176
Η Ανγκελα Μέρκελ και πίσω της ο υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς | REUTERS/Hannibal Hanschke

Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για τις μεταρρυθμίσεις, διαμηνύει η Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 08:24
Η Ανγκελα Μέρκελ και πίσω της ο υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς
|REUTERS/Hannibal Hanschke

Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για τις μεταρρυθμίσεις, διαμηνύει η Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 08:24

Μήνυμα προς την Ελλάδα ότι έχει δεσμευτεί για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έστειλε η καγκελαρία στο Βερολίνο, σε απάντηση σε δημοσίευμα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει δεκτή υπό όρους την μη περικοπή των συντάξεων.

Στο ερώτημα που υπέβαλαν «Τα Νέα» στο γραφείο Τύπου της καγκελαρίας επισημαίνεται καταρχάς ότι «δημοσιεύματα περί υποτιθέμενων δηλώσεων της Καγκελαρίου παγίως δεν σχολιάζουμε».

Προσθέτει όμως: «Ανεξαρτήτως αυτού, ισχύει ότι: Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματός της και της ολοκλήρωσής του, δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του ESM. Η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την Ευρωζώνη».

Την Τετάρτη η «Καθημερινή» είχε αναφέρει ότι η Ανγκελα Μέρκελ είναι πολύ κοντά στην αποδοχή του ελληνικού αιτήματος για μη περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019.

Ωστόσο τίθενται δύο όροι με πρώτο την απόδειξη πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019. Δεύτερον, η απόφαση για την μη περικοπή δεν θα γίνει αφετηρία για την ακύρωση άλλων μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...