332
Χιόνια έπεσαν στη Θεσσαλονίκη από νωρίς την Τετάρτη | Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η «Υπατία» αιφνιδίασε τους μετεωρολόγους – Φέρνει χιόνια και παγετό στα βόρεια

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2019, 14:16
Χιόνια έπεσαν στη Θεσσαλονίκη από νωρίς την Τετάρτη
|Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η «Υπατία» αιφνιδίασε τους μετεωρολόγους – Φέρνει χιόνια και παγετό στα βόρεια

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2019, 14:16

Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη περιμένουν οι μετεωρολόγοι από την «Υπατία» το βαρομετρικό χαμηλό επισκέπτεται την Ελλάδα έως και την Παρασκευή.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε μάλιστα την Τετάρτη διορθωτική ανακοίνωση με τις προγνώσεις για τις επόμενες ώρες, διότι δεν υποχώρησαν γρήγορα οι ψυχρές μάζες και έτσι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα βόρεια της χώρας.

Ετσι για τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Από τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.  Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί έντασης 4 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 σε 5 Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές που από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, από -1 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται βροχές από το μεσημέρι και χιόνια στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων από το απόγευμα.

Για την Πέμπτη αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά ορεινά, στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, όμως η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα σημαντική πτώση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...