542
Στιγμιότυπο από τον «Αστακό», με τον Κόλιν Φάρελ και την Αριάν Λαμπέντ | Lobster

Η θριαμβική συνέχεια του Γιώργου Λάνθιμου

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2016, 12:55
Στιγμιότυπο από τον «Αστακό», με τον Κόλιν Φάρελ και την Αριάν Λαμπέντ
|Lobster

Η θριαμβική συνέχεια του Γιώργου Λάνθιμου

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2016, 12:55

Η ταινία του «Lobster» βγαίνει τον Μάιο στις αίθουσες των ΗΠΑ (κάτω βλέπετε το τρέιλερ που ετοιμάστηκε ειδικά για τις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες). Η Vogue στρέφει το βλέμμα της πάνω του. Δημιούργησε ένα ευφάνταστο φωτογραφικό αφήγημα για το προσεχές τεύχος του περιοδικού V, με το ειδικό αφιέρωμα στους καλύτερους σκηνοθέτες της χρονιάς. Ετοιμάζει την επόμενη κινηματογραφική του ταινία με πρωταγωνιστές τους Εμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις και Ολίβια Κόλμαν. Και ξεκίνησε και μια νέα ταινία, ένα ψυχολογικό θρίλερ με συν-σεναριογράφο ξανά τον Ευθύμη Φιλίππου.

Ο Γιώργος Λάνθιμος, ο σκηνοθέτης που από την πρώτη του ταινία «Κινέτα» μέχρι το πολυβραβευμένο «Lobster» κατόρθωσε να χτίσει μια στέρεη, σταθερά εξελισσόμενη καριέρα στον παγκόσμιο κινηματογράφο, μπορεί να είναι όσο πολυσχιδής και δημιουργικός επιθυμεί. Σίγουρα η έξοδος της ταινίας του στις αμερικανικές αίθουσες θα είναι μεγάλο τεστ για τον σκηνοθέτη, που έχει τραβήξει την προσοχή των εντύπων που θεωρούνται οι κυρίαρχοι σε θέματα εικόνας. Και έχει αρχίσει να γίνεται σκηνοθέτης-στόχος για τους κορυφαίους ηθοποιούς του κόσμου.

Το περιοδικό V, στο προσεχές τεύχος που συνδυάζει τη μόδα με τον κινηματογράφο, έχει επιμεληθεί, «σκηνοθετήσει» ουσιαστικά ένα ιδιαίτερης αισθητικής θέμα με ηρωίδα το γνωστό μοντέλο Taylor Hill, όπως αποκαλύφθηκε μέσω συντελεστών του εγχειρήματος στο Instagram. Το περίκλειστο σύμπαν που θυμίζει «Κυνόδοντα» διακρίνεται στην εικόνα, με την Hill σε πρώτο πλάνο να ποζάρει με μια προκλητική αθωότητα, σαν ξεφτισμένη εικόνα κάποιας Λολίτας από το παρελθόν.

👸🏼 Taylor Hill by Yorgos Lanthimos cast by me for V Magazine’s Director’s Issue 🇬🇷 @taylor_hill @vmagazine @yorgoslanthimos @agata_belcen @imgmodels @harbinger_creative #HARBINGER #TaylorHill #YorgosLanthimos #IMGModels #VMagazine #Summer #Casting #Editorial

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης smtx (@smtx) στις

Ηδη πάντως η αμερικανική Vogue του αφιέρωσε τη σελίδα του κινηματογράφου στο τεύχος που κυκλοφορεί παγκοσμίως, αναφερόμενη στην ταινία του «buzzy» έλληνα σκηνοθέτη. Ναι, προκαλεί συζητήσεις, απασχολεί, ιντριγκάρει το ενδιαφέρον.

Αυτή την εποχή πάντως ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει την ταινία «Τhe Favourite» με τις Ρέιτσελ Βάις, Εμα Στόουν και Ολίβια Κόλμαν. Η πλοκή εξελίσσεται στη βρετανική αυλή του 17ου αιώνα. Η Ολίβια Κόλμαν υποδύεται τη Βασίλισσα Αννα, η Ρέιτσελ Βάις τη Σάρα που είναι  Δούκισσα του Μάρλμπορο και η Εμα Στόουν την Αμπιγκεϊλ, μακρινή συγγενή της Σάρα. Οι δολοπλοκίες της αριστοκρατίας εκείνης της εποχής πρωταγωνιστούν στην ταινία.

10364119_10201360420649609_2991827807191434472_n

Ηδη όμως, όπως έγραψε το Deadline, ετοιμάζει ένα ακόμα φιλμ, το «The Killing of A Sacred Dear». Εκεί θα συναντηθεί ξανά στη συγγραφή του σεναρίου με τον Ευθύμη Φιλίππου. Η ταινία θα αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού άντρα που θέλει να πάρει εκδικηση, ενός γιατρού που πρέπει να πάρει μια απόφαση και μιας οικογένειας που πρέπει να επιβιώσει. Ενα ψυχολογικό θρίλερ με υπερφυσικά στοιχεία.

The-Lobster-SB-11

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...