261
Η 54χρονη Ιταλίδα από τις Κάννες όπου βρίσκεται απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις ευρωεκλογές | Reuters

Η Μόνικα Μπελούτσι εξηγεί γιατί πρέπει να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2019, 19:06
Η 54χρονη Ιταλίδα από τις Κάννες όπου βρίσκεται απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις ευρωεκλογές
|Reuters

Η Μόνικα Μπελούτσι εξηγεί γιατί πρέπει να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2019, 19:06

Η Μόνικα Μπελούτσι βρέθηκε στο φεστιβάλ των Καννών για την πρεμιέρα της ταινίας του Κλοντ Λελούς «The Best Years of a Life» (Τα Καλύτερα Χρόνια μιας Ζωής) και εκτός από κινηματογραφική, έδωσε και έναν τόνο… πολιτικής λάμψης.

Η ιταλίδα ηθοποιός, πλην των αναμενόμενων ερωτήσεων για την συμμετοχή της στην νέα ταινία του βετεράνου γάλλου σκηνοθέτη, ρωτήθηκε επίσης και για το κατά πόσο θα προσέλθει να ψηφίσει στις ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής και ενώ στη χώρα της ο ευρωσκεπτικισμός –ελέω Σαλβίνι και Ντι Μάιο– καλπάζει.

Η απάντησή της έκανε το κοινό να την καταχειροκροτήσει:

«Είμαι Ιταλίδα, αλλά νιώθω Ευρωπαία. Πρέπει να είμαστε μαζί. Γιατί μόνοι μας πάμε πιο γρήγορα, αλλά μαζί πάμε πιο μακριά», είπε με νόημα η 54χρονη ηθοποιός.

Το φιλμ, που προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στο 72o Φεστιβάλ, είναι ένα αισθηματικό δράμα, στο οποίο η Ανούκ Εμέ και ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν συναντούν ξανά τους χαρακτήρες του βραβευμένου στις Κάννες το 1966, «Ένας άντρας και μία γυναίκα», 53 χρόνια μετά.

Η Μπελούτσι υποδύεται την «Έλενα», την κόρη του χαρακτήρα του Τρεντινιάν, του «Ζαν Λουί Ντουρόκ» που στην πρώτη ταινία συνάντησε τον χαρακτήρα της Εμέ, την «Αν Γκοτιέ» μετά από μια προσωπική τραγωδία.

Τελικά Ζαν Λουί και Αν καταλήγουν να ερωτεύονται, σε μια ταινία που εκτός από τον Χρυσό Φοίνικα το 1966, απέσπασε και το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας το 1967.

Το κοινό αγάπησε τόσο την ιστορία του ζευγαριού, που είκοσι χρόνια μετά επέστρεψαν για τη συνέχεια στο «Ένας άντρας και μια γυναίκα: Είκοσι χρόνια μετά», το οποίο βρέθηκε κι αυτό εκτός συναγωνισμού στο Φεστιβάλ των Καννών, το 1986.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...