511
O 58χρονος Boy George θα δει τη ζωή του σε ταινία | EPA/WILL OLIVER

Γίνονται μόδα οι κινηματογραφικές βιογραφίες

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 12:20
O 58χρονος Boy George θα δει τη ζωή του σε ταινία
|EPA/WILL OLIVER

Γίνονται μόδα οι κινηματογραφικές βιογραφίες

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 12:20

Μία ταινία για τη ζωή και την καριέρα του βρετανού μουσικού Boy George είναι στα σκαριά, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian. Το ποιος θα ενσαρκώσει τον εκκεντρικό σταρ που έγινε διάσημος και για το ανδρόγυνο λουκ του, δεν έχει γίνει γνωστό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Σάσα Τζερβάζι, γνωστός από την ταινία «Χίτσκοκ», του 2012, στην οποία κλήθηκε να μεταφέρει ένα κομμάτι από τη ζωή και την καριέρα του κορυφαίου σκηνοθέτη.

Το φιλμ πρόκειται να ακολουθήσει τη ζωή του Boy George από την παιδική του ηλικία στο Νοτιοανατολικό Λονδίνο μέχρι την καλλιτεχνική του απογείωση στην ποπ σκηνή και τη διεθνή του αναγνώριση. Πίσω από την εμφάνιση-σήμα κατατεθέν του κρυβόταν μία άλλη ιδιοφυΐα της μουσικής σκηνής αλλά και της μόδας, ο Μάλκομ ΜακΛάρεν.

Ως η φωνή και η ψυχή του ποπ γκρουπ Culture Club σημείωσε τεράστια επιτυχία στα 80s με τραγούδια όπως «Do you really want to hurt me?» και «Karma Chameleon». Η σόλο καριέρα του συνεχίστηκε στα 90s, ενώ συμμετείχε και στο μιούζικαλ «Taboo» που ανέβηκε στο West End. Πρόσφατα, η καριέρα του δεν βρίσκεται στα καλύτερά της και ο ίδιος, όπως και πολλοί συνάδελφοί του, πήρε μέρος στην κριτική επιτροπή του talent show «The Voice».

Η ζωή του Boy George είναι όντως ό,τι πρέπει για τη μεγάλη οθόνη, καθώς πάλεψε με πολλές καταχρήσεις όσο βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του. Υπήρξε εθισμένος στην ηρωίνη, το 2005 συνελήφθη για κατοχή κοκαΐνης, ενώ τρία χρόνια αργότερα πέρασε τέσσερις μήνες στη φυλακή για σωματική επίθεσή στον συνοδό του.

Η ίδια κινηματογραφική εταιρεία, η κορυφαία Metro Goldwyn Mayer, σχεδιάζει επίσης την κινηματογραφική μεταφορά της ζωής της Αρίθα Φράνκλιν, την οποία πρόκειται να υποδυθεί η Τζένιφερ Χάντσον.

Η Τζένιφερ Χάντσον θα υποδυθεί τη σπουδαία Αρίθα Φράνκλιν. Εδώ, σε σκηνή από την ταινία «Winnie», για τη ζωή της Γουίνι Μαντέλα (Equinoxe Films)

Αλλωστε, η επιτυχημένη πορεία της ταινίας «Rocketman» για τη ζωή του Ελτον Τζον, όπως και η περσινή οσκαρική τροχιά του «Bohemian Rhapsody», του φιλμ για τη ζωή του Φρέντι Μέρκιουρι του θρυλικού συγκροτήματος Queen με μέχρι στιγμής κέρδη 800 εκατ. δολάρια παγκοσμίως, άνοιξε την όρεξη των κινηματογραφικών παραγωγών για περισσότερα τέτοια βιογραφικά εγχειρήματα.

Ο Τάρον Εγκερτον ως Ελτον Τζον στην ταινία «Rocketman» (Paramount Pictures)
Ο Ράμι Μάλεκ κέρδισε βραβείο Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τη (μετ)ενσάρκωση του Φρέντι Μέρκιουρι στο «Bohemian Rhapsody» (20th Century Fox)

Σχεδιάζεται επίσης μία ταινία που θα περιστρέφεται γύρω από το εμβληματικό πανκ συγκρότημα Sex Pistols. Στον αντίποδα όλων αυτών, η ταινία για τη ζωή του Ντέιβιντ Μπάουι επρόκειτο να γυριστεί με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Φλιν. Ομως ο γιος του κορυφαίου μουσικού, Ντάνκαν Τζόουνς, δεν έδωσε ποτέ τη συγκατάθεσή του για να χρησιμοποιηθεί η ευφυής μουσική του πατέρα του.

Η μαγεία των βιογραφικών ταινιών μέσα από μία φωτογραφία: ο κιθαρίστας των θρυλικών Queen Μπράιαν Μέι, με τον Γκουίλιμ Λι που τον ενσάρκωσε στην ταινία «Bohemian Rhapsody» (20th Century Fox)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...