383
Η Amazon είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στις ΗΠΑ, με σχεδόν 300.000 εργαζομένους | Reuters

Η Amazon επανεκπαιδεύει τους υπαλλήλους της που «νικήθηκαν» από τα ρομπότ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 22:14
Η Amazon είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στις ΗΠΑ, με σχεδόν 300.000 εργαζομένους
|Reuters

Η Amazon επανεκπαιδεύει τους υπαλλήλους της που «νικήθηκαν» από τα ρομπότ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 22:14

Adapt or die, δηλαδή προσαρμογή ή επαγγελματικός θάνατος.

Με βάση αυτό το σύνθημα, η Amazon προτίθεται να διαθέσει το ποσόν των 700 εκατ. δολαρίων με στόχο την επανεκπαίδευση του ενός τρίτου του συνόλου του εργατικού της δυναμικού στις ΗΠΑ, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις συνθήκες της νέας οικονομίας, αλλά και των νέων τεχνολογιών.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου χρησιμοποιεί όλο και περισσότερα ρομπότ για την ταξινόμηση και διαχείριση πακέτων, απαλείφοντας όλο και περισσότερο τον ανθρώπινο παράγοντα – ωστόσο, του δίνει την ευκαιρία να μετεξελιχθεί.

Η Amazon ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα επανεκπαιδεύσει περί τους 100.000 εργαζομένους έως το 2025, ώστε να τους επιτρέψει να μετακινηθούν σε θέσεις εργασίας που απαιτούν μεγαλύτερες δεξιότητες μέσα στην εταιρεία ή να βρουν νέες και καλύτερες δουλειές εκτός Amazon.

Το πρόγραμμα θα είναι σε θέση να μετακινήσει υπαλλήλους από θέσεις απλές σε θέσεις περισσότερο τεχνικού ρόλου, ασχέτως προηγούμενης εμπειρίας τους στον τομέα της τεχνολογίας.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι χωρίς τεχνική κατάρτιση θα μπορούν να διδαχθούν και να αποκτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για να μετακινηθούν σε θέσεις του τομέα σχεδιασμού λογισμικού.

Οπως αναφέρει η Μπέθ Γκαλέτι, αντιπρόεδρος του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, «για εμάς, το να δημιουργούμε αυτές τις ευκαιρίες είναι μόνο η αρχή. Πολλοί από τους υπαλλήλους μας θέλουν να ισχυροποιήσουν την καριέρα τους εδώ, ενώ άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μετεκπαίδευση ως εφαλτήριο για να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες καριέρες».

«Η πρόκληση δεν είναι μόνο να προσαρμοσθούμε στις νέες τεχνολογίες, αλλά στον δυναμισμό της οικονομίας, που μόνο αυτός μπορεί να την επιταχύνει» ανέφερε ο Τζέισον Τίσκο, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Εμπορικών Επιμελητηρίων των ΗΠΑ.

Η επένδυση αυτή είναι μία από τις πολλές κινήσεις της Amazon -ενός από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, με σχεδόν 300.000 εργαζομένους- προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι πρωτοβουλίες επανεκπαίδευσης της Amazon περιλαμβάνουν επίσης το Associate2Tech, ένα πρόγραμμα 90 ημερών για εργαζομένους αποθήκης που θέλουν να σπουδάσουν Πληροφορική, το Amazon Technical Academy, ένα bootcamp προγραμματισμού για εταιρικούς «μη τεχνικούς» υπαλλήλους, και τέλος, το Machine Learning University, για μηχανικούς που έχουν ήδη ένα υπόβαθρο στην τεχνολογία και θέλουν να αποκτήσουν δεξιότητες γύρω από το Machine Learning και την AI.

Η εταιρεία έχει ήδη δαπανήσει χιλιάδες δολάρια για την επανεκπαίδευση εργαζομένων στο πρόγραμμα Career Choice, το οποίο βοηθά συνεργάτες να πληρώνουν προγράμματα σπουδών σε άλλα πεδία υψηλής ζήτησης – ήδη περισσότεροι από 25.000 υπάλληλοι έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα από τότε που ξεκίνησε το 2012.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...