264
Πραγματικά ενδιαφέρον εξώφυλλο | twitter

Tο εντυπωσιακό εξώφυλλο του TIME για την υπόθεση Κάβανο (με ελληνική υπογραφή)

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2018, 23:42
Πραγματικά ενδιαφέρον εξώφυλλο
|twitter

Tο εντυπωσιακό εξώφυλλο του TIME για την υπόθεση Κάβανο (με ελληνική υπογραφή)

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2018, 23:42

Η Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ θα φιλοξενείται στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME που θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου. Και το οποίο φέρει ελληνική υπογραφή.

Η καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Palo Alto και ερευνήτρια ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Στάμφορντ, που κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση τον υποψήφιο του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, Μπρετ Κάβανο, δεν θα εμφανίζεται σε φωτογραφία, αλλά σαν σχεδιάγραμμα φτιαγμένο από λέξεις και φράσεις, μία εικόνα εμπνευσμένη από την κατάθεσή της.

Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο Ελληνοαμερικανός Τζον Μαυρουδής, ο οποίος περιέγραψε τον τρόπο που το σχεδίασε. Όπως είπε, ζωγράφισε το κάθε γράμμα με το χέρι, υπογραμμίζοντας ότι η όλη διαδικασία έμοιαζε με ένα ατελείωτο παζλ.

«Οι φράσεις που αναφέρονται στη μνήμη βρίσκονται στην περιοχή του μετώπου της και εκείνες που αναφέρονται στον τρόπο που θέλει να βοηθήσει βρίσκονται στο χέρι της. Το χέρι θα μπορούσε να δείχνει καλωσόρισμα, όσο και παρεμπόδιση», εξήγησε στο Time ο Μαυρουδής.

Στο μέτωπό της αναφέρονται φράσεις, όπως «είμαι τρομοκρατημένη», «αγωνιώ καθημερινά» και «καίνε στη μνήμη μου», ενώ στο χέρι της αναγράφονται οι φράσεις «τραυματική εμπειρία», «προσωπικές επιθέσεις και παραβίαση της ιδιωτικότητας» και «απειλές με θάνατο».

Από τα σκίτσα του Μαυρουδή δεν έχει γλιτώσει ούτε ο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο είχε -τρόπον τινά- γελοιοποιήσει στο εξώφυλλο του New Yorker με αφορμή την είδηση ότι το περιοδικό Time ζητούσε από τον αμερικανό πρόεδρο να κατεβάσει αποθεωτικά για εκείνον ψεύτικα εξώφυλλα που κοσμούσαν τα ξενοδοχεία του και τα κλαμπ γκολφ.

Ο Μαυρουδής σκίτσαρε τον Τραμπ γράφοντας δίπλα του: «Είναι φοβερός» και «Είναι υπέροχος», ενώ είχε σβήσει το τίτλο «New Yorker», γράφοντας «TIME».

Ενδιαφέρουσα έμπνευση, από την αρχή έως το τέλος…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...