362
Ενα από τα αεροσκάφη της «πράσινης» αεροπορικής εταιρείας | Hi-Fly

Hi-Fly, η πρώτη αεροπορική εταιρεία που κατάργησε τα πλαστικά στις πτήσεις της

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2019, 09:50
Ενα από τα αεροσκάφη της «πράσινης» αεροπορικής εταιρείας
|Hi-Fly

Hi-Fly, η πρώτη αεροπορική εταιρεία που κατάργησε τα πλαστικά στις πτήσεις της

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2019, 09:50

Η πρώτη περιβαλλοντικά φιλική πτήση στον κόσμο είναι γεγονός: έλαβε χώρα πριν από έναν ακριβώς μήνα, στις 26 Δεκεμβρίου, στην Πορτογαλία.

Ηταν μια πτήση της ιδιωτικής πορτογαλικής εταιρείας Hi Fly από τη Λισαβόνα με προορισμό τη Βραζιλία.

Μέσα στο Airbus A340 με τους 400 επιβάτες δεν υπήρχε ούτε ένα αντικείμενο από πλαστικό. Ολα ήταν μιας χρήσης, από τα σκεύη φαγητού και τα μαχαιροπίρουνα μέχρι τις οδοντόβουρτσες και από τα ποτηράκια των επιβατών μέχρι τα μπουκαλάκια με χυμό ή αλκοόλ.

«Καλώς ήρθατε στην πρώτη πτήση στον κόσμο με μη πλαστικά σκεύη μιας χρήσης» γράφει η πινακίδα που κρατάει το πλήρωμα του αεροσκάφους

Ηταν η απόλυτη «πράσινη» πτήση, όπως τόνισε εξάλλου και ο πρόεδρος της εταιρείας Πάουλο Μιρπούρι, προσθέτοντας: «δεν μπορούμε πλέον να αγνοούμε το πρόβλημα αυτό και την επίδραση που έχει στο περιβάλλον. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο Μιρπούρι κατέληξε πως «σε κάθε πτήση συγκεντρώνονται περίπου 350 κιλά πλαστικού, το οποίο μετά θα δηλητηρίαζε το οικοσύστημά μας».

Και η Ryanair δεσμεύτηκε να βάλει τέλος στα πλαστικά μέχρι το 2023

Μπορεί ο CEO της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι, να θεωρεί πως η κλιματική αλλαγή δεν… οφείλεται στην εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα, που παράγουν σε αφθονία οι αεροπορικές, ωστόσο η εταιρεία του δεσμεύτηκε ότι μέχρι το 2023 θα έχει μειώσει τα πλαστικά τόσο στα αεροσκάφη όσο και στα γραφεία της.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο διευθυντής του τμήματος μάρκετινγκ, Κένι Τζέικομπς, ανέφερε πως το περιβαλλοντικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει τη δέσμευση για μείωση των μη ανακυκλώσιμων πλαστικών τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο ίδιος πρότεινε στους πελάτες να φέρνουν τις δικές του κούπες στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Παραδέχθηκε βέβαια ότι αρχικά τα πλαστικά δεν θα εξαλειφθούν εντελώς, συμπληρώνοντας ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα φανεί το ποιες δυνατότητες υπάρχουν για να οδηγηθεί η εταιρεία στην απομάκρυνση του 100% των πλαστικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...