331
Οι τρεις νικητές, από αριστερά Σαλάχ, Ομπαμεγιάνγκ και Μανέ με φόντο την Αφρική και το νούμερο 22, τα γκολ που πέτυχε ο καθένας τους | Twitter

Η Μαύρη Ηπειρος αντεπιτίθεται: το «χρυσό παπούτσι» σε τρεις Αφρικανούς

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2019, 22:45
Οι τρεις νικητές, από αριστερά Σαλάχ, Ομπαμεγιάνγκ και Μανέ με φόντο την Αφρική και το νούμερο 22, τα γκολ που πέτυχε ο καθένας τους
|Twitter

Η Μαύρη Ηπειρος αντεπιτίθεται: το «χρυσό παπούτσι» σε τρεις Αφρικανούς

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2019, 22:45

«Είμαι Αφρικανός και είμαι περήφανος για αυτό!»

Με αυτό το tweet υποδέχθηκε ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ την ανακήρυξή του σε πρώτο σκόρερ του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ο επιθετικός της Αρσεναλ, μαζί με τους επιθετικούς της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ, μοιράστηκαν το «χρυσό παπούτσι» της Πρέμιερ Λιγκ καθώς πέτυχαν από 22 γκολ έκαστος.

Κάτι σπουδαίο, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και επειδή και οι τρεις είναι αφρικανικής καταγωγής: ο Σαλάχ είναι Αιγύπτιος, ο συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ, Μανέ είναι Σενεγαλέζος, ενώ ο ποδοσφαιριστής της Αρσεναλ είναι Γκαμπονέζος.

 

Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Ο Μανέ πέτυχε δύο τέρματα στην αναμέτρηση της ομάδας του με τη Γουλβς στην τελευταία αγωνιστική και μαζί με τον Σαλάχ μοιράστηκαν το Golden Boot με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης κόντρα στους «Λύκους» στο «Ανφιλντ».

Και ο Ομπαμεγιάνγκ, που πέτυχε επίσης δύο γκολ και έκλεισε τη σεζόν στα 22 τέρματα, παρέλαβε το βραβείο του στο Turf Moor, μετά τα δύο του γκολ στο τελικό 3-1 της Αρσεναλ επί της Μπέρνλι.

Ο Μανέ, μέλος του παραγωγικότατου επιθετικού διδύμου της Λίβερπουλ

«[Η ανάδειξη των τριών μας σε πρώτους σκόρερ] σημαίνει πολλά. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που μοιράζομαι το βραβείο με τον Μανέ και τον Σαλάχ. Είναι κάτι καλό για όλη την Αφρική αυτό» τόνισε ο Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Μο Σαλάχ με το «χρυσό παπούτσι» ανά χείρας μετά τον κυριακάτικο αγώνα της Λίβερπουλ με τη Γουλβς

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο, πάντα ευγενής, Γιούργκεν Κλοπ, που είναι χαρούμενος όχι μόνο για τους δυο παίκτες του στη Λίβερπουλ, αλλά και για τον Γκαμπονέζο με τον οποίο συνεργάστηκε για πολλά χρόνια στην προηγούμενη ομάδα αμφοτέρων, την Ντόρτμουντ.

«Μπράβο, είναι και οι τρεις τους παίκτες μου» έσπευσε να επισημάνει.

Μάλιστα, η τετραπλή ισοβαθμία αποφεύχθηκε μόλις για ένα γκολ καθώς ο Σέρχιο Αγουέρο της Σίτι τελείωσε τη σεζόν με 21 γκολ ενώ την πεντάδα των πρώτων σκόρερ κλείνει ένας Αγγλος, ο Τζέιμι Βάρντι της Λέστερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...