442
Ο Τζόκοβιτς κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα» στο Βελιγράδι | REUTERS/Christopher Pike

Η οδύσσεια της επιστροφής του Τζόκοβιτς – εφτασε στο Βελιγράδι

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 12:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/01/2022, 14:02
Ο Τζόκοβιτς κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα» στο Βελιγράδι
|REUTERS/Christopher Pike

Η οδύσσεια της επιστροφής του Τζόκοβιτς – εφτασε στο Βελιγράδι

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 12:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/01/2022, 14:02

To μεγάλο ταξίδι της επιστροφής του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Βελιγράδι, μετά την απέλασή του από την Αυστραλία, είχε ως πρώτο σταθμό το Ντουμπάι. Ο σέρβος τενίστας, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, είδε το αυστραλιανό ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μελβούρνης να επιβεβαιώνει την ακύρωση της βίζας του –καθώς είναι ανεμβολίαστος και δεν δικαιούται ιατρική εξαίρεση εισόδου στην Αυστραλία– και έτσι πήρε τον δρόμο πίσω για την Ευρώπη.

Νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφθασε αεροπορικώς στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το γεγονός διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Reuters και του Γαλλικού Πρακτορείου, που είχαν επιβιβαστεί στην ίδια πτήση με τον σέρβο πρωταθλητή του τένις.

Ο Τζόκοβιτς στο αεροπλάνο της επιστροφής (REUTERS/Christopher Pike)
Ο Τζόκοβιτς στο Ντουμπάι, για ν απάρει την ανταπόκριση για Βελιγράδι (REUTERS/Abdel Hadi Ramahi)

Ο Τζόκοβιτς βγήκε από το αεροσκάφος με δυο σάκους, φορώντας χειρουργική μάσκα, έπειτα από την προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 05:32 (τοπική ώρα· στις 03:32 ώρα Ελλάδας). Υστερα από λίγες ώρες τον είδαν να τσεκάρει το εισιτήριό του στην πύλη για την πτήση στο Βελιγράδι.

Ο Τζόκοβιτς στο gate για την πτήση του από το Ντουμπάι στο Βελιγράδι (REUTERS/via REUTERS TV)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επρόκειτο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήδη από το εναρκτήριο ματς του Αυστραλιανού Οπεν που ξεκίνησε τη Δευτέρα, διεκδικώντας ένα ακόμη τίτλο, τον 21ο, σε τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Ωστόσο εγκατέλειψε τη Μελβούρνη, μαζί με την ομάδα των προπονητών του, το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα, 13:51 ώρα Ελλάδας), τερματίζοντας την 11η επεισοδιακή παρουσία του στην αυστραλιανή μεγαλούπολη, μια παρουσία που μετατράπηκε σε ένα δικαστικό όσο και αθλητικό και διπλωματικό σίριαλ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) έφτασε στο Βελιγράδι όπου ο κόσμος τον περίμενε με σημαίες. Αλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς είχε σπεύσει να δώσει στον τενίστα χαρακτηριστικά εθνικού ήρωα και θύματος ενός «οργουελιανού» καθεστώτος όπως περιέγραψε την Αυστραλία.

Οπαδοί του Τζόκοβιτς τον περίμεναν στο αεροδρόμιο (REUTERS/Marko Djurica)
«Νόβακ ο Θεός να σε έχει καλά» γράφει το μήνυμα των δύο Σέρβων έξω από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου (REUTERS/Marko Djurica)

«Βασανίζετε τον Τζόκοβιτς 11 μέρες για να του εκδώσετε μία απόφαση την οποία γνωρίζατε από την πρώτη ημέρα. Αν λέγατε από την αρχή ότι οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο τουρνουά ο Τζόκοβιτς δεν θα ερχόταν ή θα εμβολιαζόταν. Αντί για αυτό τον ταλαιπωρείτε και τον βασανίζετε 11 ημέρες», είχε πει ο Βούτσιτς την Κυριακή, κάνοντας λόγο για «κυνήγι μαγισσών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...