657
Αφίσα στην Times Square. Η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ συγκέντρωσαν τις αποδοκιμασίες των Νεοϋορκέζων για την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ στο ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας | REUTERS / Jeenah Moon

Η Ιβάνκα και ο Τζάρεντ «εξόριστοι» στο αφιλόξενο Μανχάταν

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 17:30
Αφίσα στην Times Square. Η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ συγκέντρωσαν τις αποδοκιμασίες των Νεοϋορκέζων για την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ στο ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας
|REUTERS / Jeenah Moon

Η Ιβάνκα και ο Τζάρεντ «εξόριστοι» στο αφιλόξενο Μανχάταν

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 17:30

Δεν θα είναι εύκολη για τη θυγατέρα του Τραμπ, την Ιβάνκα, και για τον σύζυγό της, τον Τζάρεντ Κούσνερ, η επιστροφή από την Ουάσινγκτον στη Νέα Υόρκη. Γιατί; Επειδή προκαλεί πολλή ξινίλα στην «αριστοκρατία» της αμερικανικής μητρόπολης το γεγονός ότι υποστήριξαν μέχρι την τελευταία στιγμή απερχόμενο πρόεδρο, τον οποίο μισούν οι Νεοϋορκέζοι εξαιτίας των πολιτικών που άσκησε επί τετραετία.

Οταν εγκατέλειψαν το Μεγάλο Μήλο για τον Λευκό Οίκο, η Ιβάνκα και ο Τζάρεντ άφησαν πίσω τους και την κοσμική ζωή του, η οποία είναι συνυφασμένη με την κρεμ ντε λα κρεμ του χρήματος και των τεχνών, με τους προοδευτικούς κύκλους του Μανχάταν και με το γκράντε κοσμικό-φιλανθρωπικό γεγονός του Μητροπολιτικού Μουσείου, το Met Gala – με την εκδήλωση, δηλαδή, που θεωρείται «το πετράδι στο στέμμα» της νεοϋορκέζικης ελίτ.

Η τετραετία της διοίκησης Τραμπ έσκαψε ένα βαθύ χαντάκι, όμως, και χώρισε τον παλιό από τον καινούργιο κόσμο των Κούσνερ. Θα μεταβούν, φυσικά, στο διαμέρισμά τους στο πολυτελές οίκημα «Trump Park Avenue»: «Θα υπάρχουν πάντα πάρτι στα οποία θα προσκληθούν, αλλά αυτοί θα είναι πλέον η… ψυχαγωγία» έγραψε η Εμιλι Τζέιν Φοξ, συγγραφέας του βιβλίου «Born Trump», σε ένα άρθρο της στο κοσμοπολίτικο  Vanity Fair. Πικρά λογάκια, ασφαλώς.

Η Φοξ υποστηρίζει ότι στη Νέα Υόρκη οι πόρτες θα είναι φιλόξενες για τους Κούσνερ και θα ανοίξουν μόνο εφ’ όσον ζουν μέσα στα διαμερίσματα άνθρωποι που θαμπώθηκαν από την ισχύ και τον πλούτο του Τραμπ. «Οποιος έχει αυτοσεβασμό, ηθική, σεβασμό για τη δημοκρατία ή δεν θέλει να ντρέπεται, θα τους κρατήσει μακριά του». Αν πήγαιναν στη Φλόριντα, ίσως περνούσαν καλύτερα, επειδή εκεί «και τα αδικήματα ακόμη συγχωρούνται, αν υπάρχει αρκετό χρήμα».

Εγιναν και αφίσα 

Χαρακτηριστική της πόλωσης στην αμερικανική πολιτική ζωή ήταν και η διαπόμπευση του ζεύγους Ιβάνκας Τραμπ και Τζάρεντ Κούσνερ μέσα στην προεκλογική περίοδο. Τα πρόσωπα και τα ονοματεπώνυμά τους εμφανίστηκαν σε γιγάντια πινακίδα στην Times Square της Νέας Υόρκης. Ηταν μία δυσφημιστική καμπάνια που συσχέτιζε το ζευγάρι με τους θανάτους από την πανδημία κορονοϊού και η οποία χρηματοδοτήθηκε από το The Lincoln Project. Τον περασμένο Οκτώβριο η πλευρά των Τραμπ είχε απειλήσει με αγωγές, ζητώντας την αποκαθήλωση της πινακίδας.

Μεταξύ των λίγων που δεν έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο ζευγάρι, γράφει και η Corriere della Sera, μέχρι τώρα φαίνεται να είναι η Γουέντι Ντενγκ Μέρντοχ, η τέως σύζυγος του Ρούπερτ, η οικογένεια Μουγκράμπι (εβραίοι συλλέκτες έργων τέχνης), ο «πετρελαιάς» Μίκι Χες και η σύζυγός του, η σχεδιάστρια μόδας Μίσα Νόνου. Ακόμα και η νύφη της Ιβάνκα, το μοντέλο Κάρλι Κλος, που παντρεύτηκε τον φιλελεύθερο αδελφό του Τζάρεντ, τον επιχειρηματία Τζος Κούσνερ, έχει αποστασιοποιηθεί από το ζευγάρι, και όχι μόνο για πολιτικούς λόγους όπως ψιθυρίζεται. Χαρακτηριστικό σημάδι της ψυχρότητας είοναι το γεγονός ότι η Κλος δεν εμφανίστηκε καν στο πάρτι για τη 10η επέτειο του γάμου τους.

«Οι μικρομεσαίοι θα τους αποδεχθούν» δήλωσε ανώνυμη φαρμακόγλωσσα στο Fox. Αλλά, για να έχουμε μέτρο των πραγμάτων, «μικρομεσαίοι» στο πλαίσιο της ελίτ νοούνται όσοι έχουν ένα «μεσαίο εισόδημα, περί τα 1,4 εκατ. δολάρια»…

Οπως ακούγεται στην Αμερική, η Ιβάνκα σκέφτεται να στρέψει το ενδιαφέρον της στον κόσμο της τέχνης, την οποία είχε παρακολουθήσει από πολύ κοντά προτού μετακομίσει στην Ουάσινγκτον: είχε πάει τα εγκαίνια της γκαλερί Gagosian, είχε διοργανώσει συναντήσεις για τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s, είχε πάει και σε φιλανθρωπικές γκαλά κ.λπ. Ωστόσο «ένας έμπορος έργων τέχνης λέει ότι πλέον δεν θα της πουλήσει τίποτα».

Ιβάνκα και Τζάρεντ στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τον Ντόναλντ Τραμπ και απ’ ότι φαίνεται, το τίμημα αυτής τους της επιλογής θα είναι μεγάλο… (EPA/JEFFREY SAUGER)

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η πρώην… Πρώτη Κόρη θα μπορούσε να επανέλθει στον κοινωνικό αφρό, ο οποίος είναι τόσο αντίθετος με όσα αυτή υποστηρίζει. Ηδη από το 2017 ο καλλιτεχνικός κόσμος είχε διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων, και στα σόσιαλ μίντια, παροτρύνοντας την Ιβάνκα να απομακρυνθεί από «τις μισητές και διχαστικές πολιτικές του πατέρα της». Αυτό δεν έγινε. Αλλά, ως φάινεται, στο Μανχάταν τουλάχιστον, είχε και έχει συνέπειες.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...