413
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος | INTIMEnews

Κύρτσος: 30% και επτά βουλευτές για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 12:31
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος
|INTIMEnews

Κύρτσος: 30% και επτά βουλευτές για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 12:31

Θέτοντας ως στόχο την εκλογή επτά ευρωβουλευτών, ο Γιώργος Κύρτσος εκτίμησε για την εκλογική επίδοση της Νέας Δημοκρατίας στην ευρωκάλπη της 26ης Μαΐου, ότι θα κινηθεί στην περιοχή του 30%.

Όπως είπε, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ σε ραδιοφωνική του συνέντευξή στον  News24/7 στους 88,6, το κόμμα του «θα ανέβει προς το 30%», ενώ «ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη για το 20%».

«Το βασικό σενάριο», τόνισε, «είναι να βγάλουμε επτά ευρωβουλευτές έναντι πέντε». Στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, σημείωσε, «υπάρχουν 12 αναγνωρίσιμοι», οπότε «η μάχη θα είναι σκληρή».

Αφησε ωστόσο και έναν αστερίσκο, για το ενδεχόμενο οι ευρωεκλογές να πάρουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος, καθώς τότε -όπως είπε- θα απογειωθούν τα ποσοστά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

«Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με την Χρυσή Αυγή, ούτε η Λεπέν δεν θέλει σχέσεις μαζί της. Ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα έχει ανοδική τάση. Η κυβέρνηση ελπίζει στην αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Σε θέματα εκλογικής τακτικής δεν έχουν πρόβλημα να βάλουν πλάτη στην Χρυσή Αυγή», παρατήρησε ο κ. Κύρτσος.

Στις δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε, από την μία καταγγέλλει την οικογενειοκρατία και από την άλλη επιλέγει Πλουμπίδη – Λοίζου για το ευρωψηφοδέλτιο του και που «τη μία καταγγέλλει την πλουτοκρατία και την άλλη κοιτάζει προς τον Κόκκαλη».

Οσο για το θέμα Ορμπαν στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τη στάση που τήρησε απέναντι στον πρωθυπουργός της Ουγγαρίας η ΝΔ, ο Γιώργος Κύρτσος σημείωσε: «εμείς καταψηφίσαμε τον Ορμπαν γιατί έχει ένα στοιχείο αυταρχισμού στην πολιτική του, όπως ο Τσίπρας, πχ η κρατική τηλεόραση, ο πόλεμος σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, διαπλοκή και διαφθορά. Το τι θα κάνει τελικά το ΕΛΚ εξαρτάται και από τη στάση του Ορμπαν ο οποίος είναι δημοφιλής στην Ουγγαρία γιατί είναι πολύ χαμηλά η ανεργία».

Αντίστοιχα για τον Ματέο Σαλβίνι στην Ιταλία, εκτίμησε ότι πολύ σύντομα «θα έχει πάρει 30% και θα είναι κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού».

Σε σχέση τέλος με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, εξέφρασε την απόψη πως δεν έχει καμία προοπτική.

«Προσυπογράφω», είπε, «τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν πρέπει να πάρει η Ελλάδα το βάρος μιας τέτοιας απόφασης. Αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοια ομόφωνη απόφαση. Ο Βέμπερ στέλνει ένα μήνυμα υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, αλλά η πρότασή του δεν πρόκειται να περάσει. Δεν είναι βέβαιος επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, δεν μπορείς να ξέρεις. Θα χρειαστεί συνεννόηση τριών ή και τεσσάρων πολιτικών ομάδων. Μπορεί να μη γίνει ο Βέμπερ πρόεδρος, αλλά θα είναι όλοι ευχαριστημένοι γιατί θα βρεθεί κάποιος συμβιβασμός», εκτίμησε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...