560
| Chris Jackson/Getty Images Europe/Handout via REUTERS

Η φωτογραφία για τα 73 χρόνια γάμου της Ελισάβετ Β’ με τον Φίλιππο

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 13:47
| Chris Jackson/Getty Images Europe/Handout via REUTERS

Η φωτογραφία για τα 73 χρόνια γάμου της Ελισάβετ Β’ με τον Φίλιππο

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 13:47

Οταν η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ παντρεύτηκε τον Φίλιππο, ήταν 21 ετών και ακόμη πριγκίπισσα. Ηταν 20 Νοεμβρίου 1947. Σήμερα είναι 94 ετών και γιόρτασε 73 χρόνια γάμου με τον 99ετή δούκα του Εδιμβούργου, πρίγκιππα Φίλιππο.

Για αυτήν την επέτειο το ζευγάρι δημοσίευσε μια φωτογραφία τους που τους δείχνει να ανοίγουν μια ευχετήρια κάρτα, δώρο από τα παιδιά του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το δώρο έφτιαξαν ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις, τα δισέγγονα της Ελισάβετ και τα παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ, δεύτερου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Εξωτερικά, την κάρτα κοσμεί ένα πολύχρωμο «73» για τα χρόνια που είναι παντρεμένοι η προγιαγιά και ο προπαππούς τους. Η νέα αυτή φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από λίγες ημέρες στο Oak Room στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Η Ελισάβετ ήταν πριγκίπισσα, πρωτότοκη κόρη του βασιλέα Γεωργίου Στ’, όταν στις 20 Νοεμβρίου του 1947 παντρεύτηκε τον τότε υπολοχαγό Φίλιπ Μαουντμπάτεν.

Η σχέση τους είναι η μακροβιότερη στην ιστορία του βρετανικού θρόνου, άλλωστε η Ελισάβετ Β’ είναι η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η βασίλισσα και ο δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος έχει αποσυρθεί από τα βασιλικά καθήκοντά του, έχουν απομονωθεί στο κάστρο των Γουίνσδορ, λόγω του εθνικού lockdown και οι εορτασμοί της επετείου τους είναι φέτος περιορισμένοι: δεν προβλέπεται καν παραδοσιακό δώρο.

Στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στα social media πάντως αναρτήθηκε μία φωτογραφία με την Ελισάβετ και τον Φίλιππο νέους. Η φωτογραφία είναι από το γαμήλιο ταξίδι του ζεύγους στο Broadlands του Hampshire.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...