481
Μάκης Βορίδης εναντίον Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή την Τετάρτη. Η συζήτηση ήταν για τον προϋπολογισμό, αλλά... | SOOC/CreativeProtagon

Η Βουλή έγινε… Κουκάκι

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 14:57
Μάκης Βορίδης εναντίον Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή την Τετάρτη. Η συζήτηση ήταν για τον προϋπολογισμό, αλλά...
|SOOC/CreativeProtagon

Η Βουλή έγινε… Κουκάκι

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 14:57

Στη Βουλή και στην (άσχετη) συζήτηση για τον προϋπολογισμό μεταφέρθηκε η πολιτική αντιπαράθεση για την καταγγελλόμενη από την αντιπολίτευση αστυνομοκρατία, στη σκιά των όσων συνέβησαν νωρίτερα το πρωί στις εκκενώσεις καταλήψεων στο Κουκάκι (εδώ).

Είχε προηγηθεί μια οργισμένη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και έτσι, από το βήμα της Βουλής, το γάντι σήκωσε ο Μάκης Βορίδης, για να αρχίσει έπειτα ένα γαϊτανάκι παρεμβάσεων και αλληλοκατηγοριών

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καταλάβει τίποτα. Ετέθη στο λαό. Του είπαμε ότι θα επιβάλουμε τον νόμο και την τάξη. Του είπαμε, τέλος το κράτος των Εξαρχείων. Ότι τελείωσε το κράτος της άκρας αριστεράς και της βίας της. Και τα υλοποιούμε αυτά, έχουμε πάρει απευθείας την έγκριση του λαού. Αυτή είναι η αλλαγή ιδεολογικού προτύπου», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για να του απαντήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών σχολίασε πως ο κ. Βορίδης είναι ο «ουσιαστικός» υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Παρατήρησε ο κ. Τσακαλώτος ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε εκφράσει την ανησυχία του για ακραίες συμπεριφορές αστυνομικών και προσέθεσε: «Δεν άκουσα από εσάς γι΄αυτό. Προφανώς σας έδωσε ο λαός κάποιες εντολές, αλλά δεν σας έδωσε άδεια να αφαιρέσετε το άσυλο στο σπίτι χωρίς ένταλμα και εισαγγελέα. Ούτε την άδεια να ξεβρακώνει η αστυνομία κοριτσάκια. Αυτός ο αυταρχισμός χρειάζεται μια απάντηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Απαντώντας, ο κ. Βορίδης είπε ότι είναι άλλο η γενίκευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην Ελλάδα υπάρχει χούντα και αστυνομοκρατία και άλλο εάν υπήρξε υπέρβαση βίας αστυνομικού που την ελέγχουμε. «Η γενίκευση δεν είναι αθώα, διότι ψυχικά είστε ταυτισμένοι με συγκεκριμένο χώρο και τις έκνομες ενέργειές του. Αλλιώς θα λέγατε να ελέγξουμε τον αστυνομικό που δεν έκανε τη δουλειά του» είπε ο κ. Βορίδης.

Επίσης, στη σχετική αναφορά του κ. Τσακαλώτου περί εισβολής στο σπίτι στο Κουκάκι, ο κ. Βορίδης είπε «η είσοδος στο κτίριο έγινε παρουσία εισαγγελέως».

Αλλά η αντιπαράθεση δεν έμεινε στη μονομαχία Βορίδη – Τσακαλώτου.

Από πλευρά ΣΥΡΙΖΑ τον λόγο πήραν και ο Αλέξης Χαρίτσης που μίλησε για «εικόνες Βαγδάτης στο Κουκάκι»  αλλά και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος από το βήμα της Ολομέλειας έκανε λόγο για «πολιτική Φαρ Ουέστ» και κατηγόρησε ορισμένα στελέχη της ΝΔ ότι επενδύουν στην «προπαγάνδα της τρομολαγνείας».

Από την κυβερνητική πλειοψηφία απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταγγέλλει την Ελληνική Αστυνομία για βία, ενώ ως κυβέρνηση την είχε αξιοποιήσει για να χτυπήσει πολίτες και να διατηρεί περίκλειστο το Μέγαρο Μαξίμου.

«Περίκλειστο και φυλασσόμενο από ΜΑΤ ήταν μονίμως το Μαξίμου επί ημερών σας. Καταφέρατε να είστε απομονωμένοι από κοινωνία. Και τη βία που καταγγέλλετε, γιατί η παίρνει η ΕΛ.ΑΣ τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για όλους τους πολίτες, τη χρησιμοποιήσατε εσείς όταν χτυπήσατε αλύπητα πολίτες που διαδήλωσαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν πρέπει να την ξεχνάτε», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...