1053
Η Καθλίν Τέρνερ ήταν ακατάχητη στην ταινία «Body heat» (Εξαψη) του 1981 | Warner Bros

Η Καθλίν Τέρνερ βγάζει τα άπλυτα του Χόλιγουντ στη φόρα

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2018, 09:07
Η Καθλίν Τέρνερ ήταν ακατάχητη στην ταινία «Body heat» (Εξαψη) του 1981
|Warner Bros

Η Καθλίν Τέρνερ βγάζει τα άπλυτα του Χόλιγουντ στη φόρα

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2018, 09:07

Χρειάστηκε μία και μοναδική συνέντευξη στο δημοφιλές site Vulture του New York Magazine, για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του Χόλιγουντ η πληθωρική Καθλίν Τέρνερ. Δεν άφησε τίποτα και κανέναν ασχολίαστο στη χειμαρρώδη συνέντευξή της, με πολλές από τις καυτές δηλώσεις της να γίνονται viral. Στο στόχαστρό της μεταξύ πολλών άλλων, ο σεξισμός του Χόλιγουντ, η φωνή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και η πρωταγωνιστική εξάδα στα θρυλικά «Φιλαράκια», που τη βρήκε αφιλόξενη, όταν εμφανίστηκε ως γκεστ σταρ στον ρόλο του τρανς πατέρα του Τσάντλερ.

Η Καθλίν Τέρνερ δεν ήταν η τυπική ενζενί του Χόλιγουντ που εμφανίστηκε μαζί με τόσες άλλες στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Μπορεί να φαινόταν εύθραυστη και ανυπεράσπιστη με τα ξανθά μαλλιά της και τα λεπτεπίλεπτα καλοβαλμένα χαρακτηριστικά της, αλλά έφτανε να αρθρώσει μόνο μερικές συλλαβές με εκείνη τη χαρακτηριστική μπάσα φωνή της, για να καταλάβουν όλοι ότι επρόκειτο για τίγρη και όχι για γατούλα.

Η 64χρονη ηθοποιός, απολύτως συμφιλιωμένη με τον χρόνο που περνά και τον σωματότυπό της που απέχει κατά πολύ από την αλλοτινή αψεγάδιαστη σιλουέτα της, μίλησε χωρίς φόβο και με πολύ πάθος για ό,τι την ρώτησαν κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης αυτής συνέντευξης.

EPA/JASON SZENES
Για τον σεξισμό και την ασθένειά της

«Αν ένας άνδρας ηθοποιός πάει στο γύρισμα και πει ξεκάθαρα “πιστεύω πως έτσι πρέπει να γίνει”, όλοι θα πουν “είναι πολύ αποφασιστικός!”. Αν κάνει το ίδιο μία γυναίκα ηθοποιός, θα πουν “να τα μας πάλι με την τρελή…”» είπε η Τέρνερ, σχολιάζοντας τον σεξισμό που κυβερνούσε και κυβερνά το Χόλιγουντ.

Μίλησε ανοιχτά και για την ασθένεια που την έκανε να αποσυρθεί νωρίς από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους: «Ηταν ένα είδος απώλειας. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα μου χτύπησε την πόρτα λίγο πριν μπω στα 40, όταν ακόμη το Χόλιγουντ με θεωρούσε πολύ σέξι και επιθυμητή. Το πιο δύσκολο κομμάτι, ήταν ότι το μεγαλύτερο μέρος της αυτοπεποίθησής μου βασιζόταν στην εξωτερική μου εμφάνιση και στο σώμα μου. Αν δεν είχα πια αυτό το χαρτί, ποια ήμουν;».

Η Καθλίν Τέρνερ στην τανία του 1981 «Body Heat» (Εξαψη)
Για την άρνησή της να τυποποιηθεί

Αναφέρθηκε και σε μία από τις μεγαλύτερες παγίδες που αντιμετωπίζει ο κάθε ηθοποιός και δεν είναι άλλη από την τυποποίηση, να καταλήξει να παίζει ξανά και ξανά μέχρι το τέλος της ζωής του το ίδιο πράγμα. Είπε λοιπόν ότι ο κάθε ηθοποιός καλείται να πάρει την απόφαση να κάνει μόνο αυτά που θα αρέσουν στο κοινό, ή θα ρισκάρει και θα εξελιχθεί.

Αναφέρθηκε μάλιστα και σε μία ηθοποιό χωρίς να την κατονομάσει, η οποία εδώ και είκοσι χρόνια παίζει ακριβώς τον ίδιο ρόλο. Ποια να εννοεί άραγε;

«Ακόμη και η εμφάνισή της είναι πάνω κάτω η ίδια. Πιθανότατα να είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, αλλά θα προτιμούσα να αυτοκτονήσω, παρά να καταντήσω έτσι, να κάνω τα χατίρια του κόσμου και όχι τα δικά μου» ήταν η αφοπλιστική της απάντηση. Τα social media πάντως έχουν πάρει φωτιά, καθώς όλοι προσπαθούν να μαντέψουν σε ποια ηθοποιό αναφέρεται η Τέρνερ.

Για τη γυναίκα-τρόπαιο

Μίλησε με πολύ θυμό τα χρόνια κατά τα οποία ένιωθε σαν «τρόπαιο» και «σεξουαλικό παιχνίδι» ύστερα από την επιτυχία των πρώτων ρόλων της. «Πάντα ένιωθα μεγάλη ανασφάλεια στο Λος Αντζελες, καθώς υπήρχε ο άγραφος νόμος πως οι γυναίκες ήταν ένα είδος περιουσιακού στοιχείου, φτάνει μόνο να βρισκόταν ο κατάλληλος ιδιοκτήτης» είπε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε μάλιστα πως, όπως είχε μάθει κάποια χρόνια αργότερα, υπήρχε ένα είδος διαγωνισμού μεταξύ των Μάικλ Ντάγκλας, Τζακ Νίκολσον και Γουόρεν Μπίτι για το «ποιος θα με κατάφερνε πρώτος. Κανένας δεν κατάφερε τίποτα τελικά…».

Με τον Μάικλ Ντάγκλας στην ταινία «Κυνηγώντας το πράσινο διαμάντι» 
Για την «απαίσια φωνή» της Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Εναν μικρό χαμό προκάλεσαν και οι δηλώσεις της σχετικά με διάσημους ηθοποιούς, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Αναφερόμενη στην ερμηνεία της Τέιλορ στην ταινία «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», η Τέρνερ ξεσπαθώνει και σχολιάζει: «Δεν πιστεύω ότι είχε ιδιαίτερες ικανότητες. Η φωνή της ήταν απαίσια και την χρησιμοποιούσε με πολύ λάθος τρόπο».

Δεν παρέλειψε να «στολίσει» και τον Νίκολας Κέιτζ, συμπρωταγωνιστή της στην ταινία του 1986 «Η Πέγκυ Σου παντρεύτηκε»: «Ηταν πολύ δύσκολος στα γυρίσματα. Αλλά ο σκηνοθέτης του είχε δώσει το ελεύθερο να κάνει ό,τι γουστάρει με τον ρόλο, οπότε κι εγώ δεν είχα άλλη επιλογή, από το να παίξω με τα δεδομένα που είχα» είπε.

Αναφέρθηκε και σε έναν ακόμη συμπρωταγωνιστή της, τον Μπαρτ Ρέινολντς με τον οποίο έπαιξε στο φιλμ «Ερωτικά Κυκλώματα», χαρακτηρίζοντας «απαίσια» τη συνεργασία της μαζί του και αποκαλύπτοντας ότι κάποια πράγματα που έκανε, την είχαν κάνει να βάλει τα κλάματα: «Η συμπεριφορά του ήταν σοκαριστική. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί μέχρι τότε ότι θα μπορούσε κάποιος να μου φερθεί λες και δεν ήμασταν ίσοι. Εφυγα από το δωμάτιο με αναφιλητά».

Είπε επίσης ότι κάποτε χαστούκισε έναν συμπρωταγωνιστή της στο θέατρο επειδή την είχε χτυπήσει. Δυστυχώς όμως, δεν αποκάλυψε το όνομά του.

Με τον Νίκολας Κέιτζ στην ταινία «Η Πέγκυ Σου παντρεύτηκε»
Τα «Φιλαράκια» δεν ήταν και τόσο φιλικά

Οσο για τη δημοφιλέστατη σειρά «Τα Φιλαράκια» όπου υποδύθηκε σε μερικά επεισόδια τον τρανς πατέρα του Τσάντλερ, είπε, εκπλήσσοντας πολλούς, ότι η πρωταγωνιστική εξάδα δεν ήταν και τόσο φιλική απέναντί της.

«Ηταν μεγάλη κλίκα και η εμπειρία μου μαζί τους δεν ήταν και τόσο μοναδική. Ηταν τόσο δεμένη αυτή η ομαδούλα, που κανένας έξω από αυτήν δεν την ένοιαζε πραγματικά» δήλωσε προκαλώντας αμέτρητα online σχόλια.

Η Καθλίν Τέρνερ (δεξιά) υποδύθηκε τον τρανς πατέρα του Τσάντλερ στα «Φιλαράκια» (IMDB)
Η χειραψία με τον Ντόναλντ Τραμπ

Οταν ρωτήθηκε αν είχε γνωρίσει ποτέ τον Τραμπ τη δεκαετία του ’80, απάντησε: «Ναι. Μπλιαχ. Είχε αυτή την αηδιαστική χειραψία. Πάει να σου σφίξει το χέρι και με το μεσαίο του δάχτυλο σου τρίβει το εσωτερικό του καρπού. Προσπαθεί να κάνει μία γλοιώδη απόπειρα οικειότητας. Τότε τραβάς μακριά το χέρι και λες από μέσα σου “μπλιαχ”».

Ποια είναι η ηθοποιός που εδώ και είκοσι χρόνια παίζει το ίδιο πράγμα;

Το νέο παιχνίδι των social είναι να προσπαθείς να μαντέψεις ποια είναι η πολύ γνωστή, πολύ επιτυχημένη, πολύ πλούσια και σχεδόν ολόιδια από τότε που ξεκίνησε την καριέρα της, η οποία παίζει επί είκοσι χρόνια ακριβώς το ίδιο πράγμα, όπως είπε στην πολυσυζητημένη συνέντευξή της η Τέρνερ.

Τα στοιχήματα πέφτουν βροχή και οι πέντε επικρατέστερες είναι οι εξής:

1.Τζένιφερ Ανιστον

2.Νικόλ Κίντμαν

3.Γκουίνεθ Πάλτροου

4.Τζούλια Ρόμπερτς

5.Σάντρα Μπούλοκ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...