιχνιδιού Dungeons and Dragons» σημειώνει το Economist.

Μέρος της επιτυχίας του οφείλεται, κατά το περιοδικό, «στο ότι το σενάριο βασίζεται στα μυθιστορήματα του Στίβεν Κινγκ όπως το “It” και το “Firestarter”, αλλά και στις πρώτες ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ (ειδικά το “E.T.”). Είναι τρομακτικό, αλλά όχι πολύ τρομακτικό – είναι μεν ακατάλληλο για παιδιά ηλικίας πέντε ετών, αλλά είναι κάτι που μπορούν να παρακολουθήσουν τα περισσότερα παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω, καθώς έννοιες όπως ο θάνατος και ο τρόμος διανθίζονται με γερές δόσεις χιούμορ».

Εδώ το τρέιλερ του τρίτου κύκλου:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...