594
|

Η Παναγοπούλου φιλοξένησε στη θαλαμηγό τον Τσίπρα – και την προτείνουμε για μια θέση στη ΔΟΕ!

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2019, 10:02

Η Παναγοπούλου φιλοξένησε στη θαλαμηγό τον Τσίπρα – και την προτείνουμε για μια θέση στη ΔΟΕ!

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2019, 10:02

H Κατερίνα Παναγοπούλου, χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, η οποία παραδέχτηκε ότι διέθεσε τη θαλαμηγό «Odyssey» στον Αλέξη Τσίπρα για να περάσει με την οικογένειά του τις διακοπές του, λίγο μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, πέρυσι το καλοκαίρι, δεν είναι μόνο μια καλή προσωπική φίλη του Πρωθυπουργού όπως μας τη συστήνει ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μαξίμου.

Ούτε μόνο μια ετεροχρονισμένη υπερασπιστής του κ. Τσίπρα, καθώς στην περίφημη διευκρινιστική δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (εδώ) το βράδυ της Δευτέρας μίλησε για «άθλια μεθόδευση» προσπαθώντας να εξηγήσει τις φωτογραφίες του Πρωθυπουργού στη θαλαμηγό της και να λειάνει τις εντυπώσεις από το γεγονός ότι επιβεβαίωσε την πιστότητα των εικόνων τις οποίες επί ώρες οι του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν «fake news».

Η κυρία Παναγοπούλου δεν είναι καν μια απλή «πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων», άμισθη αλλά με όλες τις ανέσεις (διπλωματικό διαβατήριο, διπλωματικούς σάκους κλπ), διορισμένη μόλις στις 9 του περασμένου και για διάστημα δύο ετών με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, διαδόχου του κ. Τσίπρα.

Είναι και η προτεινόμενη από την Αθήνα για μια θέση μεταξύ των λεγόμενων «αθανάτων» στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή!

Αυτό αποκαλύπτουν στο φύλλο της Τετάρτης «Τα Νέα». Ο Γιώργος Παπαχρήστος, στη στήλη «Στίγμα», μιλά εμμέσως πλην σαφώς για «δώρο» της κυβέρνησης προς την κυρία Παναγοπούλου σε αντάλλαγμα των διακοπών (του Πρωθυπουργού) στη θαλαμηγό. Μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ότι στο γιοτ Παναγοπούλου έχουν φιλοξενηθεί και άλλα κυβερνητικά στελέχη της Πρώτης Φοράς Αριστερά και πως υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες.

Γράφει συγκεκριμένα –και με το δικό του χαρακτηριστικό στιλ– ο δημοσιογράφος των «Νέων»:

«Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, της οποίας διατηρώ την ανωνυμία για ευνόητους λόγους, η κυρία Κατερίνα, η αφιλοκερδώς hostess του Πρωθυπουργού στο σκάφος, προτάθηκε πρόσφατα από τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη για να καλύψει θέση «Αθανάτου» στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Η χηρεύουσα “ελληνική” θέση καλυπτόταν έως το 2015 από τον Λάμπη Νικολάου, πρώην πρόεδρο της ΕΟΑ, μέχρι την αποχώρησή του λόγω συμπλήρωσης του 80ού έτους της ηλικίας του. Εκτοτε έγινε μια απόπειρα να καλυφθεί (από τον Σπ. Καπράλο έπειτα από σχετική πρόταση του πρώην υφυπουργού Στ. Κοντονή), η οποία όμως δεν ευοδώθηκε. Μέχρι που απεστάλη στην έδρα της ΔΟΕ στη Γενεύη νέα πρόταση, υπογεγραμμένη διά χειρός Βασιλειάδη, η οποία παραμένει πάντως στο γραφείο του κ. Τόμας Μπαχ, του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Πότε θα την εισαγάγει προς συζήτηση (και έγκριση;) ο κ. Μπαχ στο ΔΣ της ΔΟΕ, είναι άγνωστο επί του παρόντος. Η πηγή μου υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να γίνει και τους προσεχείς μήνες. Εως τότε η κυρία Παναγοπούλου θα εξακολουθήσει να παρέχει τις άμισθες υπηρεσίες της ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Ελληνισμού της Διασποράς, ως και πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων για την προσέλκυση επενδύσεων».

» Ολοκληρώνω την αναφορά σημειώνοντας ότι η κυρία Κατερίνα, ένας πληθωρικός άνθρωπος με αξιοσημείωτη παρουσία στα social media, δεν έχει πέσει εξ ουρανού στον χώρο του αθλητισμού, ως θα πίστευαν ίσως ορισμένοι κακόβουλοι, προκειμένου να τεκμηριώσουν ενδεχομένως μια θεωρία περί ανταλλαγμάτων – πάρε το σκάφος να κάνεις τζάμπα διακοπές, σε κάνω «Αθάνατη» στη ΔΟΕ.

Υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος της οργάνωσης «Καλλιπάτειρα», στην οποία δραστηριοποιείται ένας σημαντικός αριθμός κυριών της αθηναϊκής ελίτ και η οποία έχει ως στόχο τη στήριξη του αθλητισμού, και δη του κλασικού αθλητισμού…»

Ποιοι άλλοι φιλοξενήθηκαν στη θαλαμηγό;

Και σε άλλο σημείο της στήλης του στα «Νέα» ο κ. Παπαχρήστος απευθύνει την ερώτηση: «Επειδή γνωρίζω ότι η κυρία Κατερίνα έχει ορισμένους φίλους στην κυβέρνηση, το “Odyssey”, το περιβόητο σκάφος των χλιδάτων διακοπών του Πρωθυπουργού και της οικογένειάς του, έχει διατεθεί για άλλο ή άλλα μέλη της κυβέρνησης που θεωρεί “φίλους της”;

» Νομίζω ότι εδώ που έχουμε φτάσει πια, καλύτερα να το πει η ίδια, παρά να μας το “πουν” τίποτε φωτογραφίες…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...