185
Το τεράστιο φορτηγό προσαραγμένο στη Διώρυγα του Σουέζ | EPA/SUEZ CANAL AUTHORITY

Η Οδύσσεια του «Ever Given» συνεχίζεται

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 12:25
Το τεράστιο φορτηγό προσαραγμένο στη Διώρυγα του Σουέζ
|EPA/SUEZ CANAL AUTHORITY

Η Οδύσσεια του «Ever Given» συνεχίζεται

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 12:25

Η ιστορία του πλοίου που γονάτισε από το χαμσίν, από τον θυελλώδη άνεμο της ερήμου, και προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ έκανε σε όλους εντύπωση τον περασμένο Μάρτιο.

Και για κάμποσες ημέρες ώσπου να αποκολληθεί, όλοι ανησύχησαν για το άμεσο μέλλον της εμπορικής ναυτιλίας και του διεθνούς εμπορίου. Γεγονός πάντως είναι ότι τότε χάθηκαν πολλά λεφτά.

Η σχετική είδηση είναι τώρα ότι η Οδύσσεια για το «Ever Given» συνεχίζεται, αφού το τεράστιο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ παραμένει πάντα υπό κατάσχεση στην Αίγυπτο και ενώ οι δικαστικές εξελίξεις έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για απόφαση μέχρι τις 29 Μαΐου.

Η Αίγυπτος λέει ότι για το περιστατικό φταίνε οι κακοί χειρισμοί του καπετάνιου του πλοίου, παρά τον ισχυρό άνεμο που έπνεε, και ζητάει αποζημίωση για το φρακάρισμα της Διώρυγας. Το ποσόν που διεκδικεί υπερβαίνει το μισό δισ. δολάρια.

Από την απέναντι πλευρά, η πλοιοκτήτρια εταιρεία υποστηρίζει ότι η ευθύνη για το ναυτικό ατύχημα με τις παγκόσμιες συνέπειες (από τους ναύλους μέχρι τις αλυσίδες εφοδιασμού) βαρύνει τις αιγυπτιακές αρχές. Αυτές, λέει, έπρεπε να είχαν αναστείλει την κυκλοφορία στη Διώρυγα, ακριβώς λόγω των ιδιαίτερα κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Σε λίγες ημέρες, λοιπόν, η λύση του δράματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...